Reklama

Reklama

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo

  • Francie Le Petit Nicolas : Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux ? (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Patálie malého Mikuláše, od rvaček na školním dvoře až po dobrodružství na letním táboře, si v průběhu let zamilovaly více než čtyři generace dětí i dospělých po celém světě. Oblíbená postavička nyní poprvé ožívá v původní ilustraci Sempého v animovaném filmu pro celou rodinu. Vzniká tak svěží a zábavný snímek, citlivě kombinující příhody rozpustilého školáka s osudy jeho dvou tvůrců, spisovatele Reného Goscinnyho a ilustrátora Jeana-Jacquese Sempého, kterým v českém znění propůjčili hlasy Ondřej G. Brzobohatý a Ondřej Brousek. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (36)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Goscinniho vypravěčský styl postavený na náznakovém humoru se prostě z knihy na plátno převést nedá. Navíc mě celkem rušily prostřihy do reálných životů obou pánů autorů. A nutno říct, že i mé dva synáčky na filmu zaujalo zejména to, že s v něm vyskytují kluci, co se jmenují stejně jako oni: Vendelín a Viktorín. Jinak svou předlohu nezapřeli a celé představení strašně zlobili. Viktorín v jednom kuse nahlas volal: Já mám hlad! Čímž prokázal, že jsme se s jeho jménem moc netrefili. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Paráda. Sice jsem doufal, že na film mrknu s předškolkními dětmi, ale ty to nebavilo. Což chápu. I samotný Mikuláš je spíš až pro školní děti. Navíc svým konverzačním humorem má v současné době tupých přeplácanin těžké se prosadit u malých dětí. Ale já byl nadšený. Poutavé vyprávění o vzniku francouzské dětské legendy a připomenutí dvou skvělých tvůrdců. Moc milé, moc hezké. A s vloženými částmi s Mikulášovými příběhy i vtipné. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

To nejdůležitější na úvod: Nenechte se zlákat tím, že by snad mohlo jít o celovečení "původním stylem animovanou" verzi Mikuláše. Tohle je dokument o historii jednoho comicsu, respektive o jeho tvůrcích... a je animovaný;) Animovaný stejně jako comics, kterým je film prokládaný. Lépe tu myšlenku ale vyjádří věta, že z vizuální stránky Vám nejpozději při představě, že by to někdo opravdu všechno mohl zvládnout ručně, vypadnou oči z důlků;) Skvělé nápady, obsah pro celou rodinu, kdy rodiče dostanou spoustu "zákulisních" informací o Goscinnym a Sempém, spolu s velmi trefným "nastavením zrcadla", pokud jde o rodičovství a vztahy mezi dospělými, a děti zároveň s tím neuvěřitelnou (a stále pravdivou) švandu ze života malých kluků a holek. Film je tak nacpaný vším možným, že Vám ani nepřijde, že jsme bez titulků na nějakých mrzkých 80 minutách. Úžasná podívaná, ode mě 90%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedno z TOP animovaných překvapení roku 2023 a příběh, kde se nejen pobavím nad patáliemi Mikuláše, ale i se dozvím zajímavé informace o životě autora Reného Goscinnyho a ilustrátora Jeana-Jacquese Sempého. A nutno podotknout, že jsou to občas příběhy velice pochmurné a smutné. To ale tento film jen posiluje v jeho kvalitách. Předal mi skutečně pestrou škálu emocí, pro kterou jej spíše doporučuji dospělým než dětem, i když i ti si na něm najdou to své. 90% ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Dali mu život, a teď díky němu (a spolu s ním) budou žít navěky. Animované – a vůbec první, i když se to nezdá – Mikulášovy patálie jsou stejnou měrou adaptací bujarých příhod tohohle klučiny z pařížského předměstí jako životopis jeho autorů Sempého s Goscinnym. Spíš než pro malé jsou ale pro už odrostlejší diváky. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama