Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chep (Michael Pitt) je mladý samotář, který pracuje jako rekvizitář ve filmových studiích. Jednoho dne se potká s osamělou a okouzlující režisérkou Fran (Paige Turco), která je posedlá i těmi nejmenšími detaily, a protože ženu s takovým ohněm v těle dosud nepotkal, okamžitě se do ní zamiluje. Jenomže Chep možná žil ve studiu už příliš dlouho na to, aby dokázal rozeznat, co je pravda a co jenom kulisa, a tak se jeho odysseovská cesta za rekvizitami, aby splnil Franina přání, trochu zvrtne. Psychologická studie Chepovy duše protkaná černým humorem může začít. Režisér Aaron Woodley (jež rázem svého díla nezapře příbuznost s Davidem Cronenbergem) dostal za tento film na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu cenu pro nadějné objevy. (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chep je mentálne spomaleným chlapcom. Prebýva a zároveň pracuje v špecializovanom obchode na rekvizity. Film je jeho život. Nič iné ho nebaví. Jedného dňa sa na predajni objaví mladá, krásna žena, Fran. Má špeciálnu prosbu, "reálne" hrošie oči. Nakoľko momentálne v obchode ničím takým nedisponujú, a Chepa, Fran skutočne zaujala, rozhodne sa jej za každú cenu pomôcť. Postretol ho totiž cit, s akým doposiaľ nemal skúsenosti - láska. Kam až môže viesť oddanosť zaostalého mladíka, aby si udržal krásnu, mladú ženu? Snímok, ktorý nie je určený pre klasického fanúšika hororu. Ktorý obľubuje prvky, ako gore, mrazivú atmosféru či dokonca lakačky. Tento film totiž ničím takým nedisponuje. Snímok sa rozbieha veľmi pomaly, je miestami dosť nudným, v určitých momentoch prejavom Chep-ových emócii, špecifickým. Každopádne, jedná sa skôr o slabšiu ( čudesnú ) psycho drámu. Okolo hororu "Rhinoceros Eyes" ani len nekráčal. Za pozornosť stála len zápletka a herecký výkon Michaela Pitta. Inak strašná nuda - 40%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

M. Pittovi vždy išli úlohy psychicky poškodených jedincov a všelijakých pošahancov, v tom je perfektný. Naplno to rozbalil aj tu, jeho herecký prejav je tak zároveň aj najväčšou devízou tohto snímku. K tomu ešte treba prirátať zvláštnu, hypnotickú atmosféru, ktorá si ma dokázala celého získať. No po obsahovej stránke som predsa len čakal niečo zmysluplnejšie. Myslel som, že sa dostaví nejaká pointa, alebo že príbeh niekam dospeje, no nedospelo to nikam, akurát len tak ku odfiknutému prstu. Škoda. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Tak báječně a zábavně natočené halucinace jsem ještě neviděl. Domeček pro panenky, maska Tora Johnsona, femme fatale z filmového průmyslu, důchodci, opičáci, třicetikilová třešeň, pitevna, zamilovaná pokladní a desítky dalších povětšinou zábavných motivů a detailů, které mají svůj smysl. Žádný umělý šokantní ART, ale působivá a s citem natočená hříčka. Kdo rád hravé filmy, přijde si na své. Hodně neamerické, tedy nehollywoodské. Chep je při své nemoci šťastná bytost a to je moc dobře. Prozatím silné čtyři. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stravitelnější, než jsem čekal. V očekávání přeartovaného a do sebe zahleděného psycho filmu jsem se tomuto snímku velice dlouho vyhýbal, ale nebyl důvod. Krásně natočený, vizuálně osobitý, kvalitně zahraný film. Perfektní surrealistická atmosféra. Celkově to na mě zapůsobilo jako značně osobní film velice zajímavého tvůrce. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Několikaleté čekání na titulky se vyplatilo. Díkybohu že jsem to nevzdala a na tento filmek nezapomněla!!! Jeden z nejúžasnějších psychologických filmů, které jsem doposud shlédla, prostě prvotřídní filmový zážitek s neskutečně silnou atmosférou. Herecký výkon Michaela Pitta mi vzal doslova dech. Neskutečně se do své role vžil, každý pohyb, výraz....bezchybné a dechberoucí. Zaujal mě už ve Funny Games USA ale tentokrát mě dostal na kolena. Tenhle film jsem rozhodně neviděla naposledy. 100%-ní spokojenost!!! ()

Zajímavosti (1)

  • Režisér Aaron Woodley a členové jeho štábu David Greene a Michael Charles si ve filmu vystřihli malá camea jako ti, co natáčí porno o Betty Bumcakes, když Chep krade repliku nosorožčích očí. (Morien)

Reklama

Reklama