Rhinoceros Eyes

Drama / Horor / Romantický

USA, 2003, 92 min

Aaron Woodley

Wow .. to byl zase jednou opravdu silný filmový zážitek, který mě docela uzemnil. Aby si člověk tenhle snímek vychutnal tak, jak by správně měl, řekla bych, že hlavně se musí vžít do hereckého koncertu Michaela Pitta, musí se tomu oddat a vnímat každý jeho pohyb. Tenhle film obsahuje hroznou spoustu naprosto geniálních scén, nevím proč, pořád vidím před očima jak Chep běhal s maskou po studiu a všude okolo, způsob, jakým tohle bylo natočeno, mě naprosto dostal. Hodně dlouho se mi nestalo, aby si mě film takhle podmanil. O herectví Michaela netřeba vůbec debatovat. Tenhle kluk nám už kolikrát ukázat, že se hraní vůbec nebojí a hrozně se mi líbí, jaké role si vybírá, nejsou totiž vůbec jednostranné a dokáže i riskovat. Pro srovnání - tahle role Chepa a poté role vyšinutého masového vraha ve Funny Games U.S., to mluví samo za sebe. Umí se tvářit jako opravdovej bastard, ale stejně tak umí zahrát opožděného mladého klučinu, ze kterého každým pohybem a gestem srší naprostá nevinnost, jako v tomhle díle, mistrovském díle. Co se týče občasné animace, ta mě už tuplem odrovnávala .. to jsem nečekala.(2.9.2008)

Fascinující výkon Michaela Pitta v hlavní roli by stačil jako tahák i v daleko hůř natočeném snímku, než je tento. Mimo roztomile od reality odtrženého a nesmělého Chepa nám scénář předkládá jeho trhlé spolupracovníky, kteří jsou ohromně vtipní, ať už jen sedí a mají pásku přes oko nebo jsou posedlí hledáním čtyř chlápků, co měli na Halloween kostýmy goril. Co mě osobně taky hodně vyděsilo a zároveň pobavilo byl perfektní manželský párek přes ulici. (Kde ti filmoví tvůrci proboha berou tak dokonalé zvrásněné hororové důchodce?). Snové animované sekvence představ hlavního hrdiny jsou mrazivě pitoreskní, a ač se Michael ani příliš nesnaží měnit hlas, přesto zní jako z jiného světa. Film v podstatě plyne velmi pomalým tempem a nic moc se tam toho neděje, ale pokud jste naladěni na hrdinovu vlnu, nebudete se nudit ani chvilku. Příjemně psychedelická závěrečná pointa je sice předem uhádnutelná, ale krásně natočená, a zaručuje vám, že na tyhle nosorožčí oči jen tak nezapomenete. ♥♥♥(4.7.2008)

Opravdu hodně zvláštní film (žánrově nezařaditelný), snový, okupovaný představami hlavního hrdiny, kterej byl tak roztomile nervózní a nevinnej až z něj šel chvílema strach. Michaela Pitta si vážím za to, na jaký role je schopnej kývnout a přestože jeho xichtík je přesně toho typu, kterej by mi byl ve sladkobolnejch romanťákách protivnej, díky takovým postavám jako je Chep ho mám čím dál radši. Ztvárnění je fakt hodně netradiční a prostředí rekvizitárny tvoří parádní atmosféru "světa mimo svět". Díky Pittově herectví, neotřelý vizáži celýho filmu, občasnejm vtipnejm momentům a animacím vůbec nevadí, že děj to v podstatě moc nemá. Mně to jeho neklidný přešlapávání a lítání v masce Tora Johnsona k udržení pozornosti naprosto stačilo. A vidět babku vyhazovat nohy nad hlavu se taky nepoštěstí každej den...Howk(28.6.2010)

Film je bohatý na náladovú atmosféru.Je to taká budúca filmová kultová klasika.Unikátny vizuálny svet,v prepchanom tmavom dome plnom nostalgie,mágie a nebezpečenstvá.V tom dome žije a aj je zároveň aj zamestnancom chlapec Chete,dom opúšťa len zriedkavo,a keď aj,tak väčšinou navštevuje len kino a sleduje staré filmy.Skôr je to absurdná dráma ako horror.A film je dosť nepredvidateľný.Hodne mi to pripomína Lyncha.(21.3.2009)

Film s velmi působivou a přitom nenucenou atmosférou. Celých 92 minut si připadáte téměř jako ve snu a taky to tak má být. Celé to stojí na atmosféře, snovosti a skvělém výkonu Michaela Pitta. Nemá cenu nad tím přemýšlet. Jen se nechat unášet. Stejně, jakou logiku byste našli v bláznově hlavě? Tohle je opravdu nejzvláštnější film, co jsem kdy viděla.(25.10.2010)