Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chep (Michael Pitt) je mladý samotář, který pracuje jako rekvizitář ve filmových studiích. Jednoho dne se potká s osamělou a okouzlující režisérkou Fran (Paige Turco), která je posedlá i těmi nejmenšími detaily, a protože ženu s takovým ohněm v těle dosud nepotkal, okamžitě se do ní zamiluje. Jenomže Chep možná žil ve studiu už příliš dlouho na to, aby dokázal rozeznat, co je pravda a co jenom kulisa, a tak se jeho odysseovská cesta za rekvizitami, aby splnil Franina přání, trochu zvrtne. Psychologická studie Chepovy duše protkaná černým humorem může začít. Režisér Aaron Woodley (jež rázem svého díla nezapře příbuznost s Davidem Cronenbergem) dostal za tento film na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu cenu pro nadějné objevy. (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Morien 

všechny recenze uživatele

Fascinující výkon Michaela Pitta v hlavní roli by stačil jako tahák i v daleko hůř natočeném snímku, než je tento. Mimo roztomile od reality odtrženého a nesmělého Chepa nám scénář předkládá jeho trhlé spolupracovníky, kteří jsou ohromně vtipní, ať už jen sedí a mají pásku přes oko nebo jsou posedlí hledáním čtyř chlápků, co měli na Halloween kostýmy goril. Co mě osobně taky hodně vyděsilo a zároveň pobavilo byl perfektní manželský párek přes ulici. (Kde ti filmoví tvůrci proboha berou tak dokonalé zvrásněné hororové důchodce?). Snové animované sekvence představ hlavního hrdiny jsou mrazivě pitoreskní, a ač se Michael ani příliš nesnaží měnit hlas, přesto zní jako z jiného světa. Film v podstatě plyne velmi pomalým tempem a nic moc se tam toho neděje, ale pokud jste naladěni na hrdinovu vlnu, nebudete se nudit ani chvilku. Příjemně psychedelická závěrečná pointa je sice předem uhádnutelná, ale krásně natočená, a zaručuje vám, že na tyhle nosorožčí oči jen tak nezapomenete. ♥♥♥ ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

No o horore sa tu priliš hovoriť nedá. To však neuberá filme na zaujímavosti, skvelá atmosféra a Michael Pitt úchvatne stvárnil psychicky labilného, samotárskeho a nesmelého Chepa. Veľmi sa mi páčil jednooký starý priateľ a aj úchylný nekrofilný zriadenec v márnici. Manželský pár seniorov tiež nebol ani trochu nudný, vlastne tam nebola jediná nudná postava a prostredie plné filmových rekvizít dodávalo celému snímku mysteriózny nádych. Výnimočné. ()

Reklama

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Několikaleté čekání na titulky se vyplatilo. Díkybohu že jsem to nevzdala a na tento filmek nezapomněla!!! Jeden z nejúžasnějších psychologických filmů, které jsem doposud shlédla, prostě prvotřídní filmový zážitek s neskutečně silnou atmosférou. Herecký výkon Michaela Pitta mi vzal doslova dech. Neskutečně se do své role vžil, každý pohyb, výraz....bezchybné a dechberoucí. Zaujal mě už ve Funny Games USA ale tentokrát mě dostal na kolena. Tenhle film jsem rozhodně neviděla naposledy. 100%-ní spokojenost!!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stravitelnější, než jsem čekal. V očekávání přeartovaného a do sebe zahleděného psycho filmu jsem se tomuto snímku velice dlouho vyhýbal, ale nebyl důvod. Krásně natočený, vizuálně osobitý, kvalitně zahraný film. Perfektní surrealistická atmosféra. Celkově to na mě zapůsobilo jako značně osobní film velice zajímavého tvůrce. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Moc milý film, který pohladil po duši. Michael Pitt v roli plachého, psychicky narušeného a zakřiknutého samotáře Chepa s dětskou duší, mě opět přesvědčil o tom, že hrát umí. Ponořil mě do světa jeho fantazie, rekvizit a nalákal do pastí mezi realitou a představou, kde si mě halucinogenní stop motion animace naprosto získala. Občas je to úsměvné, například scény, ve kterých se Chep snaží získat prst jako rekvizitu. Kouzelný. Jen se nenechte zmást žánrem, je to film který určitě stojí za povšimnutí, i když to s hororem nemá víceméně nic společného. ()

Zajímavosti (1)

  • Režisér Aaron Woodley a členové jeho štábu David Greene a Michael Charles si ve filmu vystřihli malá camea jako ti, co natáčí porno o Betty Bumcakes, když Chep krade repliku nosorožčích očí. (Morien)

Reklama

Reklama