Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

natalie15 

všechny recenze uživatele

Keď som bola malá, táto rozprávka bola jedna z mojich najobľúbenejších. Keď som sa teraz vrátila do detských čias a pozrela som si Anastáziu opäť, musím konštatovať, že aj teraz má pre mňa veľké čaro. Prečo? Anastázia je zvláštna princezná. Nie je ufňukaná, je odvážna, trochu prostoreká, úrpimná, milá a najmä je reálna a nemá žiadne maniere. Je naozaj krásne nakreslená a aj príbeh ma chytil za srdce. Scéna, keď sa Anastázia vracia do spustnutého domu Romanovcov a pred jej očami ožívajú tancujúce páry, za doprovodu piesne Once upon a Decembe, má neuveriteľné čaro. Pre mňa je to 80% a ****. Naozaj krásna rozprávka. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Anastázia je moja srdcová záležitosť. Najobľúbenejší animák z dectva (Sorry Leví kráľ, nemáš Dimitrija <3) Keď to so mnou niekto pozerá, zažije psycho stavy, pretože všetky dialógy viem naspamäť a celú dobu sa usmievam ako na práškoch. Anastázia je skvelá! Papulnatá, vznetlivá, svojská, také chlapča z ktorého sa vykľuje pôvabná labuť. Má svoju hlavu a hľadá si miesto v živote. No a Dimitrij <3. Jediný chlap, u ktorého strááááášne ľutujem, že nie je skutočný. Ako malý štupel som bola doňho šialene zaľúbená, a keď si to pozriem aj teraz, stále ho milujem :) A strašne ma baví to ich večné doťahovanie a robenie si zle, prílišná snaha o ignoráciu toho druhého. A pritom je to láska ako hrom, no ani jeden sa neviem odhodlať spraviť prvý krok. A tá hudba! " Svět se velký zdá, strach mám v jednu chvíli, já chci věřit snu co mám. Správnou z cest se dát, v tom teď mám svou šanci, snad i já svůj domov mám" Takže " Dál jen já a můj pes, v náruč dálek příštích, s nadějí přežít tu pouť" :D ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Na to, že to není od Disney, tak klobouk dolů, je vidět velký rozpočet na plátně a určitě se vyplatil. Příběh pěkný sice malinko někdy táhnoucí, ale z grafické stránky je se na co dívat. Není to úplně nejlepší 4*, ale zasloužené hodnocení. A český dabing není zrovna ta nejlepší volba, protože postavy mluví a zpívá rozdílná osoba, což trochu dává jiný dojem. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem milovala už od dětství a pro mě je to prostě srdcová záležitost. Vždycky jsem si tak nějak představovala, že Anastázie přežila a když jsem viděla tuhle pohádku, byla jsem s touhle "teorií" spokojená. Spousta krásných písní, velice chytlavých a někdy i vtipných. Krásně udělaná pohádka. ()

MejsaKulicka 

všechny recenze uživatele

Osobně je tohle moje oblíbená pohádka. Existuje opravdu po málu pohádek, které jsou založeny (nebo se aspoň podobají) nějaké historické události. Příběh romanovců je velmi zajímaví a to i okolnosti vzniku této pohádky. Pohádka má klasické kreslené provedení – krásná princezna, krásná příroda, krásný všechno, až na Rasputina. Anastázie se od normálních princezen ale liší a to hlavně svou neomaleností a drzostí. Samozřejmě nesmím, zapomenou podotknout nádhernou hudbu od Davida Newmana, které by se dala přirovnat k mistrovskému dílu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Parížsky most, na ktorom nastane konfrontácia, nesie meno Alexander III. Most je pomenovaný po skutočnom starom otcovi Anastasie, pri príležitosti jeho štátnej návštevy Francúzska v roku 1870. (Carol Pifková)
  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)
  • Snímek se zabývá známou teorií, podle které měla skutečná princezna Anastázie Nikolajevna vyvraždění svého rodu přežít. Stejnou teorií se zabývá například i film Anastasia (1956). Tato teorie byla vyvrácena roku 2008, kdy byly nalezeny ostatky skutečné Anastázie. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama