Anastázie
Animovaný / Rodinný / Muzikál / Dobrodružný
USA, 1997, 94 min
Gary Goldman, Don BluthHudba:
David NewmanPlakáty
Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)
Houdini
Oscar 2 nominace: Hudba - M, Píseň - "Journey To The Past"(23.3.2004)
Galadriel
Snaha konkurovat Disneymu se tady moc nevyvedla až na velmi povedenou hudbu, která se opravdu může rovnat nejlepším kompozicím Alana Menkena.(15.4.2003)
Radyo
I tahle verze, přizpůsobená spíše mladšímu publiku se docela vyvedla.(25.7.2002)
Anthony
Filmu hodně pomáhá skvělá hudba Davida Newmana (rozhodně si více zasloužil Oscara než Dudleyová za Do naha!). Jelikož zde hudba hraje zásadní roli, dá se film vcelku bez úhony přežít . Nejlepší scéna - hořící lokomotiva.(7.6.2003)
║Rozpočet $53miliónov║Tržby USA $58,406,347 ║Tržby Celosvetovo $139,804,348║ /65%/(7.8.2005)
Tom Riddle
Krásná kreslená pohádka plná pěkných písní a velice pomrvená českým dabingem (ale jen místy, některé postavy jsou namluvené a hlavně nazpívané opravdu děsně... ale co pomlouvám, že? Taky zpívat neumím...). Vzato kol a kolem by v konkurenci Disneyho veledíl uspět asi nemohla, ale nad obyčejný průměr (tedy do neobyčejného nadprůměru) ji vyzdvihuje postava netopýrka Bartoka, který může třeba takovému Mushuovi směle konkurovat.(18.7.2007)
Gimli
Jediná opravdu silná scéna nedokáže vyprostit tenhle animovaný film z šedivého průměru. Celkově to působí příliš prázdně a řekl bych, že se to dalo sestříhat do dvacetiminutového večerníčku.(28.8.2002)
movie
Příjemný klasický animák v jedné verzi s odporným českým dabingem !!!(2.7.2004)
Viktooorka
Punťa by byl jistě skvělý Sárinčin kamarád :o) Jinak bych se pomalu a jistě měla učit cizí slova, protože pociťuji, že se u pohádek opakuji a budu opakovat. Anastázie je další z řady příjemných pohádek, které nemůžou nikoho urazit. Netopírek a psík jsou kouzelné postavičky, které ozvláštňují klasickou romantickou zápletku, která končí že by happy endem? Písničky se hezky poslouchají. Kdo čeká víc, je naivní, tedy hloupý :o)(20.1.2011)
Hunt
HUDBA:David Newman(30.7.2006)
Stegr
75%(3.6.2007)
Sašenka165
Tak tahle slátanina mě doopravdy neoslovila. Jediné, co je na tomhle filmu dobré je animace a hudba.(19.11.2007)
HoneyBunny
Zajímavý námět, navíc tenhle film není tak nablblý jako jiné animáky od jistého studia. Navíc má opravdu krásnou hudbu. Ideální na Vánoce.(14.1.2007)
Ilicka
Zajímavý animiák se spoustou hezkých písniček a zlotřilým Rasputinem. Navíc Dmitrij je spolu s Johnem Smithem jeden z mála animovaných chlapů, u k terých lituju, že jsou jen animovaní. PS: Pokud už na to musíte koukat v dabingu, doporučuju si sehnat ten starý:)(26.4.2006)
Agatha
Tato verze Anastázie je asi nejlepší ze všech animovaných filmových zpracování tohoto tématu - ovšem pouze v původním znění. Český dabing se opravdu moc nevyvedl. A i když se jedná pouze o pohádku - pravá velkokněžna Anastázie se totiž nikdy nenašla - dávám tomuto zpracování čtyři * (jednak proto, že historický podtext carského Ruska se velmi podobá skutečnosti a potom - hudební doprovod je výborný).(2.9.2007)
phoebus
[45%] ... Příjemná atmosféra a dobrá hudba, ale jinak mi to splývá dohromady se všemi dalšími animáky.(16.12.2006)
Skip
Moc se mi líbil tento animovaný film o jediné přeživší z rodiny Romanovců. Já mám tak nějak pro tyhle animované filmy slabost. Občas to sice bylo poněkud přeslazený a přitažený za vlasy, ale to nevadí. Když se chci pobavit animovaným filmem, rád se na Anastázii podívám.(25.9.2007)
balba
Co dodat.Snad jen to , že pohádkový muzikál je plný radosti , veselosti , romantičnosti a napětí.Jen si musíme odmyslet historické souvislosti.(6.1.2007)
fannah
Super kreslená pohádka :-) i s českým dabingem to šlo...(7.10.2007)
villon17
Pohádka a přitom akce střídá akci.(31.10.2007)
| Na DVD od: | 01.08.2002 Bonton |
|---|---|
| Na Blu-ray od: | 14.03.2011 Bonton |
Související
- Bartok (video film) (1999)