Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Snaha konkurovat Disneymu se tady moc nevyvedla až na velmi povedenou hudbu, která se opravdu může rovnat nejlepším kompozicím Alana Menkena. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $53miliónovTržby USA $58,406,347Tržby Celosvetovo $139,804,348║ pekná animácia a príbeh je snaživý ale až príliš dospelý na to aby zaujal buď témou alebo nejak viac dokázal zabaviť tými uvoľnenými scénami /60%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Filmu hodně pomáhá skvělá hudba Davida Newmana (rozhodně si více zasloužil Oscara než Dudleyová za Do naha!). Jelikož zde hudba hraje zásadní roli, dá se film vcelku bez úhony přežít . Nejlepší scéna - hořící lokomotiva. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Krásná kreslená pohádka plná pěkných písní a velice pomrvená českým dabingem (ale jen místy, některé postavy jsou namluvené a hlavně nazpívané opravdu děsně... ale co pomlouvám, že? Taky zpívat neumím...). Vzato kol a kolem by v konkurenci Disneyho veledíl uspět asi nemohla, ale nad obyčejný průměr (tedy do neobyčejného nadprůměru) ji vyzdvihuje postava netopýrka Bartoka, který může třeba takovému Mushuovi směle konkurovat. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Punťa by byl jistě skvělý Sárinčin kamarád :o) Jinak bych se pomalu a jistě měla učit cizí slova, protože pociťuji, že se u pohádek opakuji a budu opakovat. Anastázie je další z řady příjemných pohádek, které nemůžou nikoho urazit. Netopírek a psík jsou kouzelné postavičky, které ozvláštňují klasickou romantickou zápletku, která končí že by happy endem? Písničky se hezky poslouchají. Kdo čeká víc, je naivní, tedy hloupý :o) ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jediná opravdu silná scéna nedokáže vyprostit tenhle animovaný film z šedivého průměru. Celkově to působí příliš prázdně a řekl bych, že se to dalo sestříhat do dvacetiminutového večerníčku. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

První, co musíte udělat je vypnout mozek, vymazat veškeré vědomosti o Romanovcích, Rasputinovi, Rusku a netopýrech a pak si to můžete docela užít. Pokud to neuděláte, tak vás čeká několik podařených momentů a jinak se hodně zasmějete. Jen si nebudete tak úplně jistí, zda to není smích skrz slzy či pro zahnání pocitu trapnosti. Jediné, čemu tohle zpracování historických událostí a mystifikací může pomoct je to, že se to dětem bude lépe učit. Jenže pak si zas nikdy neužijí tuhle pohádku, pokud nevypnou mozek a nevymažou veškeré vědomosti ... ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Na to, že to není od Disney, tak klobouk dolů, je vidět velký rozpočet na plátně a určitě se vyplatil. Příběh pěkný sice malinko někdy táhnoucí, ale z grafické stránky je se na co dívat. Není to úplně nejlepší 4*, ale zasloužené hodnocení. A český dabing není zrovna ta nejlepší volba, protože postavy mluví a zpívá rozdílná osoba, což trochu dává jiný dojem. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Kreslený a trochu zkreslený příběh pro děti a mládež. Protože je od Foxů, tak je Anastázie Nikolajevna Holstein-Gottorp-Romanov zrzavá jako liška. Taky opouští sirotčinec až v 27 letech. Nicméně pokud oprostíme od historie a legendy, tak příběh je hezký, animace kvalitní a jak to napsat elegantní, hudba podmanivá. Je to mezi 3 až 4 hvězdami. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to takové moc ruské, nebo to tak aspoň vypadá, ale to nijak zvlášť nevadí. :D Anastázie je něco jako Popelčin střevíček, jen se musí najít a samozřejmě nesmí chybět nějaká ta láska, která překoná zlo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nejak prekvapivo ma táto rozprávka minula v mojom detstve. Zvonára u matky božej som videl, ale toto ma obišlo. Zaujala ma galéria. Hlavná hrdinka, je krásna, ale pre mňa prestala byť zaujímavá, ako sa vyzliekla z tých chudobných šiat. V nich bola atraktívna, zlatá a sexi. Hlavne v tej čiapke. Potom ako bohatá snobka sa mi už nepáčila. Veľmi ma to nebavilo ani po romantickej stránke. Vôbec som hlavnej dvojke nefandil. Bolo tam aj veľa zla, tak by som to nedal pozrieť ani deťom. Ostatné postavy boli neatraktívne, nikoho iného než Anastáziu som si neobľúbil. Takže možno je aj dobre, že som túto rozprávku v detstve nevidel, ale možno to hodnotím takto teraz, keď mám 31 a nemám už k tomu taký vzťah. Možno som bol až veľmi kritický, ale nebavilo ma to. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po hodně blbém večeru jsem se s dcerkou rozhodl oprášit jedno z hromady dětských DVD, které jsme nikdy neviděli. jsem očekával, že budu jen apaticky zírat (tak jako občas u jiných kreslených filmů) a v hlavě si přehrávat proč sakra se ten večer tak podělal... Kupodivu mne ale ten příběh celkem zaujal a děj vtáhl do posledních okažiků carského Ruska 1916, těsně před okamžik, než bolševický mor zachvátí nejen Rusko, ale bude se postupně šířit celou Evropou. Divil jsem se jak někdo mohl na základě vyvraždění Romanovců Leninovými nohsledy natočit kreslenou pohádku pro prťata. A ejhle, ono to šlo a celkem se to povedlo. Zlo reprezentuje Rasputin, který obětoval své tělo silám zla, jen aby mohl uskutečnit svoji pomstu na celé carské rodině. My dospělí víme, že tenkrát v roce 1918 se z té sklepní místnosti domu v Jekatěrinburgu nikdo živý nedostal, tedy ani Anstázie. Nicméně pro děti je příběh stavěn tak, že Anstázie s babičkou prchají posledním vlakem do Paříže, ale Anastázii se útěk nezdaří... Film má příjemný dabing, všechny písničky jsou zpívaném česky a nejde jen o tuctovky, kterých jsou kreslené pohádky plné. Některé melodie dokázaly vzít za srdce. A vlastně mně film v jednom místě i dojmul. Proč to nepřiznat. Takže pokud přemýšlíte zda to nebude pro vaše nejmenší moc drsné, nebojte se. O popravě ani muk a celé je to vlastně o souboji dobra se zlým čarodějem v lokacích zasněnženého Ruska a Petrohradu a později Paříže dvacátých let. Animace byly slušné a mně se tato pohádka opravdu líbila. A tak dávám za 4 vzpomínky na cara Nikolaje, carevnu Alexandru a jejich pět dětí! * * * * ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu poměrně slušná konkurence Disneymu. Vidět tuhle pohádku jako malá (tehdy mě to nějak minulo), určitě se zařadí mezi mé oblíbené. Obzvlášť hudba se povedla. Písnička Once Upon a December si mě okamžitě získala. ~(4,0)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, navíc tenhle film není tak nablblý jako jiné animáky od jistého studia. Navíc má opravdu krásnou hudbu. Ideální na Vánoce. ()

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama