Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh zástupce starosty města New York Kena Lippera (John Cusack), který věrně slouží svému šéfovi, skvělému politikovi, jehož ambicí je dbát na osud města a svých voličů. Náhlá přestřelka, která zatáhne do hry policistu, dealera drog a nevinné dítě, způsobí v celém městě obrovský skandál a komplikovaná cesta k pravdě vede pouze přes politické minové pole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

andrii 

všechny recenze uživatele

Svůdně lepkavý pach mamonu a sebevědomí v přítomnosti mocných. Pavouk v síti výpomoci. Měl před sebou obraz nejváženějšího idolu, ale když se podíval pánovi na koni přes rameno, uviděl pravou vládu zákulisí jako na dlani, viníka - kostlivce ambicí kanceláří nejvyšších, kapky v moři, špici vysoké hory, postižení vyvolených. Hlídal křeslo prvního muže města, teď rozklížil ho, jeho hesla. Uvolil se uvolnit trůn, to pro svého "chlapce" gesto chlapské. Nůž zabodnutý do nůše snů a plánů jako ultimátum. Řečníkovo východisko obhajitelných argumentů. Zakousl se, nedá spát, budí ze sna. Zarputile nekonečné hledání map do hlav hlavounů pod hlavičkou kariéry a svědomí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Harold Becker (dnes devadesátiletý pán), sic navždy průměrný režisér, zato pokaždé dokázal poskládat hvězdnou hereckou sestavu. Tentokrát vypráví příběh zástupce starosty New Yorku, který vždy fungoval na hraně, ale po přestřelce, při které to mimochodem smrtelně koupil šestiletý chlapec, rozplétá intriky na nejvyšších místech. Střílel drogový dealer s pořádnými škraloupy, který nicméně dál směle obchodoval pouze s podmínkou. Průměrný scénář si odškrtává položku po položce, výsledek výrazněji nestrhne, takže potěší víceméně jen veleuznávaná legenda amerického filmu (například nad rakví malého chlapce je to jeden velký koncert). ()

Reklama

jondoe 

všechny recenze uživatele

Na politicky thriller ma tento film prilis slabu zapletku, ale na druhu stranu je to zasa celkom dobre napisane a dialogy ma nenudili. Tento film ma vsak prvotriednych hercov, ktory tento nepodarok vytiahli aspon do priemernosti. Nesmierne ma prekvapil John Cusack, ktory velmi dobre zahral hlavnu postavu zastupcu starostu a Al Pacinovi, ktory vsak nedostal az tak vela priestoru bol rovnocenym spoluhracom. Celkom ma sklamal zaver. Cakal som, ze sa to vyvinie trosku inac, ale z celkove vysledku az taky sklamany nie som. Nebyt vsak dvoch hlavnych protagonistou asi by moje hodnotenie islo o jednu hviezdicku nizsie. A celkom ma aj potesil vidiet na obrazovke Briget Fonda, ktora sa uz bohuzial herectvu moc nevenuje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na radnicích to bývá defacto všude stejné. Nejvyšším zájmem je mít moc a jejím prostřednictvím finančně i majetkově zabezpečit SEBE. Vyšší zájem je udržet se trvale u žlabu na prasečí stravu, abych mohl nejvyšší zájem co nejdéle prosazovat. Hraný zájem projevím o potencionální voliče tak dva měsíce před volbami, protože ti mi pak mým znovuzvolením dopomohou k dalšímu naplnění těch nejvyšších zájmů. No a ve zbylém čase o ně projevuji už jen přiměřený interest hraničící s nezájmem, neboť konec konců dobře vím, co je mým zájmem nejvyšším. Kruh zájmů se uzavírá, čest všem šafránovým výjimkám.. Na to, kolik Becker dostal dobrých karet ke hře (Pacino, Aiello, Landau, Fonda), předvedl nikterak vzrušivou, prachmizernou podívanou, utápějící se v příběhové i dialogové šedi. A nepomůže ani křišťálově čistý Standa Gross Cusack, ani božský Al, který umí změnit smuteční řeč v předvolební mítink.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak to v politice chodí. Můžete být světci a léčit lidi, pečovat o město, zkrášlovat, velebit...pak stačí jeden jediný průšvih a vše je smáznuto. Jste-li čestní ovšem. Nečestní to ustojí a jedou dál. Stačí se podívat kolem sebe. Mně osobně duo Al - Cusack velmi sedlo. Já mám pro Ala slabost a užívám si ho skoro vždycky. Nebylo to super skvělé jako jiné filmy s ním, ale bylo to dobré! Otázkou je, zda bych si toto řekl i kdyby tam Al a Cusack nehráli... * * * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Postava Franka Anselma byla částečně inspirována bývalým starostou čtvrti Queens (New York) Donaldem Manesem, který byl obviněn z úplatkářského skandálu, neunesl to a nejprve se o sebevraždu pokusil neúspěšně a o dva roky úspěšně. (don corleone)
  • Scény na zasněženém nádraží se ve skutečnosti natáčely ve velkém vedru. (don corleone)
  • Al Pacino se v rámci příprav na roli starosty města New York potkal a nějaký čas strávil se starostou Rudolphem Giulianim a také bývalými starosty Kochem a Dinkinsem. (don corleone)

Reklama

Reklama