Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

petero 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie natočil oveľa menej zručný režisér ako jednotku no ale koľko je tu akcie a stále sa niečo deje a k Mille sa tentoraz pridala aj Sienna – takže ja na čo pozerať. Čo už ten film je natočený tak ako je, po prvom zhliadnutí absolútne neprehľadná akcia a nejaký tý nemŕtvy tu hrajú už len druhé husle ako aj samotná Milla. ()

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl se mi kupodivu líbil, druhý díl se mi snad neměl dostat do rukou. Je to totiž nebetyčný škvár, který je tak imbecilní a fušérský, že to až práská dveřmi. Ani Milla Jovovich to nedokáže vytáhnout z bláta. P.W.S. Anderson sice není žádný režisérský umělec, ale svůj film zvládl, narozdíl od Alexandera Witta. 0%. ()

Reklama

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu jak mohla tahle SRAČKA se scénářem jako od opice po operaci mozku, příšernou kamerou a smutně směšnou režií od někoho dostat víc jak jednu hvězdičku. Proti tomuhle odpadu kinematografie je Andersonova zprzněná jednička takřka geniálním dílem. P.S: Když mi bylo tak 12, psal jsem takové krátké sci-fi povídky a děsí mě, jak moc se podobají (dějově i kvalitativně) téhle obludnosti. Myslím že jsem měl kdysi něco z toho prodat do Hollywoodu :-D ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční jízda, která dobře navazuje na stejně dobrou jedničku, možná že tohle je ještě lepší, protože tady neni skoro žádnej čas na vydechnutí, akce střídá akci, výbuch střídá výbuch a Milla střídá Millu, po celou dobu filmu jsem se skvěle bavil a užíval si tu akční řež, ale přece jenom to mohlo být ještě lepší, jen kdyby dali ještě víc prostoru Mille Jovovich, akce s ní je opravdu vynikající. Ta akce by sama o sobě byla dobrá, ale ještě je parádně podpořená kamerovými vychytávkami, který tomu ještě dodaj šmrnc, kameraman si s tim opravdu pěkně pohrál, někdy to možná už trošku přeháněl, ale většinou se mu ty záběry povedly na výbornou. Jediným tak trošku mínusem je slabej scénář, ale u takovýhleho filmu nemusí být scénář nijak zvlášť propracovanej, jen stačí aby nebyl úplně stupidní a to se povedlo ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Začal bych takhle: Resident Evil-Apokalypsa nebyla ani lepší ani horší než jednička. Skvělá atmosféra apokaliptického Rancoon City. Zombíci zase skvělí a nebylo jim co vytknout (velice mě překvapily ty zombie prostitutky). Alice celkem v pohodě a potěšila mě velice přítomnost Jill Valentine. Dalším momentem bylo to monstrum alias zmutovaný Mathew. S tím kdyby si grafici trochu víc pohráli nebylo by to na škodu, jinak tomu hororové prvky nechyběly. A já jsem byl s tímhle akčním RE2 poměrně spokojen. Nicméně to bylo pořád na úrovni jedničky ne-li trochu níž a tak dávám tři hvězdičky :-) ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Milla Jovovich (Alice) trpí klaustrofóbiou a povedala, že najstrašidelnejšou vecou, ktorú kedy urobila, bola scéna, kde musela byť v malom tanku. (Raccoon.city)
  • Kritik Roger Ebert napsal: „Film je naprosto nesmyslná ztráta času. Je to mrtvé pásmo bez zájmu, důvtipu, imaginace nebo dokonce zábavného násilí a speciálních efektů.“ (Terva)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama