Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alison (Anne Hathaway) má vše na co si vzpomene. Stále víc ji ale fascinuje pouliční životní styl a hip-hopová kultura. Spolu se svou kamarádkou Emily se začnou přátelit se členy pouličního gangu. Velmi rychle narazí a uvědomí si, že i nevinný čin může mít vážné následky. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Olík 

všechny recenze uživatele

Ustojí znuděná skupinka kalifornských studentů reálnou konfrontaci s pouličním stylem života? Ambiciózní sonda do neukotveného života amerických náctiletých hojně oceňované New Yorské dokumentaristky Barbary Kopple bohužel na rozdíl od jejich Oscary obtěžkaných dokumentů vstoupí do filmové historie pouze jako ten film, kde Anne Hathaway a Bijou Phillips ukazují, čím je bůh obdaroval na horní polovině těla (což bude některým divákům zajisté stačit)! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o znudenej bohatej bielej americkej mládeži, ktorá by chcela byť chudobná a čierna, zostal niekde na pol cesty medzi Tobackovým Black and White a Hardwickeovej Trinástkou. A ten ženský prístup je tu cítiť možno ešte viac, čo sa negatívne podpísalo hlavne na výbere hercov (trápnejšiu gangsta dvojicu ako Levitt/Tatum som nevidel od poslednej časti Zkurveného piatku). Celkovo ale Havoc nie je zlý film; predovšetkým Anne Hathaway podáva dosť vyrovnaný výkon, len som od dokumentaristky Koppleovej čakal niečo menej mainstreamové a tendenčné (aj keď to je možno tým, že nepoznám jej predošlú tvorbu). ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem dlouho odkládala hlavně kvůli Anne, kterou moc nemusim. Nakonec jsou přece jenom sebrala odvahu a podívala se na to. A musim říct, že právě Anne celý film zvedá o level výš společně s JG- Levittem, který ale hraje jenom vedlejší roli. V tomhle filmu mi Anne poprve dokázala, že umí hrát- takže by si možná místo princezen a podobných měla vybírat trochu jiný žánr. Tenhle film mě nakonec mile překvapil a i když to nebyla žádná skvostná podívaná- mělo to příběh, zajímavé zápletky a nečekaný konec. Slabší 3 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do takového filmu by dnes Anne Hathaway už jistě nešla. S kolegyní Bijou Phillips se předhánějí, která ukáže víc prsa. Takže o nějaký kousek nahoty je postaráno. Mohlo být dokonce i postaráno o kontroverzi. Všechno tomu nasvědčovalo: vždyť režírující Barbara Kopple je zkušená dokumentaristka, což by se na filmu nějakým způsobem mělo odrazit. V tomto ohledu ten střet dvou kultur, respektive dvě naivní a zvídavé puberťačky z lepší společnosti vs. nevyzpytatelný hispánský gang pouličních drogových dealerů, je sice natočen na hraně nezávislého filmu, ovšem chybí pevnější režijní otěže. A závěr nemusel působit tak nejasně. Nechápu, co to režisérku napadlo, že celou zajímavě vyhroceně vyvíjející se scénu hodí do zatmívačky a dopřeje divákům jen zvuk. Film je pak daleko pozoruhodnější svým obsazením, jež čítá známou omladinu, která se za ty roky posunula k hvězdnému statusu. Anne Hathaway to obrázkově sluší, ovšem za hip-hop kamarády zde má Josepha Gordona Levitta a Channinga Tatuma, v té době neznámé herce. Matt O´Leary, Mike Vogel a Freddy Rodríguez, který dostal z mladíků největší prostor, to do áčkové ligy nedotáhli. Dobrá, film nepůsobí obehraně, má své zajímavé jádro příběhu, má kvalitní hereckou podporu, určitě se lépe mohl vypořádat s dramatickou stránkou, která poměrně stagnovala. A jelikož Anne Hathaway už dávno není tak svěže hezká, můžu její status krásy zakonzervovat ve vysokém hodnocení. 8/10 ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Celkem reálná ukázka toho, jak to chodí v životě mladých lidí, kteří už neví co víc si dokázat a nudí se! Jejich zábavou jsou drogy, alkohol a pouliční styl! Jednou však těžce narazí, když hledají ve východní čtvrti drogy. Setkají se tváří s členy pouličního gangu, před kterými nakonec po vytažení zbraně a kapky ostudy prchnou.. Avšak krásné Alison to nedá spát a chce se přiblížit mexickým chlapcům na tělo.. To dojde až do takového závěru, kdy její kamarádku málem znásilní (ikdyž pravda je jiná) a realita být členy gangu se ze zábavné stává děsivou.. To ovšem potvrdí jejich přátelé, aby vytáhli zbraně a jeli vše vyřešit jinak! Působově natočeno z různých pohledů mladých zbohatlíků, hrajících si na něco co nejsou, což také vede k jejich ublížení nebo ke dveřím kriminálu... Anne Hathaway si střihla zatím svou nejodvážnější roli ! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Tobyho (Mike Vogel) moč z jeho kalhot mezi jednotlivými záběry mizí. (fraktal)
  • Původní scénář z roku 1995 měl název "The Powers That Be", přejmenován ana "Havoc" pak byl na počátku roku 2003. (fraktal)

Reklama

Reklama