Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Havoc

Krimi / Drama / Romantický
USA / Německo, 2005, 85 min

Režie: Barbara Kopple
Hrají: Anne Hathaway, Bijou Phillips, Shiri Appleby, Michael Biehn, Joseph Gordon-Levitt, Matt O'Leary, Freddy Rodríguez, Laura San Giacomo, Mike Vogel, Raymond Cruz, Alexis Dziena, Channing Tatum, Josh Peck, Sam Bottoms, Laura Breckenridge

komentáře
galerie
diskuze
 ve filmotéce
v bazaru
Na DVD od:03.07.2006MagicBox

Obsah:

Havoc je o mladých, bohatých detičkách, ktoré sa snažia zabiť voľný čas a prázdnotu v sebe usporiadavaním večierkov, braním drog a hraním sa na tvrdých gangstrov. Pri kupovaní drog sa hlavná hrdinka Alison Lang (Anne Hathaway) náhodne zoznamuje s dílerom drog a šéfom gangu Hectorom (Freddy Rodrigues). Alison a jej priateľka Emily (Bijou Phillips) sa rozhodnú stať členkami tohto gangu, no čoskoro zisťujú, že to zrejme nie je celkom to, čo chceli.   (sanangelo)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Arx ***

Velice průměrný film na který se stojí podívat hlavně kvůli krásné Anne Hathaway. Ve filmu jsou sice dobré a zajímavé momenty ale jinak jde spíše o zbytečný film na který 5 minut po projekci zapomenete.

profil / všechny komentáře uživatele T2

Rozpočet $9miliónovTržby Celosvetovo $371,000

profil / všechny komentáře uživatele Ridick ***

psychoanalyza californskych zbohatlickych teenagerov? celkom podarene useky vyliatia duse hlavnej hrdinky pred kamerou...ale je tam viditelnych aj dost hluchych miest ako napr. vztah allisoninych rodicov, kt. su tam takpovediac zbytocny...a je to aj napriek svojej dlzke trosku utahane, ale cenia sa tam realisticke zobrazenie tvrdych scen....

profil / všechny komentáře uživatele mm13 ***

Typický projekt talentovaných a nadšených mladých tvorcov s minimom skúseností. Ak im toľká snaha o úprimnosť vydrží aj v momente, keď budú mať operovanie s dramatickými prostriedkami filmu v malíčku (bez toho aby ich tieto spútali či vzdialili pravde), je sa na čo tešiť... Nie že by som zrovna túžil po krvou pretekajúcej celospoločenskej obžalobe, ktorú by z takéhoto námetu vysekal napríklad Spike Lee, istá nedotiahnutosť snímku je ale vo viacerých ohľadoch markantná a uberá mu na pôsobivosti. Dobre rozhodené, potom už len narýchlo pozbierané kocky. Mať to tak lepšie prepracované postavy, nápaditejšie dialógy a aspoň štipku citu pre atmosféru, bol by z toho mládežnícky hit a kult jedným razom! Možno nabudúce... (aj Catherine Hardwicke si najprv musela odbiť Trinástku, kým oživila Legendy Dogtownu)

profil / všechny komentáře uživatele balba ***

Vzrušující a napínavý film.Je to příběh o dvou bohatých popelkách , který vychutnávají krásu života a přitom tvrdě narazí.Dobré téma a i herecké obsazení.

profil / všechny komentáře uživatele numi ***

V první řadě Anne Hathaway. Tahle holka asi udělá kariéru. Jinak je Havoc jakousi studií americké zbohatlické mládeže, která hledá únik ze svých zazobaných škol a ještě zazobanějších domovů. A hledá jej na samotném okraji Los Angeles. V chudobných ghettech mezi členy pouličních gangů, kteří do jejich nudně pustého a osamělého života napumpují plné obrátky. Většinou díky dvojitým panákům čehokoli, půlgramu tohohle nebo cigaretky támhletoho. Takhle vypadá první hodinka a je to nuda k uzoufání. Ale je to nutné zlo, které staví základy docela slušnému závěru, který jakoby mávnutím zázračnou hůlkou Harryho Pottera nabere neuvěřitelně na obrátkách a na zajímavosti. Určitě by šlo první hodinku sestříhat a druhou naopak rozvinout, ale to by taky šlo obsadit pár hvězd, zaplatit režiséra "zlatokopa" a nacpat milióny do propagace. Havoc zůstává jinde a sluší mu to tam. Tři a půl. [červenec 2006]

všechny komentáře uživatele dezorz ***

Hrdinovia filmu sa nudia a ak sa hraju na nieco, co nie su. Film (sa nudi?) sa hra na nieco co nie je. Teenedzersky film pre post teenedzerov, akurat neviem ci im zalezi na moralnom posolstve, ako skor na tom, ze sa sami boja robit to co hrdninovia filmu.

profil / všechny komentáře uživatele Lennnnna ***

Film je opravdu velmi podobný Třináctce, která byla taky poměrně dost strhaná kritikami a přitom podle mého názoru nebyla zase až tak špatná. První polovina filmu je sice o něco slabší a snaží se především vizuálně zapůsobit, v čele s odhalující se Anne Hathaway (která umí být i neprinceznovsky sexy) a cool záběry, ale druhá polovina pozvedává film do ligy slušných dramat.

profil / všechny komentáře uživatele TO ***

O tomtéž co Třináctka a Šikana. Trochu i jako Šílená/Krásný, ale hodně na drsno. Forma by se rozhodně dala vylepšit a herecké výkony rovněž, ale já jsem jakštakš spokojen, hlavně díky ústřední postavě zkažené feťácké sexy mršky v podání bývalé princezny Anne Hathaway, která se snaží hrát náležitě vyzývavě a nestydí se ani svlékat. Krátký ostrý příběh, nějakou hlubší studii americké teen generace jsem v tomto osobně nehledal.

profil / všechny komentáře uživatele cab ****

Alison (Anne Hathaway) a jeji kamaradka Emily jsou znudene, bohate a snobske dospivajici americanky. Nenapadne je nic lepsiho, nez si trosku zvysit hladinu adrenalinu a povyrazit si mimo svoje bohate baracky. Tim pravym mistem se stavaji ulice ovladane poulicnim gangem. Behem chlastani a laskovani z cleny gangu prichazi na sex. Alison odmitne, nacez jeji kamaradka je povolna cemukoliv, coz je zpusobeno premiry alkoholu v jeji krvi. Nejvetsi prusvih nastava ve chvili, kdyz rodice Emily uvedomi policii o jejim domnelem znasilneni v prubehu zmineho vecirku. Cely poklidny svet milych kamaradek se hrouti a ukazuje sve stinne momenty. Dalsi z dramat ve velmi drsnem kabatu, ktere ma zobrazit zkazenost americke mladeze dneska. 70%

profil / všechny komentáře uživatele dressic *

Kdybych měl vybrat nejhorší herečku po holkách z ošklivky Katky, byla by to A. Hathaway. A taky nějak nemusím ty "tvrdé" dialogy amerických teens v teplákách.

profil / všechny komentáře uživatele Kacenka_ *

niečo strašné.... presne kvôli takýmto filmom nemám rád určité menšiny [španielov nemyslím].. jedna hviezdička za tu strašne spracovanú akože myšlienku.. ani ta nahota tomu nedodala zrovna moc reálna

profil / všechny komentáře uživatele Illy ***

Líbí se mi americké debilní holky. Hlavně jejich konce....

všechny komentáře uživatele sidcom **

Film, který vstoupí do historie pouze odhaleným poprsím Anne Hathaway, nic jiného zajímavého na něm není. Jako sociální sonda moc povrchní, jako drama těžko uvěřitelné a patetické a jako akce k uzoufání nudné. Takže jedna hvězdička za každé ňadro sexy Anne :)

všechny komentáře uživatele Madax ****

Film krásně vyobrazuje oba sociální extrémy nevyvážené "demokratické" společnosti - znuděné, arogantní zazobance, kteří nevědí čím by se rozptýlili, a jako jejich protějšek bandu ne zrovna majetných obyvatel sporných čtvrtí, kteří jsou na policejní stanici snad častěji než doma. A protože já mám rád filmy, které ukazují tyto "půvaby" americké společnosti, bylo mi toto dílko velmi sympatické. A mohlo být ještě o dost lepší, kdyby se při jeho tvorbě trochu přitlačilo na pilu, jak už poznamenali autoři několika dalších komentářů. Tak například závěrečná potyčka mezi trojicí mladistvých rádobydrsňáků a těma tetovanýma kumpánama mohla být protažena až do konečných důsledků, i když připouštím, že stávající divákova nevědomost má taky něco do sebe. Zakončení mohlo být rozhodně temější, ale i tak jsem s filmem hodně spokojený a jsem zvědav, co nám jeho režisérka příště připraví.

Hodnocení uživatelů:
Arx ***