Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alison (Anne Hathaway) má vše na co si vzpomene. Stále víc ji ale fascinuje pouliční životní styl a hip-hopová kultura. Spolu se svou kamarádkou Emily se začnou přátelit se členy pouličního gangu. Velmi rychle narazí a uvědomí si, že i nevinný čin může mít vážné následky. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

numi 

všechny recenze uživatele

V první řadě Anne Hathaway. Tahle holka asi udělá kariéru. Jinak je Havoc jakousi studií americké zbohatlické mládeže, která hledá únik ze svých zazobaných škol a ještě zazobanějších domovů. A hledá jej na samotném okraji Los Angeles. V chudobných ghettech mezi členy pouličních gangů, kteří do jejich nudně pustého a osamělého života napumpují plné obrátky. Většinou díky dvojitým panákům čehokoli, půlgramu tohohle nebo cigaretky támhletoho. Takhle vypadá první hodinka a je to nuda k uzoufání. Ale je to nutné zlo, které staví základy docela slušnému závěru, který jakoby mávnutím zázračnou hůlkou Harryho Pottera nabere neuvěřitelně na obrátkách a na zajímavosti. Určitě by šlo první hodinku sestříhat a druhou naopak rozvinout, ale to by taky šlo obsadit pár hvězd, zaplatit režiséra "zlatokopa" a nacpat milióny do propagace. Havoc zůstává jinde a sluší mu to tam. Tři a půl. [červenec 2006] ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý pohled na život teenagerů. Spojení dvou různých světů má svou daň. A. Hathaway takovou neznám - drsná holka, která je přehlížená tam, kde to bolí. Zoufalost spojená nudou ji přivede na cestu, která ji zkouší velmi dsrným způsobem. Proč ne, nepřipadalo mi to hrozné. Tohle drama chtělo poukázat na určitou věc, což si myslím se podařilo. 50% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Celé to vypadá jako ambiciózní projekt tvůrců, kteří toho chtějí říct až příliš, ale nemají ani kvalitní scénář, natož ponětí, čemu chtějí dát větší důraz a co naopak jen letmo naťuknout. Což je škoda, protože se zde sešla slušná řádka zajímavých mladých hvězdiček (Anne Hathaway – naplno dokazující svůj talent i při pronášení nicneříkajících vět scénáře, dále pak Bijou Phillips, Freddy Rodríguez, Joseph Gordon-Levitt), které mají co nabídnout. Jenže takhle jen jezdí v nadupaných bourácích bez většího důvodu tam a zpátky, pronášejí plytké dialogy a dělají nesmyslná rozhodnutí. Tvůrci nás mezitím atakují hluchými a nutno podotknout i zbytečnými scénami. Nejednou je divák svědkem nějakého rozhovoru, který najednou.. prostě skončí. Nikam děj nebo třeba charakter postav neposune. Dvakrát škoda.. Co se nicméně povedlo jsou promluvy Anne Hathaway do kamery, vnímáme její osamělost, neukotvenost, nestálost.. právě proto prchá ze svého zazobaného „zázemí“ do pouličních gangů, do skutečného života, kde se dá ale velmi snadno narazit!! Newyorská dokumentaristka Barbara Kopple nakonec lépe zvládla druhou polovinu snímku.. 55% ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Film je opravdu velmi podobný Třináctce, která byla taky poměrně dost strhaná kritikami a přitom podle mého názoru nebyla zase až tak špatná. První polovina filmu je sice o něco slabší a snaží se především vizuálně zapůsobit, v čele s odhalující se Anne Hathaway (která umí být i neprinceznovsky sexy) a cool záběry, ale druhá polovina pozvedává film do ligy slušných dramat. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

První polovina mě dost štvala svou až pitomou povrchností, protože problémy zde zmiňované si podle mě takovéhle banální zpracování nezaslouží. Ba co hůř, akorát přispívají k pitomým stereotypům. Ale když se tvůrci rozhodli v druhé půlce shodit i takové věci jako je znásilnění nebo sebevražda, to už na mě bylo trochu moc. Nemělo to být psychologické drama, ale pro takovéhle zpracování byla veškerá obsažená témata příliš velkým soustem. Ale zahrané to nebylo špatně. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Film je věnován Jessice Kaplan, která v spadla s malým letadlem pilotovaným jejím strýcem v LA ve věku 24, těsně před začátkem natáčení 6. června 2003. (fraktal)
  • Bijou Phillips a Anne Hathaway odmítly podílet se na jakékoliv reklamě či PR pro tento film poté, co produkce převzala vedení celého projektu a odstřihla režisérku Barbaru Kopple od konečného střihu. Toto vedlo nakonec k tomu, že film vůbec nebyl uveden v kinech. (fraktal)

Reklama

Reklama