Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šofér nákladní autodopravy Standa Fajt (J. Vinklář) dal po smrti své ženy malou holčičku do adoptivní péče a snažil se najít smysl života v dálkových jízdách. Nyní stárne a touží po domově a rodinném zázemí. Pravým opakem je jeho mladší kamarád Pepík (J. Vala), který vidí před sebou jen řidičskou kariéru. Děvče má „v každém přístavu“, ale teď si namluvil pohlednou čtyřicetiletou servírku v motorestu a cítí, že se z tohoto pouta jen tak nevyvlékne. Je přeřazen na zahraniční jízdy a bojí se své partnerce říci do očí, že se rozcházejí. Pošle za sebe s touto zprávou právě Standu. Jeho setkání s Alexandrou Drozdovou, které jde vyřídit kamarádův vzkaz o rozchodu, se mu ale stane naopak příslibem nového vztahu… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

Tvrdím téměř u všeho (co se týká nejen lidí, ale i věcí), že není důležitý obal, ale obsah. Tento filmový skvost se dá přehrát na čemkoliv a pořád to bude skvost. Bohužel i v nejlépe vybavené moderní televizi, když budete vidět nejakčnější, nejdražší a nejvýpravnější film ... a já nevím co ještě, tak pokud tomuto obalu nedáte kvalitní obsah nikdy to nebude "Dobrý film".... Výprava nezaručuje ještě koukatelnost a naopak. Jen u těch nenákladných filmů to tak nebolí. Jinak skvěle odvedená práce našich předních herců. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

O vztahu muže a ženy, napříč dvěma generacemi. Životem zkušený a zkoušený šofér, jenž má celý život vepsán ve tváři a bývalá šoférská holka, která už dávno žádnou holkou není, tedy nechce být, se náhodou sešli, aby se již nerozešli, i když cesta k jejich štěstí je velmi trnitá. To, co tu předvádí paní Hlaváčová s panem Vinklářem, mě ničí tím nejsympatičtějším způsobem, jaký si lze představit. Neskutečné a přitom pro znalce československého filmového kumštu již zcela přirozené. I přesto mě další xtá neznámá, desítky let stará inscenace, opět profackovala a posadila na pozadí. ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahranému dialogu dvou osamělých poněkud ubírá celý ten kontext, především rozpravy na pracovišti, které chvílemi působí, jako by měly především obhajovat Standovo počínání. Myslím, že pouhý dialog muže a ženy, z něhož samého by vyplynulo všechno, co je obklopuje, včetně situace, která je spojila, by byl působivější a živější – a obešel by se i od trochu násilných mythologických analogií. ()

Mishelen 

všechny recenze uživatele

Další z krásných filmů čs. televize. TV filmy z první poloviny sedmdesátých let se mi hrozně líbí a tento není výjimkou. Tehdy se to prostě umělo. Výborný scénář, výborní herci a příbeh, na který vás prostě baví koukat. Líbí se mi názor Snorlaxe, který to vystihl naprosto dokonale. Zvláštní efekty, 3D a podobný blbosti mě opravdu ve filmu nezajímaj, zvlášť když ten film má naprosto idiotský děj, ale tady prožijete 3D film i bez různých efektů a "vychytávek". ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Kamioňák jde za kolegovo milenkou, jemně jí říct, že ten ji již nechce a dává přednost jezdění. Přesvědčuje ji, jak je pěkná, že má na milého nepochybně čekat (i když ví, že on o ni nestojí), plká různá kamioňácká moudra, filozofické úvahy, přesně jak se na letitého řidiče hodí, a proloží to antickou bájí, dle které se to celé jmenuje. Mezitím dojde k hádce s dcerou, která mámino setkání s mužem neoceňuje a na konci se kamioňák k ženě vrátí již ustrojený, aby se jí dvořil. A to je vše. Tedy ještě je tam polda Lábus, který nehraje skoro žádnou zásadní roli. Trochu málo na film s 80 %. Navíc je to zachované ve velmi špatné kvalitě. No jo, řidič, ten tvrdej chleba má a divák občas také. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama