Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování pohádky Cyprián a bezhlavý prapradědeček nás opět zavede na hrad pana rytíře Cypriána z Višně, který býval plný strašidel. Ti už jsou sice vysvobozeni, přesto ale své lidské přátelé neopouštějí… Žijí spokojeně na hradě s Cypriánem (L. Vaculík) a jeho půvabnou ženou Veronikou (K. Trojanová). Je tu i jejich rozpustilý syn Vojtík (M. Luhan), který si celé dny hraje s duchem Cecilkou (M. Markovičová) a dokonce kvůli své kamarádce opouští svět lidí. Jestlipak se vrátí zpět? Podaří se mu uchránit opuštěný hrad před zloději? (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Některý lidi nesnesou, když jsou zavřený !!" - "Tak to doufám, že ty k nim nepatříš, protože máš týden domácího vězení.. Ze svého pokoje nevyjdeš ani na krok !!" Volné pokračování Cypriána a bezhlavého pradědečka se Kuršové vůbec nepovedlo, když paradoxně Sudivoj k hlavě přišel, ona ji zase ztratila, byť obludný scénář ještě vedle těch tragických hereckých kreací většiny zúčastněných nevypadá jako to největší zlo.. Hlavně se jeden diví víc než Prokop Diviš, jak jen se castingu mohlo podařit sehnat ještě horší dětské herce než Michaelu Markovičovou, protože Martin Luhan i Michal Kozelka iritují ještě víc než tradičně příšerně uřvaná herdekbaba Naďa Konvalinková.. Vlasta Janečková se sice dost snažila, nebylo to ovšem k ničemu, a tak potěší snad jen ta ústřední melodie nazpívaná Karlem Černochem.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poněkud zbytečné pokračování z mizernými dětskými herci, a vlastně ani dospělí tentokrát nic moc. S výjimkou Navrátilovy chvilky, kdy poprvé zavře pobertu do sklepa. Trojanová opět toporná a dokonce ani Vaculík tentokrát neví, co hrát. Zápletka se zloději a světem duchů poněkud nedomyšlená (Kurnik, vždyť jsou zbaveni prokletí, tak co tam furt straší? Jen je oproti prvnímu dílu není vidět. A jak vy fungovaly přechody jen tak ze světa lidí do světa duchů a zpět? To znát kdejaký zloděj, mění se v ducha a zpět stokrát za večer.) ()

Reklama

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Děj je oproti prvnímu dílu obohacen o celou řádku zajímavých motivů (loupežníci, žárlivost na mladšího sourozence, proměna v ducha a zase zpátky...), ale kvalitativně je ,,Vojtík" o třídu níž. Už jako dítěti se mi nelíbilo vyústění příběhu, na jehož konci se Cecilka nestává člověkem (jako Leontýnka v Ať žijí duchové), ale Vojtík pouze získává schopnost ji vidět. Dá se tedy předpokládat, že ho Cecilka stejně nakonec ztratí – narozdíl od ní Vojtík jednou vyroste a dospěje a ona tak musí čekat na další generaci dětí, se kterými by si mohla hrát. (Trochu mi to připomíná postavu Kirsten Dunst v Interview s upírem, což je poněkud morbidní představa.) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Duchů plný hrad, příliš oduševnělé to navzdory tomu nebylo. Vojtík byl vcelku roztomilé mládě, ale hereckých kvalit dětských hereckých hvězd, jakou byl svého času třeba Tomáš Holý, nedosahoval ani zlomek vteřiny, Cecilka byla o fous lepší, ale o fous devítileté holčičky, což taky není žádná hitparáda. Poměrně zajímavý nápad na pokračování roztomilé, ale neoslnivé, pohádky tak ztroskotává na na mizerných výkonech okostýmovaných ochotníků. Milá duchařská písnička to už moc zachránit nemohla. ()

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Mladší půlka hereckého osazenstva této pohádky, Klárou Pollertovou-Trojanovou počínaje a Martinem Luhanem konče, hraje tak žalostně, že scénář, který je dost pitomý už sám o sobě, vyzní ještě mnohem pitoměji. Starší půlka hraje většinou jenom špatně. Říkám si, jestli jsou tvůrci tak pyšní, že to nevidí, nebo jim to je jedno. Skoro mi připadá, že si řekli, že když je to pro děti, tak to nevadí. Odpad jak vyšitý! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama