Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování pohádky Cyprián a bezhlavý prapradědeček nás opět zavede na hrad pana rytíře Cypriána z Višně, který býval plný strašidel. Ti už jsou sice vysvobozeni, přesto ale své lidské přátelé neopouštějí… Žijí spokojeně na hradě s Cypriánem (L. Vaculík) a jeho půvabnou ženou Veronikou (K. Trojanová). Je tu i jejich rozpustilý syn Vojtík (M. Luhan), který si celé dny hraje s duchem Cecilkou (M. Markovičová) a dokonce kvůli své kamarádce opouští svět lidí. Jestlipak se vrátí zpět? Podaří se mu uchránit opuštěný hrad před zloději? (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Mladší půlka hereckého osazenstva této pohádky, Klárou Pollertovou-Trojanovou počínaje a Martinem Luhanem konče, hraje tak žalostně, že scénář, který je dost pitomý už sám o sobě, vyzní ještě mnohem pitoměji. Starší půlka hraje většinou jenom špatně. Říkám si, jestli jsou tvůrci tak pyšní, že to nevidí, nebo jim to je jedno. Skoro mi připadá, že si řekli, že když je to pro děti, tak to nevadí. Odpad jak vyšitý! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Duchů plný hrad, příliš oduševnělé to navzdory tomu nebylo. Vojtík byl vcelku roztomilé mládě, ale hereckých kvalit dětských hereckých hvězd, jakou byl svého času třeba Tomáš Holý, nedosahoval ani zlomek vteřiny, Cecilka byla o fous lepší, ale o fous devítileté holčičky, což taky není žádná hitparáda. Poměrně zajímavý nápad na pokračování roztomilé, ale neoslnivé, pohádky tak ztroskotává na na mizerných výkonech okostýmovaných ochotníků. Milá duchařská písnička to už moc zachránit nemohla. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poněkud zbytečné pokračování z mizernými dětskými herci, a vlastně ani dospělí tentokrát nic moc. S výjimkou Navrátilovy chvilky, kdy poprvé zavře pobertu do sklepa. Trojanová opět toporná a dokonce ani Vaculík tentokrát neví, co hrát. Zápletka se zloději a světem duchů poněkud nedomyšlená (Kurnik, vždyť jsou zbaveni prokletí, tak co tam furt straší? Jen je oproti prvnímu dílu není vidět. A jak vy fungovaly přechody jen tak ze světa lidí do světa duchů a zpět? To znát kdejaký zloděj, mění se v ducha a zpět stokrát za večer.) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Některý lidi nesnesou, když jsou zavřený !!" - "Tak to doufám, že ty k nim nepatříš, protože máš týden domácího vězení.. Ze svého pokoje nevyjdeš ani na krok !!" Volné pokračování Cypriána a bezhlavého pradědečka se Kuršové vůbec nepovedlo, když paradoxně Sudivoj k hlavě přišel, ona ji zase ztratila, byť obludný scénář ještě vedle těch tragických hereckých kreací většiny zúčastněných nevypadá jako to největší zlo.. Hlavně se jeden diví víc než Prokop Diviš, jak jen se castingu mohlo podařit sehnat ještě horší dětské herce než Michaelu Markovičovou, protože Martin Luhan i Michal Kozelka iritují ještě víc než tradičně příšerně uřvaná herdekbaba Naďa Konvalinková.. Vlasta Janečková se sice dost snažila, nebylo to ovšem k ničemu, a tak potěší snad jen ta ústřední melodie nazpívaná Karlem Černochem.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem se mohla několikrát přesvědčit, tak duchové nemusí být jen zlí a škodící. Můžou to být dokonce naši přátelé, kteří nám můžou podat i pomocnou ruku. Takoví duchové by se určitě hodili i dnes. Některým lidem by rozhodně prospělo, kdyby je někdo vytrestal. Celkem příjemná studiová pohádka. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pokračování Cypriána je o poznání slabší, ať už důrazem děje kolem mladšího hereckého osazenstva či možná až příliš naivním příběhem. Co mi ale vadilo nejvíce, byl "dabing" kojence v kolébce. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrná a vlastně ničím zajímavá pohádka, ve které hlavní postavy z prvního dílu ustoupily do pozadí a hlavní slovo má syn pana Cypriána Vojtík, který se musí vypořádat s loupežníky na hradě. Společně s duchy se sice o to postará, ale nijak zajímavým způsobem. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Naprosto neznámá pohádka, kterou jsme měli natočenou na videokazetě a jako malí si ji celkem užívali. Teď už se takovýmto neviditelným dílkům úplně vyhýbám a jistojistě vím, že o nic světoborného nepřicházím. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování už bylo zcela zbytečné, a na kvalitě to je bohužel znát. Nudnější a prázdnější než díl první. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší pokračování vynikající televizní pohádky CYPRIÁN A BEZHLAVÝ DĚDEČEK. Je to tím, že vše, čím byl první díl skvělý, už ve druhém vyprchalo. Chybí ta originalita představení strašidel a jejich lumpáren. Není tu nic extra nového. Pouze se tu objeví Cypriánovy děti, asi desetiletý syn a čerstvě narozená dcera. A celé je to takřka o tom synovi, který se kamarádí s Cecilkou. Z něj se stane taktéž strašidlo, ale bohužel nic nepředvede. Tohle pokračování mě zklamalo. [427. hodnocení, 19. komentář, 50%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Cyprián a bezhlavý prapradědeček byl vcelku zábavný, ale u pokračování jsem moc nepochopil, proč vzniklo. Žádná jasná zápletka. Vojtík se zkrátka poflakuje po hradě a svět lidí ho omrzí, tak se stane duchem. Nic víc, nic méně. Ale jinak rozhodně méně než jednička. ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Děj je oproti prvnímu dílu obohacen o celou řádku zajímavých motivů (loupežníci, žárlivost na mladšího sourozence, proměna v ducha a zase zpátky...), ale kvalitativně je ,,Vojtík" o třídu níž. Už jako dítěti se mi nelíbilo vyústění příběhu, na jehož konci se Cecilka nestává člověkem (jako Leontýnka v Ať žijí duchové), ale Vojtík pouze získává schopnost ji vidět. Dá se tedy předpokládat, že ho Cecilka stejně nakonec ztratí – narozdíl od ní Vojtík jednou vyroste a dospěje a ona tak musí čekat na další generaci dětí, se kterými by si mohla hrát. (Trochu mi to připomíná postavu Kirsten Dunst v Interview s upírem, což je poněkud morbidní představa.) ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Za mě slabší oproti prvnímu dílu, ale jelikož je první díl kratší, tak dvojka byla dobrý krok. Akorát já mám v pohádkách radši romantickém linky, takže tady mi to chybí no. ()

Reklama

Reklama