Reklama

Reklama

Žena v bílém

  • Sovětský svaz Ženščina v bělom (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Sovietsky film nakrútený podľa rovnomenného románu W. W. Collinsa. Príbeh romantickej lásky, odohrávajúci sa v Anglicku minulého storočia. - Wilkie Colins napísal 24 románov. V záveti žiadal, aby sa na jeho náhrobnom kameni spomenul iba jeden - ŽENA V BIELOM, román, ktorý považoval za svoje najlepšie dielo. Scenárista A. Gorlov a režisér V. Derbenev z moldavského štúdia ho sfilmovali na profesionálnej úrovni, pričom sa usilovali zachovať atmosféru literárnej pôvodiny. Ide o romantickú detektívku so všetkým, čo je pre romantizmus charakteristické - boj zla a dobra, lásky a nenávisti, zločinu so spravodlivosťou. Nesporným kladom filmu je hlboký a realistický prístup autora k vykresleniu jednotlivých postáv. Úlohu hlavnej hrdinky Laury Fairlieovej stvárnila herečka GRAŽINA BAJKŠTITEOVÁ, v úlohe Waltera Hartrighta, mladého maliara hľadajúceho spravodlivosť, sa predstavil ALEXANDER ABDULOV, populárny herec Divadla leningradského komsomolu, a grófa Fosca stvárnil VITALIJ ŠAPOVALOV. (-mš-) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = VIII./ 1983, réžia českého znenia (ÚPF Praha) = MARIE FRONKOVÁ+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 13.12.1987, réžia slovenského znenia (ČST Košice) = M. HORŇÁK (30.5.2009) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....pozeranie bolo i utrpením i pripomenulo staré časy kedy išli v kinách a televízii filmy zo Sovietskeho zväzu.Niektoré sa časom ukázali nie až také zlé ako v danej dobe pôsobili......ale toto nie je ten prípad....žiaľ.Bolo to tak pomalé,že i seriál Poirot je proti tomuto akčný film.....totálna nuda.Jedna hviezda len tak ...zo slušnosti. ()

mirasticha 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička z nostalgie, bylo mi asi deset let, za komančů, měli jsme jít do kina na četníky, nakonec film nedorazil vůbec do kina a stará paní u kasy nám řekla, že náhradní film je Žena v bílém, pamatuji si to proto, že jsme v kině seděli jen tři :-)) ()

Reklama

Reklama