Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mexicko-americké hranici zastaví policisté dodávku pašeráků lidí. Záhadný agent K mezi zadrženými imigranty objeví mimozemšťana. Když se tvor pokusí uprchnout, zastřelí ho speciální zbraní. S kolegou D pečlivě zamaskují stopy a policistům vymažou vzpomínky. Mladý černoch James Edwards, který slouží u newyorské policie, pronásleduje zločince, který se ho těsně předtím, než spáchá sebevraždu, pokusí varovat. Na Zemi přichází brouk a světu hrozí nebezpečí. Poblíž opuštěné farmy přistane létající talíř. Jeho pilot zabije buranského farmáře Edgara a navlékne si jeho kůži. Agent K se setká s Jamesem a pozve ho na konkurz. Ten si díky nestandardnímu přístupu k řešení úkolů vede nejlépe a nakonec přijme nabídku nastoupit u tajné vládní organizace MiB (Muži v černém), která monitoruje pohyb mimozemšťanů. Stává se agentem J v době, kdy se celá planeta ocitá uprostřed krize. Byla uloupena galaxie Arquillianců, po níž pase i mimozemšťan z nebezpečné rasy brouků. Arquillianci hrozí, že pokud nebude vrácena v termínu, zničí celou Zemi. K a J po ukradené galaxii i broukovi pátrají. Zabaví jeho létající talíř, vetřelec jim však unikne. Když se brouk zbaví Edgarovy kůže a stane proti K a J ve své skutečné podobě, je zřejmé, že půjde o velmi nerovný souboj. Jenže v sázce je osud celé planety! (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Chrání Zemi před šmejdem z vesmíru. Už úvodní sekvence s vážkou vám napoví, že tento film nemůžete brát vážně. Agent K (Tommy Lee Jones) - bručoun bez smyslu pro humor si do týmu prosadí budoucího agenta J (Will Smith). Zemi hrozí invaze a je pouze na těchto dvou, aby tomu zabránili. "S.P.V.P. Víš co to znamená? Seš pěkně v prd*li." Will Smith s Tommy Lee Jonesem tvoří dokonalou dvojici, která se do téhle komedie prostě hodí. Trefné poznámky a absurdní kecy tady jsou prostě na každém kroku. Třeba když agent K (Jones) jednou nazve agenta J (Smith) agentem White a podruhé Black. Jako komedie to exceluje na všech frontách a já u téhle klasiky se směju i nejen po letech, ale i po "stém" shlédnutí. "Tohle jsou dvojčata Blb a Bob." Film má jednoduchý děj a solidní efekty. Neotřepané humorné scény a hlášky dostali tuto komedii na výsluní. Klasika, co nestárne a neumírá. "Víš jaký je rozdíl mezi námi, K? Mně to děsně sekne." (94 procent) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Výborná popkornovka, možná vůbec nejlepší, jaká byla v rámci sci-fi kdy stvořena. Tommy Lee Jones představuje protřelou zkušenost, která se opírá o přísný řád a léta praxe, zatímco Will Smith překypuje mladistvím entuziasmem a nebojí se za to pořádně vzít. Oba dohromady jsou pak zárukou prvotřídní zábavy a úderných fórků, které můžu opravdu vždycky a všude. Originální námět je jim postavený přesně na tělo a Sonnenfeld ho dokázal zpracovat takovým způsobem, který prostě musí přitáhnout lidi do kina- humor, spousta akce a pekelně vydařená vizuální stránka. Ovšem to, co předvedl pan režisér ve dvojce, je vyloženě zločin. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Z odstupom času priznávam že je to zábavné. Tommy Lee Jones je natoľko charizmatický, že si jeho herecký prejav jednoducho užívam a Will Smith mu tu fantasticky sekunduje. Má to skvelé vtipy, super masky a výborné efekty. Síce sa nejedná o sofistikovanú zábavu ani o úplnú bláznivosť ale scenáristicky je príbeh krásne vypointovaný a dramaturgické chyby by sme hľadali naozaj len ťažko. Je to ako keby Sonnenfeld natočil svoj vysnívaný príbeh a podarilo sa mu to. Nie som veľký fanúšik série ale prvý Muži v čiernom v celej tej svojej konšpirácií a schopnosti hláškovať ako zmyslov zbavený, vytvárajú veľmi podarenú ak nie kultovú sci-fi komédiu. Kedysi mi to neuveriteľne vadilo kvôli hlavnému hmyziemu záporakovi. Tentokrát som to prekúsol. Škoda že tam Linda nemala trocha väčšiu úlohu. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie,která definitivně posunula Willa Smithe mezi hollywoodskou elitu.Viděl jsem to tak pětkrát a řekl bych,že dalším zhlédnutím bych nic nezkazil.Will má pár skutečně povedených hlášek,Tommy Lee Jones je taky parádní a triky by se neztratily nejspíš ani dnes.Scény jako výcvik u MiB a spousta dalších jsou výborné.Barry Sonnenfeld sice nepřekonal svou Addamsovu rodinu,ale tohle je taky super.80 % ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Teprve nedávno mi došlo, že jsem úplně zapomněl na jednu ze svých srdcovek, která by měla být v mé TOPce. Ano je jím film o těch, kteří nás chrání před šmejdy z vesmíru! MUŽI V ČERNÉM!!! Už ani nedokážu spočítat, kolikrát jsem jako malý protočil VHSku, která se na povrchu blýskala pěknou obálkou. Byla dokonce doba, kdy jsem Muže v černém sledoval každý den do zblbnutí a nemohl se toho všeho nabažit. Před spaním jsem si dokonce vybavoval veškeré scény a hlášky všech postav. Platí to i teď, kdy se mi při opětovném sledování vrací pocity toho malého kluka, co hltal každou scénu. Stará láska nerezaví a zde to platí dvojnásob! ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 90 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pistole agenta J (Will Smith) byla v roce 2018 vydražena na aukci za 13 tisíc liber. (Jimmy15)
  • Natáčelo se od 14. března do 27. července 1996 v Kalifornii, New Jersey a v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

02.12.2016

První filmový Jump Street stál 42 milionů dolarů a vydělal 201 milionů. Dvojka pak vyšla na rovných 50 a utržila 331, což je jasný důkaz, že studio Sony narazilo zlatou žílu. Jak ale možná víte,… (více)

Jump Street vs. Muži v černém

Jump Street vs. Muži v černém

06.03.2016

Když se na konci roku 2014 začalo mluvit o crossoveru Jump Streetu a Mužů v černém, všichni to brali jako podivný vtip. Záhy se ale ukázalo, že je tenhle koncept reálně ve hře, protože by jím studio… (více)

V Sony chystají nové Muže v černém

V Sony chystají nové Muže v černém

25.09.2015

První Muži v černém byli blesk z čistého nebe, dvojka ale takový úspěch nezaznamenala. Na trojku se tudíž čekalo 10 let, a když v roce 2012 konečně dorazila, byl to docela zázračný hit. Studio Sony… (více)

Reklama

Reklama