Reklama

Reklama

Der rote Kreis

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Rudý kruh, děsivá organizace, jež ve stínu gilotiny vraždí příslušníky londýnské smetánky, kteří odmítli zaplatit tučné výkupné. Protože výstrah opatřených rudým kruhem jako symbolem brzké smrti a hlavně skutečných mrtvol navzdory vyšetřování Scotland Yardu rychle přibývá, inspektoru Parrovi přichází na pomoc úspěšný soukromý detektiv Derrick Yale. Parrovo zdánlivě ospalé vyšetřovací tempo zneklidňuje vedení policie, které žádá inspektorovo odvolání. Zkušený kriminalista požádá o poslední den na případ. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě zamotaný příběh plný zvratů se počne rozplétat a jako u většiny wallaceovek se ukáže, že vrahem je ten, koho by divák neměl podezírat vůbec. Sličné ženy zde zastupuje půvabná Renate Ewertová (zemřela zatraceně mladá...), E.Arent téměř nešaškuje a temné atmosféry se příliš nedostává. Hudba slušná (Willy Mattes), leč neoslňující a nedosahující kvalit Petera Thomase. Aspoň že mrtvol bylo požehnaně. 3,5* ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Raná wallaceovka, která ještě postrádá tempo a zápletka je až moc komplikovaná. Teprve Harald Reinl ve svém Tajemném mnichu a Alfred Vohrer v Indickém šátku dotáhli tento brakový žánr západoněmeckých adaptací anglických sešitových detektivek k vrcholu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně zašmodrchané, trochu jsem to návazností nepobíral. Film rozhodně patří do západoněmecké krimi a la Jerry Cotton, ačkoliv není ani trochu akční, připodobnil bych ho atmosférou (i vizuálně) k Pollockovým Deseti malým černouškům. Viděno v anglickém dabingu (k čemuž se sluší ještě poznamenat, že hlas herce dabujícího jednoho ze starých pánů vydíraných tajemným zabijákem patřil asi o dvě generace mladšímu dabérovi) . ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Červený kruh je výstraha pre bohatých, že sú v nebezpečenstve vydierania alebo smrti. Inšpektor Parr (Karl-Georg Saebisch) je pri vyšetrovaní ťažkopádny a šéf Scotland Yardu sir Archibald je z toho nervózny, lebo obetí pribúda. Pod tlakom verejnosti mu pridelí na pomoc súkromného detektíva Derricka Yaleho (Klausjürgen Wussow) . Druhá filmová kriminálka natočená podľa románu Edgara Wallaceho v povojnovom Nemecku nie je natočená v takom rýchlom tempe ako neskoršie príbehy, disponuje však duchaplnými dialógmi, množstvom postáv a zvratov. Exteriéry boli natáčané v Dánsku, dominanty Londýna sa použili z predchádzajúceho filmu Der Frosch mit der Maske . ()

Reklama

Reklama