Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jediném momentě se život Dannyho Parkera alias Toma van Allena otočil o 180 stupňů. Dnes je z něho troska, zmítající se v nekonečném kolotoči drog, násilí a udávání policii. A přitom mohlo být všechno úplně jinak. Jen kdyby tehdy se ženou nezůstávali na pláži. Večer pak se stavili v motelu v Salton Sea, kde se tajně vyráběly drogy. Během jejich přítomnosti místo napadli ozbrojení zabijáci, Danny byl postřelen, manželka zemřela a on se z toho všeho zhroutil. Nyní mu však svítá naděje. Pravděpodobně narazil na stopu vrahů. A jediné, co ho ještě drží při smyslech, je touha po krvavé pomstě nesmyslně utraceného života jeho životní lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nevýrazný film o feťácích s prvky černého humoru, který ale každým okamžikem postupuje v něco daleko většího, jak se postupně odhaluje minulost hlavního hrdiny. Z původně něčeho, kde jsem neviděl žádnou pointu, vznikl téměř perfektní thriller, který se pro mě s každým okamžikem přidaného kusu do této skládačky a odhalení zápletky stával stále lepší a lepší a už nějakou dobu jsem se tak nebavil, když přišly na řadu skvěle promyšlené zvraty, kterých tu tedy opravdu bylo požehnaně. A nakonec jedno velké plus za netradičního, potetovaného Kilmera, který se jako hlavní charakter povedl zřejmě lépe než všichni, které bych si v tomto pojetí dokázal představit. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá jako velmi nudný film o feťácích, ale překvapivě dobře se to rozjede. Ostatně jak konstatuje sám hlavní hrdina hned na začátku (po skvělém úvodu do historie drog): "vím co si myslíte, ale vydržte to ještě se mnou..." a tak jsem vydržela a stálo to za to. Kilmerův Danny se v průběhu filmu stává dost zajímavou postavou a důvody jeho chování jsou čím dál jasnější. Pseudo-artové vložky (trumpetista, moře, strom) tuhle drogově detektivní story příjemně oživily a navíc Val Kilmer jako pankáč vypadal překvapivě dobře. ()

Reklama

ComicBookGuy 

všechny recenze uživatele

Údajně těžce WTF snímek (alespoň dle názoru místní většiny), jehož největšími přednostmi jsou výborná kamera, hutný soundtrack a překvapivě i herecké výkony. Vincent D'Onofrio i Val Kilmer čas od času trefí role, které jim sednou jak prdel na herec. Tady se to překvapivě povedlo oběma, a já smekám svůj imaginární klobouk. Bohužel problém tohodle filmu je jinde, první hodinu sem se prosmál jak u dobré černé komedie, což zřejmě nebylo scénaristovým záměrem (pokud ano smekám po druhé, protože by to byl NEO-NOIR jaký přesně očekávám). Zatímco závěrečná třetina je očistcem pro náročnějšího diváka. O to víc mě dojali komentáře oceňujícíí právě ty nicotné twisty, nejohranější charakterové zvraty, či všeodhalující retrospektivy (s vyjímkou prvních dvou, které určují charakter Valovi postavy resp. jeho pomsty). Suma Sumárum kvalitní filmařina, dobří herci, pohodovej humor a debilní závěrečná dvacetiminutovka. Horší čtyři. (Pokud vám nedošlo po půl hoďce, že jsou ti policajti zkorumpovaní nebo nedej bože vám nestačila fotka jeho ženy v krabici od trubky, aby jste pochopili že je mrtvá a bude se mstít, tak uberte hvězdu dolů). Že už se po pár vraždičkách a smažení pika chce Valovi žít je věc druhá že. A jak dopadla Collete a její dcera? Hmm ... ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Salton Sea není jen výborně zpracovaným filmem o drogách jakých je poměrně dost, ale i zajímavou sondou do mysli člověka jdoucího po cestě pomsty, který je ochoten obětovat vše. Působivě zpracovaný příběh který překvapivě uteče celkem rychle a bez větších chyb. Jen pár těch nelogičností a klišé mírně kazí výsledný dojem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

To je ono. Kilmer sa nám konečne chytil. Nehovorím, že prvotriedne, ale zahral to skvele a Caruso zase ukázal, že má šancu točiť aj kvalitné filmy, nielen seriály. Film o pomste, hlavne výborne spracovaná retrospektíva, čuduj sa svete, bez akéhokoľvek klišé a obohranosti scenáru. Dokonca aj záver je kvázi prekvapením. 80%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Val Kilmer strávil během natáčení denně 3 hodiny v maskérně kvůli tetováním, kterými je pokryta jeho postava. (POMO)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Reklama

Reklama