Ukradni ten film

Steal This Movie

Drama / Romantický / Životopisný

USA, 2000, 107 min

• kingik

Vypadalo to na kontroverzní politicky angažovaný film, ale je to břečka hrající si na něco čím není. Příběh hippisáka, který protivládně rebeloval v Americe 60. let jako vůdce levicových radikálů skýtal potenciál zajímavého filmu, protože už téma samotné není ve filmech až tak často propíráno. Vincent D´Onofrio do své role přidal svoje zvláštní charisma a snahu uvěřitelně hrát a vést svoji postavu diváckým směrem, ale podpora ze strany scénáře a režie se nedostavila. Film po asi půl hodině začne nudit, rozpadne se na slabé epizodní části a to trvá až do mdlého konce. Film zkrátka nevěděl jakým směrem se má vydat. Jestli chce být kontroverzní, divácky atraktivní anebo jen mlhavě hovořící o událostech, které českému divákovi nebudou blízké, pokud se nějak více nezabývá americkou politickou historií. Navíc je cítit z filmu, že dost zkresloval. Nevybral jsem si z filmu příliš. Zůstalo neotřelé téma, dobrý herec v hlavní roli a pak už nenaplněný potenciál, který však vehementně lákal na svoje údajně kvalitní zpracování. 40%(29.12.2011)