Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

Ender66 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé scifíčko, ktoré opúť raz spracováva námet umelých svetov. Film prekvapuje chytľavou atmosférou, kvalitnou hudbou a hereckými výkonmi (hlavne Craig Bierko). Zráža ho však prílišná prekombinovanosť(na konci to už s tými umelými svetami trochu prehnali), presladený záver(bez ktorého by film imho vyznel lepšie) a nevysvetlenie samotného faktu existencie umelých svetov. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Ten film nebyl vyloženě špatný, ale když na hlavní tajemství dojdete po pár minutách a po pár dalších vytušíte i odbočku v tom jak z toho ven, je to nuda. Efekty na "konci světa" pod úrovní Star Treku, nevysvětleno pár věcí - jak se třeba z omezeného světa dá létat (nebyl on hlavní hrdina před první vraždou na palubě letadla?) a podobně. Hlavní hrdina má charisma, ale na utažení tohoto filmu to není. Ale v klidu, to by neutáhl ani Neo. Myslím, že ExistenZ je milionkrát zajímavější film a když byl natočen dřív, nelze být k tomuto moc milosrdný, i *** jsou dost. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

...jujky, tady zase někdo v komentářích hledá hloubku... :-) . . . Filmu jako filmu bych dal asi jenom za tři, ale ta pointa je dle mého soudu tak príma vypointovaná, že v rámci žánru pět hvězdiček zaslouží. A tak když to v dimenzi dobrého rozmaru (kam mě toto zjevně nízkorozpočtové dílko dostalo) jako průměrný milovník hollywoodských scifi zprůměruju, čtyři hvězdičky si bezpochyby zaslouží. Nechápu jen, proč to zde někdo chce pořád srovnávat s Matrixem. To je hnedle tvrdý návrat do reality(?)! Krindy pindy... ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak konečně po delší době zase něco, co můžu s nadšením zařadit do své sbírky mysteriozních sci-fi. Takový Matrix naruby, neboli virtuální realita ve virtuální realitě. (A sakra, teď jsem zkoukla ostatní komentáře a koukám, že téměř každý se zmiňuje o Matrixu. Nu což, už to tak nechám... holt asi na tom něco bude). Čili milovníkům tohoto žánru vřele doporučuji, opravdu povedené dílko. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova variace na Timecopa a Matrix, ale porad hodne originalni. Tady de skutecne nejvic o ten promyslenej scenar a zajimavej (ze zacatku zamotanej a tajemnej) pribeh nez o nejakou akci, protoze je videt, ze penez moc nebylo, ackoliv kulisy v historii vypadaj velice slusne. Takze i kdyz tu nejsou zadny trikovy orgie ani velky akcni sceny, film celou dobu zaujme a zaverecny odhaleni je hodne dobry, i kdyz jsem popravde receno neco v tom stylu cekal. Co se tyce hercu, zadna velka hvezda tu nehraje a presto svoje role zvladly perfektne, navic, kdyz vetsina tech hlavnich ma dvojroli. No a jelikoz ma film idealnich necelejch 100 minut, tak tohle vsechno dohromady dalo paradni film, na kterej se jeste nekdy rad mrknu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)
  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama