Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Velice sympatické MMORPG. Chcete hrát za detektiva, kurvu nebo obyčejného chlápka co stojí támhle na rohu? Limity zde nejsou. Srovnávat tenhle film s Matrixem je neuvážené, mnohem lepší srovnání se nabízí právě s herními sandboxovými tituly, jako jsou ty ze série GTA nebo Mafia (chlapci z 2K Czech se musí otáčet, pokud chtějí v pokračování docílit vizuálu ze začátku tohoto filmu:) Už jste přemýšleli, co dělají vaši avataři, když zrovna nehrajete? Abyste se jednou nedivili, až vás v posteli odpráskne zapřísáhlý pacifista Niko Bellic nebo Lara Croft, která třeba vůbec nemá ráda šplhání po horách. Pobavila mě znechucená manželka ‘psychopata‘, který tráví čas ve virtuálním světě zabíjením nevinných jedniček a nul. Moje přítelkyně celkem snáší mé teroristické toulky ulicemi San Andreas nebo Liberty City a rozhodně nehledá únik v on-line sexuální turistice, ale třeba u klasických adventur. Pravda, technologie použitá v tomhle sci-fíčku je už trochu za hranicemi, ale pořád je to jen virtuální realita. Představa, že celá naše sluneční soustava leží někde na disku v temné serverovně je přinejmenším znepokojující. Snad ho nikdo nezformátuje. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že v letech 1998-99 vznikly nejmíň tři filmy s podobným námětem - Třinácté patro, Matrix a Dark City - btw, líbily se mi všechny tři. Třinácté patro funguje dost dobře, je napínavé, zajímalo mě, jak se to celé bude vyvíjet dál a to i přes to, že se mi ten zvrat povedlo odhadnout docela rychle. Každopádně to celé není až tak silné, jak by to mohlo být, proto tomu dávám jenom 4*, ale i tak je to dost dobrá scifárna, která za zhlédnutí rozhodně stojí. 4* ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Námet je vynikajúci ale realizačne žiadna sláva. Veľmi slušné malé sci-fi, ktoré malo smolu že sa malo premiéru súčasne s Matrixom. A takisto krásne ukazuje aký je rozdiel medzi dobrým filmom a majstrovským dielom A nie je to iba rozpočtom. 7/10 P:S. Craig Bierko je asi najhorší herec aký je/bol v Hollywoode k dispozícii. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušné scifi, které se prolíná v několika různých světech , ale vyznat se v tom který ten svět je opravdu ten skutečný taky není jednoduchý. Já jsem si osobně myslel , že mohla být pointa, trochu jiná a to ta, že ti lidi ve světě v roce 1937 objeví způsob jak se dostat, k těm , který je stvořili, byt se to částečně splnilo, ale né až tak docela a ve hře je ještě někdo další. Přesto příběh zaujme a nenudí. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Solidní námět a několik opravdu dobře provedených zvratů kazí nevýrazná režie, zbytečně přehnané (či naopak nepřirozeně tlumené) herecké výkony, docela špatné vizuální efekty a vůbec celková nedotaženost hlavní myšlenky. Naštěstí nad nedostatky se člověk častěji usměje, než že by ho otravovaly. Příjemné béčko. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama