Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

predators 

všechny recenze uživatele

Třinácté patro mě dokázalo natolik vtáhnout do děje, že jsem pak ani nevěděl, jestli jsem ještě v realitě nebo se na mě někdo "napojil" :-) Děj je hodně promyšlený a propletený a myslím, že jsem nebyl jediný, kdo si v jednom okamžiku myslel, že všechno chápe a v další chvíli už byl opět "mimo". Velice podařený kousek v podstatě bez zásadní vady na kráse... Zajímavosti: Doporučuji poslechnout si závěrečnou titulkovou píseň od The Cardigens - Erase Rewind ...eňoňuňo :-) 75% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Matrix s ořezaným rozpočtem... Když ale takovémuto druhu filmu nedominuje skvostná vizuální stránka jako v případě normotvorného Matrixu, vyvstává (možná jen relativní) významová prázdnota... Podobné filmy: Matrix, eXistenZ, Animatrix ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pokud je příběh postaven na zmatení, alternativních verzích reality, rozdvojení osobnosti atd., je skvělé, pokud do sebe ozubená kolečka zapadají a nikdo se neuchyluje k překroucení vnitřních pravidel příběhu. Dobrý, promyšlený příběh, ve kterém hrají výborné vedlejší role D'Onofrio a Mueller-Stahl. Co se týče rolí hlavních, slušná práce celkem neznámých herců... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller se zajímavým obsazením. Zápletka v dnešní době není nijak šokující, což ale neznamená, že není kvalitní. Byl jsem solidně napnutý a i když jsem odhadl s předstihem, jak se to vyvine, tak mě to dál bavilo. Nejvíc mi utkvěl Vincent D'Onofrio. Nejlíp to zahrál, nejdivněji vypadal a jeho barman byla nejzajímavější postava. Taky mě překvapilo, jak byl Dennis Haysbert zamlada cool. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

"Musím ti vysvětlit ještě tolik věcí, Dougu," říká milá hlavního hrdiny v samotném závěru, na což musí divák vnitřně zareagovat prudkým "No to teda musíš!" Jaká jsou pravidla přenosu osobnosti? Toť hlavní otázka, která mě pálí. SPOILER Nepletu-li se, celý film je vlastně o tom, jak nahradit povahu šíleného manžela. KONEC SPOILERU Samozřejmě, jelikož jde o kyberpunk, navíc s velice podobnou dobou vzniku, srovnávání s Matrixem se nabízí samo, nicméně Třinácté patro vypráví zcela jiný příběh zcela jinou formou, ne nepodobnou detektivkám. Vincent D'Onofrio je tak trochu chodící spoiler, vždycky na něj vyjde role magora. :-) 75% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama