Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oproti Matrixu směšný rozpočet, mnohem méně úchvatné podívané a atmosféra posunutá kamsi do staré školy, kyberpunk je tu! Kouzlo oldschoolové scifárny postavené hlavně na příběhu, jehož hlavní otázkou je reálnost reality, drží velmi vysokou úroveň. Jo a Vincent D'Onofrio tu má dalšího libového psychopata;) Zkrátka a dobře - příjemné překvapení gradující až do posledních minut. Jasná osmdesátka. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že v letech 1998-99 vznikly nejmíň tři filmy s podobným námětem - Třinácté patro, Matrix a Dark City - btw, líbily se mi všechny tři. Třinácté patro funguje dost dobře, je napínavé, zajímalo mě, jak se to celé bude vyvíjet dál a to i přes to, že se mi ten zvrat povedlo odhadnout docela rychle. Každopádně to celé není až tak silné, jak by to mohlo být, proto tomu dávám jenom 4*, ale i tak je to dost dobrá scifárna, která za zhlédnutí rozhodně stojí. 4* ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Námet je vynikajúci ale realizačne žiadna sláva. Veľmi slušné malé sci-fi, ktoré malo smolu že sa malo premiéru súčasne s Matrixom. A takisto krásne ukazuje aký je rozdiel medzi dobrým filmom a majstrovským dielom A nie je to iba rozpočtom. 7/10 P:S. Craig Bierko je asi najhorší herec aký je/bol v Hollywoode k dispozícii. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Říkají, že nevědomost je blaho. Poprvé v životě s tím souhlasím. Přeji si abych nikdy neodhalil tu hroznou pravdu.…. Kriminálka (?) s výbornou atmosférou, záhadné postavy, charismatický detektiv a tajemství, kterým je zahalena Fullerova smrt. Svět bez logických chyb a zajímavá virtuální realita přímo navádí k myšlenkám na Matrix či eXistenZ. Ale také mi dává odpovědi na občasné výpadky paměti. NECHTE MĚ UŽ TADY NA POKOJI! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Nevím, ale ke ztrátám paměti se přidali i ztráty věcí… ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Další film s podobnou zápletkou jako má Matrix. Stejně jako Matrix, eXistenZ, Truman Show nebo Smrtihlav (Dark City) pochází z roku 1998/1999 a jeho zápletka se točí kolem zkoumání reality. Je svět kolem skutečný, nebo je to jen konstrukt? Třinácté patro mě opětovně utvrdilo v tom, jak je Matrix geniální nadčasové dílo, kterému se žádný novodobý film nevyrovná, ale stejně se mi velmi líbilo. To i přesto, že zápletka byla mnohem jasnější a přímočařejší. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama