Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Otřesné digitální a vizuální efekty zabíjí celý blu-ray a nosič tím pádem tak trochu postrádá smysl, ale nebavme se tu o technické kvalitě snímku... Divák se nechá pohltit dějem až zhruba po hodině stopáže, což je jeden z největších kamenů úrazu - to se to vážně nedalo odvyprávět zajímavěji? Matrix nematrix, tohle by mě unudilo xmrti, i kdybych to viděl ve dvanácti! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že v letech 1998-99 vznikly nejmíň tři filmy s podobným námětem - Třinácté patro, Matrix a Dark City - btw, líbily se mi všechny tři. Třinácté patro funguje dost dobře, je napínavé, zajímalo mě, jak se to celé bude vyvíjet dál a to i přes to, že se mi ten zvrat povedlo odhadnout docela rychle. Každopádně to celé není až tak silné, jak by to mohlo být, proto tomu dávám jenom 4*, ale i tak je to dost dobrá scifárna, která za zhlédnutí rozhodně stojí. 4* ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Virtuální realita, která přeroste přes okraj své existence. Kde je konec a kde je začátek ? Kdo patří do reality a kdo je pouze návštěvníkem ? Ke konci už dosti složité, ale velmi promyšlené propojení. Film sice trochu sráží absence pořádných triků, ale hudba dotvoří napínavou atmosféru. Ještě několik hodin po shlédnutí mě bavila ta představa propojení realit. Zajímavá myšlenka. ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Veľmi pripominajúci Matrix a Inception. Z časového hľadiska a odstupu filmov je jasné, že 13th floor "neodkukovalo". Veľmi pekne natočené, výprava bola skvelá a všetky tie svety mali svoje čaro. Hlavný svet mi pripomína trochu Kyberpunk a svet Deus Exu čím film u mňa má plusové body, lebo vykreslený bol špičkovo. Možno ten nižší rozpočet mal v dáke klady. Čo ma trochu sklamalo, že hlavnú pointu som odhalil až príliš skoro a viedlo ku nej až príliš mnoho indícii a teda v cca 3/4 filmu, film namiesto toho aby gradoval, už ničím neprekvapil. Avšak stále skvelo pozerateľné. Príjemné prekvapenie. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Solidní námět a několik opravdu dobře provedených zvratů kazí nevýrazná režie, zbytečně přehnané (či naopak nepřirozeně tlumené) herecké výkony, docela špatné vizuální efekty a vůbec celková nedotaženost hlavní myšlenky. Naštěstí nad nedostatky se člověk častěji usměje, než že by ho otravovaly. Příjemné béčko. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)
  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama