Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oproti Matrixu směšný rozpočet, mnohem méně úchvatné podívané a atmosféra posunutá kamsi do staré školy, kyberpunk je tu! Kouzlo oldschoolové scifárny postavené hlavně na příběhu, jehož hlavní otázkou je reálnost reality, drží velmi vysokou úroveň. Jo a Vincent D'Onofrio tu má dalšího libového psychopata;) Zkrátka a dobře - příjemné překvapení gradující až do posledních minut. Jasná osmdesátka. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...jujky, tady zase někdo v komentářích hledá hloubku... :-) . . . Filmu jako filmu bych dal asi jenom za tři, ale ta pointa je dle mého soudu tak príma vypointovaná, že v rámci žánru pět hvězdiček zaslouží. A tak když to v dimenzi dobrého rozmaru (kam mě toto zjevně nízkorozpočtové dílko dostalo) jako průměrný milovník hollywoodských scifi zprůměruju, čtyři hvězdičky si bezpochyby zaslouží. Nechápu jen, proč to zde někdo chce pořád srovnávat s Matrixem. To je hnedle tvrdý návrat do reality(?)! Krindy pindy... ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Námet je vynikajúci ale realizačne žiadna sláva. Veľmi slušné malé sci-fi, ktoré malo smolu že sa malo premiéru súčasne s Matrixom. A takisto krásne ukazuje aký je rozdiel medzi dobrým filmom a majstrovským dielom A nie je to iba rozpočtom. 7/10 P:S. Craig Bierko je asi najhorší herec aký je/bol v Hollywoode k dispozícii. ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Veľmi pripominajúci Matrix a Inception. Z časového hľadiska a odstupu filmov je jasné, že 13th floor "neodkukovalo". Veľmi pekne natočené, výprava bola skvelá a všetky tie svety mali svoje čaro. Hlavný svet mi pripomína trochu Kyberpunk a svet Deus Exu čím film u mňa má plusové body, lebo vykreslený bol špičkovo. Možno ten nižší rozpočet mal v dáke klady. Čo ma trochu sklamalo, že hlavnú pointu som odhalil až príliš skoro a viedlo ku nej až príliš mnoho indícii a teda v cca 3/4 filmu, film namiesto toho aby gradoval, už ničím neprekvapil. Avšak stále skvelo pozerateľné. Príjemné prekvapenie. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Ten film nebyl vyloženě špatný, ale když na hlavní tajemství dojdete po pár minutách a po pár dalších vytušíte i odbočku v tom jak z toho ven, je to nuda. Efekty na "konci světa" pod úrovní Star Treku, nevysvětleno pár věcí - jak se třeba z omezeného světa dá létat (nebyl on hlavní hrdina před první vraždou na palubě letadla?) a podobně. Hlavní hrdina má charisma, ale na utažení tohoto filmu to není. Ale v klidu, to by neutáhl ani Neo. Myslím, že ExistenZ je milionkrát zajímavější film a když byl natočen dřív, nelze být k tomuto moc milosrdný, i *** jsou dost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama