Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

igi B. 

všechny recenze uživatele

...jujky, tady zase někdo v komentářích hledá hloubku... :-) . . . Filmu jako filmu bych dal asi jenom za tři, ale ta pointa je dle mého soudu tak príma vypointovaná, že v rámci žánru pět hvězdiček zaslouží. A tak když to v dimenzi dobrého rozmaru (kam mě toto zjevně nízkorozpočtové dílko dostalo) jako průměrný milovník hollywoodských scifi zprůměruju, čtyři hvězdičky si bezpochyby zaslouží. Nechápu jen, proč to zde někdo chce pořád srovnávat s Matrixem. To je hnedle tvrdý návrat do reality(?)! Krindy pindy... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sci-fi, ke které jsem se dostal se značným zpožděním. Jak vidno, tak Inception s Capriem zdaleka nebylo první v řadě. Už tady ten nápad byl ovšem ne tolik rozvinutý. Jakmile se ty dimenze zamíchají je to trochu chaos, ale drží to pohromadě. Konec trochu zdivočelý, ale rozhodně ne zklamání. 75% ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Virtuální realita, která přeroste přes okraj své existence. Kde je konec a kde je začátek ? Kdo patří do reality a kdo je pouze návštěvníkem ? Ke konci už dosti složité, ale velmi promyšlené propojení. Film sice trochu sráží absence pořádných triků, ale hudba dotvoří napínavou atmosféru. Ještě několik hodin po shlédnutí mě bavila ta představa propojení realit. Zajímavá myšlenka. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Další film s podobnou zápletkou jako má Matrix. Stejně jako Matrix, eXistenZ, Truman Show nebo Smrtihlav (Dark City) pochází z roku 1998/1999 a jeho zápletka se točí kolem zkoumání reality. Je svět kolem skutečný, nebo je to jen konstrukt? Třinácté patro mě opětovně utvrdilo v tom, jak je Matrix geniální nadčasové dílo, kterému se žádný novodobý film nevyrovná, ale stejně se mi velmi líbilo. To i přesto, že zápletka byla mnohem jasnější a přímočařejší. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Matrix s ořezaným rozpočtem... Když ale takovémuto druhu filmu nedominuje skvostná vizuální stránka jako v případě normotvorného Matrixu, vyvstává (možná jen relativní) významová prázdnota... Podobné filmy: Matrix, eXistenZ, Animatrix ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama