Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

No dobrá, 13. patro netěží z popularity Matrixu :) Ale myslím, že nebýt Matrixu, asi by se k nám ten film jen tak nedostal (a to i tak šel přímo na video). A k filmu samotnému: líbil se mi, hlavně svým námětem, je to správně zamotané (i když jsem se v tom pak trochu ztrácel), pointou jsem byl docela překvapen a samotný konec byl pěkně hollywoodsky líbivý :) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní sci-fi s dobrou zápletkou, která je logická a na 100% obhajitelná, což se většinou o velkých závěrečných zvratech říci nedá. Jen škoda, že to není natočeno poutavěji. Asi je to tím starším rokem a slabším rozpočtem, ale s tím už se bohužel nic nenadělá. Souhlasím se zdejším hodnocením = 75% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré sci-fi, pre mňa to bolo teda poriadne prekvapenie, samozrejme v tom dobrom. Ide vlastne o taký matrix v malom, len za omnoho menej peňazí a pritom kvalitatívne skoro na rovnakej úrovni. Príbeh je naozaj zaujímavý a preto aj udržuje v napätí. Asi v polovici filmu som si myslel, že som to už pochopil, ale nepochopil. Nakoniec bolo všetko inak a priznám sa, že tá varianta sa mi páčila omnoho viac ako moja úvaha. Koniec bol už potom predvídateľný, vlastne som chcel aby to tak skončilo a podarilo sa. Presne podľa môjho gusta. Odporúčam každému fanúšikovi sci-fi, určite nebude sklamaný. 85/100 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller se zajímavým obsazením. Zápletka v dnešní době není nijak šokující, což ale neznamená, že není kvalitní. Byl jsem solidně napnutý a i když jsem odhadl s předstihem, jak se to vyvine, tak mě to dál bavilo. Nejvíc mi utkvěl Vincent D'Onofrio. Nejlíp to zahrál, nejdivněji vypadal a jeho barman byla nejzajímavější postava. Taky mě překvapilo, jak byl Dennis Haysbert zamlada cool. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Pro scífka mám slabost, pro evropská obzvlášť. Je mi jedno, že Třinácté patro neoslňuje úžasným vizuálem, protože má nosný příběh, zajímavou pointu a relativně příjemné a neokoukané herecké tváře. Byť hraje spíše na béčkovou strunu a má sem tam mouchy, své pevné a mírně kultovní místečko na sci-fi slunci si zajisté našel. Tedy u mě, alespoň. 75%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama