Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, že svět je pouze představou (a v moderním pojetí pouze virtuální realitou), je velice stará a rozpracovali ji například George Berkeley a David Hume. To, co se zdravému rozumu jeví jako naprosto absurdní závěr, se ale vyvrací velice těžko. Na rozdíl od efekty přeplácaného Matrixu je Třinácté patro docela střízlivým pohledem na tuhle lákavou sci-fi myšlenku. A vůbec nevadí, že člověk tuší, kam celý film směřuje. (1 109.) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní sci-fi s dobrou zápletkou, která je logická a na 100% obhajitelná, což se většinou o velkých závěrečných zvratech říci nedá. Jen škoda, že to není natočeno poutavěji. Asi je to tím starším rokem a slabším rozpočtem, ale s tím už se bohužel nic nenadělá. Souhlasím se zdejším hodnocením = 75% ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který nemá už z dnešního pohledu zas tak zajímavé téma, jakým mohlo být v roce výroby, není ani nijak zvlášť dobře natočen a ani zahrán a přesto všechno se jedná o velmi napínavé pozvolna plynoucí mystérium, jehož pointa je sice zřejmá už od počátku filmu, ale i tak je radost si ji spolu s hlavní postavou utvrdit (škoda, že nejsilnější moment filmu, je už vlastně na plakátu). Dojem u mě kazí závěr, na němž je nejvíce cítit skromější rozpočet a taky silnou naivitu tvůrců k rychlosti našeho technického vývoje, i když je fakt, že i tohle mohla být zas nějaká další simulace. Také mi trochu vrtá hlavou celá zápletka, kdy třem vědcům ze současnosti (a to ještě jakým vědcům) stačí 6 let na vytvoření komplexního virtuálního světa se všemi různorodými detaily o velikosti mnoha set kilometrů čtverečních a tisíců až milionů unikátních bytostí s vlastní identitou. Ale to je jen takový detail... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Otřesné digitální a vizuální efekty zabíjí celý blu-ray a nosič tím pádem tak trochu postrádá smysl, ale nebavme se tu o technické kvalitě snímku... Divák se nechá pohltit dějem až zhruba po hodině stopáže, což je jeden z největších kamenů úrazu - to se to vážně nedalo odvyprávět zajímavěji? Matrix nematrix, tohle by mě unudilo xmrti, i kdybych to viděl ve dvanácti! ()

k212 

všechny recenze uživatele

Pro scífka mám slabost, pro evropská obzvlášť. Je mi jedno, že Třinácté patro neoslňuje úžasným vizuálem, protože má nosný příběh, zajímavou pointu a relativně příjemné a neokoukané herecké tváře. Byť hraje spíše na béčkovou strunu a má sem tam mouchy, své pevné a mírně kultovní místečko na sci-fi slunci si zajisté našel. Tedy u mě, alespoň. 75%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama