Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Veľmi pripominajúci Matrix a Inception. Z časového hľadiska a odstupu filmov je jasné, že 13th floor "neodkukovalo". Veľmi pekne natočené, výprava bola skvelá a všetky tie svety mali svoje čaro. Hlavný svet mi pripomína trochu Kyberpunk a svet Deus Exu čím film u mňa má plusové body, lebo vykreslený bol špičkovo. Možno ten nižší rozpočet mal v dáke klady. Čo ma trochu sklamalo, že hlavnú pointu som odhalil až príliš skoro a viedlo ku nej až príliš mnoho indícii a teda v cca 3/4 filmu, film namiesto toho aby gradoval, už ničím neprekvapil. Avšak stále skvelo pozerateľné. Príjemné prekvapenie. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušné scifi, které se prolíná v několika různých světech , ale vyznat se v tom který ten svět je opravdu ten skutečný taky není jednoduchý. Já jsem si osobně myslel , že mohla být pointa, trochu jiná a to ta, že ti lidi ve světě v roce 1937 objeví způsob jak se dostat, k těm , který je stvořili, byt se to částečně splnilo, ale né až tak docela a ve hře je ještě někdo další. Přesto příběh zaujme a nenudí. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní sci-fi s dobrou zápletkou, která je logická a na 100% obhajitelná, což se většinou o velkých závěrečných zvratech říci nedá. Jen škoda, že to není natočeno poutavěji. Asi je to tím starším rokem a slabším rozpočtem, ale s tím už se bohužel nic nenadělá. Souhlasím se zdejším hodnocením = 75% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který nemá už z dnešního pohledu zas tak zajímavé téma, jakým mohlo být v roce výroby, není ani nijak zvlášť dobře natočen a ani zahrán a přesto všechno se jedná o velmi napínavé pozvolna plynoucí mystérium, jehož pointa je sice zřejmá už od počátku filmu, ale i tak je radost si ji spolu s hlavní postavou utvrdit (škoda, že nejsilnější moment filmu, je už vlastně na plakátu). Dojem u mě kazí závěr, na němž je nejvíce cítit skromější rozpočet a taky silnou naivitu tvůrců k rychlosti našeho technického vývoje, i když je fakt, že i tohle mohla být zas nějaká další simulace. Také mi trochu vrtá hlavou celá zápletka, kdy třem vědcům ze současnosti (a to ještě jakým vědcům) stačí 6 let na vytvoření komplexního virtuálního světa se všemi různorodými detaily o velikosti mnoha set kilometrů čtverečních a tisíců až milionů unikátních bytostí s vlastní identitou. Ale to je jen takový detail... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slušný nízkorozpočtový sci-fi příběh ze stejného roku jako první Matrix, navíc se vzdáleně příbuznou zápletkou, a i když není zdaleka tak geniální a orgasmicky pohledný, dlouhou dobu mě hodně bavil. Jeho vrcholem je asi scéna, ve které Doug dorazí na konec světa. Působivé. Ale bohužel vzápětí poté celý film bezradný scénárista naprosto zařízne nebetyčně pitomou lovestoryovou zápletkou, čímž mi způsobí nejen prudký záchvat blití, ale i zkažený divácký zážitek... Když nad tím tak přemýšlím, Matrix byl vlastně taky taková lovestory s happyendem... No ale tam mi to nějak nevadilo, ani nevím proč, zajímavé... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)
  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)

Reklama

Reklama