Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dark City, Matrix, The Thirteenth Floor. Tazko povedat kto koho vykradal. The Thirteenth Floor malo sice premieru z tejto trojice ako posledne, ale jeho predloha je najstarsia. Nakoniec to je ale uplne jedno. Dôlezite je, ze je to stale velmi dobry film. Atmosferou a dobovym prostredim s minimom akcie ma blizsie k Dark City ako k akciou nabitemu Matrixu. Zase tu sledujeme zmeteneho hrdinu, ktory je podozrivy z vrazdy a popritom sa tu odohrava aj sci-fi experiment. Uz si nepamätam v ktorej chvili som prisiel na pointu, ked som film videl prvykrat, ale snad to bolo dost skoro, lebo rôznych naznakov tu je strasne vela hned od zaciatku. Ale aj ked pointu uz poznate, tak to je stale zabavne. Ma to skvelu atmosferu, pôsobive dobove lokacie a kvalitne postavy, ktorych osud ma zaujima. K absolutnej dokonalosti tomu chybala snad uz len aspon jedna poriadna akcna scena. Ale holt je to len detektivka v sci-fi prostredi. Ale aj napriek tomu, ze detektivky nemusim, tak som sa ani chvilu nenudil. Packal Rusnak mal pri rezirovani bud zachvat geniality alebo mu dost pomohol producent Emmerich. 8/10. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý námět umělých světů je v tomhle snímku trochu zbanalizován a podán v poněkud nedomyšleném stavu, ale pokud se na to mám koukám jako na nízkorozpočtový projekt na pomezí áčkové a béčkové kinematografie, je to vskutku velice slušné. Těžko lze po takovém filmu žádat nějaký vizuální styl a jiné než "světelné" speciální efekty, na druhou stranu, kdyby tvůrci více dotáhli příběh (pointu jsem vytušil až příliš brzy a konec byl ale opravdu pitomoučký!), mohlo to být výborné sci-fi. ()

Reklama

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Veľmi pripominajúci Matrix a Inception. Z časového hľadiska a odstupu filmov je jasné, že 13th floor "neodkukovalo". Veľmi pekne natočené, výprava bola skvelá a všetky tie svety mali svoje čaro. Hlavný svet mi pripomína trochu Kyberpunk a svet Deus Exu čím film u mňa má plusové body, lebo vykreslený bol špičkovo. Možno ten nižší rozpočet mal v dáke klady. Čo ma trochu sklamalo, že hlavnú pointu som odhalil až príliš skoro a viedlo ku nej až príliš mnoho indícii a teda v cca 3/4 filmu, film namiesto toho aby gradoval, už ničím neprekvapil. Avšak stále skvelo pozerateľné. Príjemné prekvapenie. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Námet je vynikajúci ale realizačne žiadna sláva. Veľmi slušné malé sci-fi, ktoré malo smolu že sa malo premiéru súčasne s Matrixom. A takisto krásne ukazuje aký je rozdiel medzi dobrým filmom a majstrovským dielom A nie je to iba rozpočtom. 7/10 P:S. Craig Bierko je asi najhorší herec aký je/bol v Hollywoode k dispozícii. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nenáročná scifáreň postavená na celkom zaujímavom námete - svet obklopený virtuálnou realitou a úzkostné rozlišovanie sna a skutočnosti. Herecké osadenstvo ma veľmi neokúzlilo a hudobná zložka tiež nemala čím ohúriť. Keď si predstavím, že v rovnakom roku vznikla vizuálna lahôdka s názvom Matrix, tak Trinácté patro mi príde ako zúfalý odvar. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)

Reklama

Reklama