Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Třinácté patro je střízlivě natočený sci-fi snímek bez popkulturní podbízivosti a laciných efektů, který sází na silný emotivní příběh a kvalitní herectví. Na konci 90. let jeden z nejzajímavějších kousků svého žánru. Podstatě kyberpunkového subžánru odpovídá nesrovnatelně víc než mnohem známější trilogie Matrix nebo Johnny Mnemonic. Příjemné pokoukání i pro ty, kdo sci-fi zrovna neholdují. Celkový dojem: 90 %. Film pro přemýšlivější, kterým nevadí pomalejší tempo vyprávění... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pomalejší (nikoliv však uspávající) tempo, ponurá atmosféra, jeden silný charakter tápající po pravdě a žena, která drasticky změní jeho život... Ano, toto zkloubení filmu noir a moderního sci-fi zde funguje velice dobře. Nebýt spoileroidního plakátu nebyla by ani pointa předvídatelná, naopak jistá míra šoku se dostaví tak jako tak... Problém vidím v nedostatečném expandování děje do "šířky", centrem zůstane vždy jen úzká detektivní zápletka namísto prozkoumávání možností konceptu "svět uvnitr světa" a ještě k tomu závěr je naplněn tak povrchním klišé, až je to pro zbytek filmu nedůstojné. 7/10 ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film si to sviští na sinusoidě, jednou nahoře, jednou dole. Asi budu trochu SPOILERovat, tak bacha! Zajímavá myšlenka, která mě postupně upoutávala (první vstoupení do "hry"), zklamávala (strašně předčasné odhalení "konce světa", po kterém u mě film naprosto ztratil na zajímavosti, stačily by titulky a byl bych spokojen...), upoutávala (asthon v druhém světě), zklamávala (happy-ending), upoutávala (hudba u titulků :)). Jakmile jsem se dozvěděl, že všechny postavy jsou počítačové simulace, bylo mi to úplně všechno jedno, jako bych hrál Mafii nebo Tetris, je mi docela šumák co se stane s nějakým pixelovým panákem. Na druhou stranu, zakončení je vcelku stylové, nízky rozpočet by mohl být znát mnohem více, vizuálně je to povedená sci-fi, slabší brácha Matrixe... Alison Lohman, i když asi na 3 vtěřiny, mě potěšila.3,5* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem čím dál více předvídatelné, ale pořád zatraceně mysteriozní sci-fi. Zajímavě dějově vystavěné, v rámci možností vizuálně dobře vypadající. Na můj vkus však tvůrci šli málo do hloubky a rozhodně by mě zajímala mechanika virtuálního světa v mnohem podrobnějších měřítku. Neznámí herci naopak velice potěšili. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Tento snímok ma neskutočne iritoval. Áno, Trináste poschodie má veľmi zaujímavý námet, to nepopieram, ale iba dobrý námet na dobrý film nestačí. Scenár za námetom veľmi zaostáva, hudba sa k mnohým scénam absolútne nehodí, réžia je tak trochu „znudená“, herci nič moc (s výnimkou Dennisa Haysberta, ktorý je vyslovene otrasný), obraz vyzerá ako z osemdesiatych rokov a keď vezmem do úvahy fakt, že Trináste poschodie vzniklo v rovnakom čase ako Matrix, ku ktorému ho tu celkom dosť ľudí prirovnáva, musím sa vysmiať ešte aj efektom. Navyše som obe pointy odhadol hodnú dobu pred ich „oficiálnym“ odhalením a už len zúfalo som čakal na to, kedy táto námetom originálna, ale inak neskutočne patetická, nuda konečne skončí. Druhá hviezdička ani neviem za čo. Dajme tomu, že za námet. [38%] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)

Reklama

Reklama