Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tento film viděl, ale vzpomenul jsem si až při jeho opětovném zhlédnutí. S nostalgickou slzou v oku jsem si připomenul tento filmový skvost, který je díky slavnějším kolegům své doby malinko pozapomenut a přehlížen. Nicméně, já nezapomínám a jsem rád, že jsem toto znovu nalezl. Velmi chytře vymyšleno a stylově natočeno. Takové komorní drama bez přehnaných efektů, které diváka pomalu zvedá ze židle a pomaličku se mu vkrádá do mysli. Tady platí nepsané pravidlo, že skvělý příběh se dá zahrát v jedné místnosti s jedním hercem. Proto ani nižší rozpočet a herecké obsazení, postrádající slavná jména, vůbec nepokazil renomé tohoto skvělého snímku a mám dokonce za to, že více efektů a známá tvář by jedině uškodily. Miluji tenhle druh filmů a proto je i mé hodnocení vysoké. Nestydím se za krásných 90% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kdybych o filmu nic před jeho shlédnutím nevěděl, asi by mě ani žádná souvislost s Matrixem nenapadla. Ale stalo se. Oba dva filmy jsou postaveny na podobné myšlence dvojího světa (rozepsal bych se o tom i víc, ale nechci zbytečně spoilerovat), který hrdinové prozkoumávají. Abychom dostali do filmu příběh, tak se zákonitě musí něco pokazit, no a pak už dostane prostor režisér jak si s divákem pohraje. Jestli na něj vybafne s akční lavinou nebo jej usadí nějakou pěkně hustou pointou. Bohužel, Třináctému patru chybí oboje. Tedy pokud za pointu nepovažujeme odhalední zhruba ve dvou třetinách filmu. Akce, která by možná někomu mohla chybět, by zde absolutně postrádala smysl. Režisér Josef Rusnak už od počátku vypráví příběh v civilním tempu a rozjíždí film spíše na pole detektivního pátrání hlavního hrdiny po možných příčinách zvýšeného zájmu policie o jeho osobu. Craig Bierko je pro mě naprosto neznámým hercem, který se mi opravdu předvedl. Má charisma a celý film je na něm vidět, že se v roli cítí dobře. Velmi silnou složkou je hudba Haralda Klosera, která občas v napínavých scénách dotahuje to, co nezvládá režisér. Třinácté patro je hodně civilním sci-fi filmem, který se navíc z jedné třetiny odehrává v 30. letech 20. století, takže nečekejte akční řež á la Matrix, ale inteligentně pojatou detektivku, ve které ale musíte dát minimální prostor pro mozek, protože by se mohlo stát, že všechno prokouknete moc brzy a mohli by jste se začít nudit. A to bych vám nepřál. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

...jujky, tady zase někdo v komentářích hledá hloubku... :-) . . . Filmu jako filmu bych dal asi jenom za tři, ale ta pointa je dle mého soudu tak príma vypointovaná, že v rámci žánru pět hvězdiček zaslouží. A tak když to v dimenzi dobrého rozmaru (kam mě toto zjevně nízkorozpočtové dílko dostalo) jako průměrný milovník hollywoodských scifi zprůměruju, čtyři hvězdičky si bezpochyby zaslouží. Nechápu jen, proč to zde někdo chce pořád srovnávat s Matrixem. To je hnedle tvrdý návrat do reality(?)! Krindy pindy... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Takový zamotanější Matrix. Nižší rozpočet je sice znát, ubylo vizuálních a zvukových efektů, ale filmu to vzhledem k dobrému příběhu neublížilo. Svět na bázi několika virtuálních světů rozhodně stojí za to vidět ! Jelikož premiéry filmů Matrix a Thirteenth Floor byly čtrnáct dní od sebe tak těžko jeden těží z popularity toho druhého :) ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Ten film nebyl vyloženě špatný, ale když na hlavní tajemství dojdete po pár minutách a po pár dalších vytušíte i odbočku v tom jak z toho ven, je to nuda. Efekty na "konci světa" pod úrovní Star Treku, nevysvětleno pár věcí - jak se třeba z omezeného světa dá létat (nebyl on hlavní hrdina před první vraždou na palubě letadla?) a podobně. Hlavní hrdina má charisma, ale na utažení tohoto filmu to není. Ale v klidu, to by neutáhl ani Neo. Myslím, že ExistenZ je milionkrát zajímavější film a když byl natočen dřív, nelze být k tomuto moc milosrdný, i *** jsou dost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama