Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak konečně po delší době zase něco, co můžu s nadšením zařadit do své sbírky mysteriozních sci-fi. Takový Matrix naruby, neboli virtuální realita ve virtuální realitě. (A sakra, teď jsem zkoukla ostatní komentáře a koukám, že téměř každý se zmiňuje o Matrixu. Nu což, už to tak nechám... holt asi na tom něco bude). Čili milovníkům tohoto žánru vřele doporučuji, opravdu povedené dílko. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Matrix s ořezaným rozpočtem... Když ale takovémuto druhu filmu nedominuje skvostná vizuální stránka jako v případě normotvorného Matrixu, vyvstává (možná jen relativní) významová prázdnota... Podobné filmy: Matrix, eXistenZ, Animatrix ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Námet je vynikajúci ale realizačne žiadna sláva. Veľmi slušné malé sci-fi, ktoré malo smolu že sa malo premiéru súčasne s Matrixom. A takisto krásne ukazuje aký je rozdiel medzi dobrým filmom a majstrovským dielom A nie je to iba rozpočtom. 7/10 P:S. Craig Bierko je asi najhorší herec aký je/bol v Hollywoode k dispozícii. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Otřesné digitální a vizuální efekty zabíjí celý blu-ray a nosič tím pádem tak trochu postrádá smysl, ale nebavme se tu o technické kvalitě snímku... Divák se nechá pohltit dějem až zhruba po hodině stopáže, což je jeden z největších kamenů úrazu - to se to vážně nedalo odvyprávět zajímavěji? Matrix nematrix, tohle by mě unudilo xmrti, i kdybych to viděl ve dvanácti! ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který nemá už z dnešního pohledu zas tak zajímavé téma, jakým mohlo být v roce výroby, není ani nijak zvlášť dobře natočen a ani zahrán a přesto všechno se jedná o velmi napínavé pozvolna plynoucí mystérium, jehož pointa je sice zřejmá už od počátku filmu, ale i tak je radost si ji spolu s hlavní postavou utvrdit (škoda, že nejsilnější moment filmu, je už vlastně na plakátu). Dojem u mě kazí závěr, na němž je nejvíce cítit skromější rozpočet a taky silnou naivitu tvůrců k rychlosti našeho technického vývoje, i když je fakt, že i tohle mohla být zas nějaká další simulace. Také mi trochu vrtá hlavou celá zápletka, kdy třem vědcům ze současnosti (a to ještě jakým vědcům) stačí 6 let na vytvoření komplexního virtuálního světa se všemi různorodými detaily o velikosti mnoha set kilometrů čtverečních a tisíců až milionů unikátních bytostí s vlastní identitou. Ale to je jen takový detail... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama