Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (305)

golfista 

všechny recenze uživatele

Takový zamotanější Matrix. Nižší rozpočet je sice znát, ubylo vizuálních a zvukových efektů, ale filmu to vzhledem k dobrému příběhu neublížilo. Svět na bázi několika virtuálních světů rozhodně stojí za to vidět ! Jelikož premiéry filmů Matrix a Thirteenth Floor byly čtrnáct dní od sebe tak těžko jeden těží z popularity toho druhého :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oproti Matrixu směšný rozpočet, mnohem méně úchvatné podívané a atmosféra posunutá kamsi do staré školy, kyberpunk je tu! Kouzlo oldschoolové scifárny postavené hlavně na příběhu, jehož hlavní otázkou je reálnost reality, drží velmi vysokou úroveň. Jo a Vincent D'Onofrio tu má dalšího libového psychopata;) Zkrátka a dobře - příjemné překvapení gradující až do posledních minut. Jasná osmdesátka. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kdybych o filmu nic před jeho shlédnutím nevěděl, asi by mě ani žádná souvislost s Matrixem nenapadla. Ale stalo se. Oba dva filmy jsou postaveny na podobné myšlence dvojího světa (rozepsal bych se o tom i víc, ale nechci zbytečně spoilerovat), který hrdinové prozkoumávají. Abychom dostali do filmu příběh, tak se zákonitě musí něco pokazit, no a pak už dostane prostor režisér jak si s divákem pohraje. Jestli na něj vybafne s akční lavinou nebo jej usadí nějakou pěkně hustou pointou. Bohužel, Třináctému patru chybí oboje. Tedy pokud za pointu nepovažujeme odhalední zhruba ve dvou třetinách filmu. Akce, která by možná někomu mohla chybět, by zde absolutně postrádala smysl. Režisér Josef Rusnak už od počátku vypráví příběh v civilním tempu a rozjíždí film spíše na pole detektivního pátrání hlavního hrdiny po možných příčinách zvýšeného zájmu policie o jeho osobu. Craig Bierko je pro mě naprosto neznámým hercem, který se mi opravdu předvedl. Má charisma a celý film je na něm vidět, že se v roli cítí dobře. Velmi silnou složkou je hudba Haralda Klosera, která občas v napínavých scénách dotahuje to, co nezvládá režisér. Třinácté patro je hodně civilním sci-fi filmem, který se navíc z jedné třetiny odehrává v 30. letech 20. století, takže nečekejte akční řež á la Matrix, ale inteligentně pojatou detektivku, ve které ale musíte dát minimální prostor pro mozek, protože by se mohlo stát, že všechno prokouknete moc brzy a mohli by jste se začít nudit. A to bych vám nepřál. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý námět umělých světů je v tomhle snímku trochu zbanalizován a podán v poněkud nedomyšleném stavu, ale pokud se na to mám koukám jako na nízkorozpočtový projekt na pomezí áčkové a béčkové kinematografie, je to vskutku velice slušné. Těžko lze po takovém filmu žádat nějaký vizuální styl a jiné než "světelné" speciální efekty, na druhou stranu, kdyby tvůrci více dotáhli příběh (pointu jsem vytušil až příliš brzy a konec byl ale opravdu pitomoučký!), mohlo to být výborné sci-fi. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek. Je těžké nespoilerovat a přitom mluvit o tématech nebo o myšlence. Herci odvádějí příjemnou práci a tématicky se film dá přirovnat k virtuální realitě Matrixu stejně jako stylovému prostředí Smrtihlava. A co vy, už jste zkusili dojet za hranice města? ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Výborné sci-fi se zajímavým nápadem, působivou atmosférou a překvapivě dobrou hudbou (vcelku neznámý Harald Kloser). Líbil se mi i závěr, hlavní pointa, která mě zcela dostala přijde ovšem tak půl hodiny před koncem filmu, pak už to opravdu jde dle očekávání. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Matrix s ořezaným rozpočtem... Když ale takovémuto druhu filmu nedominuje skvostná vizuální stránka jako v případě normotvorného Matrixu, vyvstává (možná jen relativní) významová prázdnota... Podobné filmy: Matrix, eXistenZ, Animatrix ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller se zajímavým obsazením. Zápletka v dnešní době není nijak šokující, což ale neznamená, že není kvalitní. Byl jsem solidně napnutý a i když jsem odhadl s předstihem, jak se to vyvine, tak mě to dál bavilo. Nejvíc mi utkvěl Vincent D'Onofrio. Nejlíp to zahrál, nejdivněji vypadal a jeho barman byla nejzajímavější postava. Taky mě překvapilo, jak byl Dennis Haysbert zamlada cool. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Říkají, že nevědomost je blaho. Poprvé v životě s tím souhlasím. Přeji si abych nikdy neodhalil tu hroznou pravdu.…. Kriminálka (?) s výbornou atmosférou, záhadné postavy, charismatický detektiv a tajemství, kterým je zahalena Fullerova smrt. Svět bez logických chyb a zajímavá virtuální realita přímo navádí k myšlenkám na Matrix či eXistenZ. Ale také mi dává odpovědi na občasné výpadky paměti. NECHTE MĚ UŽ TADY NA POKOJI! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Nevím, ale ke ztrátám paměti se přidali i ztráty věcí… ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova variace na Timecopa a Matrix, ale porad hodne originalni. Tady de skutecne nejvic o ten promyslenej scenar a zajimavej (ze zacatku zamotanej a tajemnej) pribeh nez o nejakou akci, protoze je videt, ze penez moc nebylo, ackoliv kulisy v historii vypadaj velice slusne. Takze i kdyz tu nejsou zadny trikovy orgie ani velky akcni sceny, film celou dobu zaujme a zaverecny odhaleni je hodne dobry, i kdyz jsem popravde receno neco v tom stylu cekal. Co se tyce hercu, zadna velka hvezda tu nehraje a presto svoje role zvladly perfektne, navic, kdyz vetsina tech hlavnich ma dvojroli. No a jelikoz ma film idealnich necelejch 100 minut, tak tohle vsechno dohromady dalo paradni film, na kterej se jeste nekdy rad mrknu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V mém virtuálním světě je všechno v pořádku, takže až se mne někdo pokusí vypnout, tak můj speciálně nabroušený Spybot Search and Destroy mu nadělá v jeho Windows 3058 takovou paseku, že z toho začne balzamovaný Bill Gates skládat básně v jambickým pentametru. Je však možný, že bydlím ve skutečným světě, ale při pohledu kolem sebe to považuji za velmi nepravděpodobný. Já bych se zkrátka neměl dívat na sci-fi, který rozšiřují mou paranoiu, ale když mne to tak baví a výletu na konec světa do 13. patra rozhodně nehodlám litovat. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velice povedené sci-fi, kterému k dokonalosti chybí snad jen lepší závěr. Posledních 10-15 minut bylo moc předvídatelných. Moc pěkná kamera! P.S. Film vznikal zároveň s Matrixem, tak nevím, jak na něm může být vidět, že těží z jeho popularity. Rozpočet navíc tvořil směšných 16 mil. USD. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pomalejší (nikoliv však uspávající) tempo, ponurá atmosféra, jeden silný charakter tápající po pravdě a žena, která drasticky změní jeho život... Ano, toto zkloubení filmu noir a moderního sci-fi zde funguje velice dobře. Nebýt spoileroidního plakátu nebyla by ani pointa předvídatelná, naopak jistá míra šoku se dostaví tak jako tak... Problém vidím v nedostatečném expandování děje do "šířky", centrem zůstane vždy jen úzká detektivní zápletka namísto prozkoumávání možností konceptu "svět uvnitr světa" a ještě k tomu závěr je naplněn tak povrchním klišé, až je to pro zbytek filmu nedůstojné. 7/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...jujky, tady zase někdo v komentářích hledá hloubku... :-) . . . Filmu jako filmu bych dal asi jenom za tři, ale ta pointa je dle mého soudu tak príma vypointovaná, že v rámci žánru pět hvězdiček zaslouží. A tak když to v dimenzi dobrého rozmaru (kam mě toto zjevně nízkorozpočtové dílko dostalo) jako průměrný milovník hollywoodských scifi zprůměruju, čtyři hvězdičky si bezpochyby zaslouží. Nechápu jen, proč to zde někdo chce pořád srovnávat s Matrixem. To je hnedle tvrdý návrat do reality(?)! Krindy pindy... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Třinácté patro je střízlivě natočený sci-fi snímek bez popkulturní podbízivosti a laciných efektů, který sází na silný emotivní příběh a kvalitní herectví. Na konci 90. let jeden z nejzajímavějších kousků svého žánru. Podstatě kyberpunkového subžánru odpovídá nesrovnatelně víc než mnohem známější trilogie Matrix nebo Johnny Mnemonic. Příjemné pokoukání i pro ty, kdo sci-fi zrovna neholdují. Celkový dojem: 90 %. Film pro přemýšlivější, kterým nevadí pomalejší tempo vyprávění... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jak už napsali mnozí přede mnou - je to Matrix bez akce, efektů a precizního vizuálu, jehož bullet timem je zelená laser show a elektrické záblesky v očích. A který spoléhá na "překvapivý zvrat", který mě napadl ještě než jsem film zapnul, protože je to první "překvapivý zvrat", který vás napadne, když vás někdo zaúkoluje, abyste natočili film o virtuální realitě s překvapivým zvratem (taky byl film natočen podle jedné z prvních knih o virtuální realitě). Ve výsledku je to koukatelný komorní mix sci-fi a detektivky ze staré školy (podobný Smrtihlavovi) pro čtyři herce s tragickým, věčně vyvaleným Bierkem a výborným prověřeným hajzlem D´Onofriem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Divíte sa, že ste tento zaujímavý snímok na poprvýkrát nepochopili? Nič sa nedeje, myslím, že aj s filmom 'Matrix' to tak pre niekoho bolo. V strede filmu až veľmi prekombinované, myslel som, no čím dej postupoval, všetko do seba dokonale zapadalo, atmosféra hustla nakoniec to vypľulo aj jeden z najzaujímavejších záverov. 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nenáročná scifáreň postavená na celkom zaujímavom námete - svet obklopený virtuálnou realitou a úzkostné rozlišovanie sna a skutočnosti. Herecké osadenstvo ma veľmi neokúzlilo a hudobná zložka tiež nemala čím ohúriť. Keď si predstavím, že v rovnakom roku vznikla vizuálna lahôdka s názvom Matrix, tak Trinácté patro mi príde ako zúfalý odvar. ()

Reklama

Reklama