Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, že svět je pouze představou (a v moderním pojetí pouze virtuální realitou), je velice stará a rozpracovali ji například George Berkeley a David Hume. To, co se zdravému rozumu jeví jako naprosto absurdní závěr, se ale vyvrací velice těžko. Na rozdíl od efekty přeplácaného Matrixu je Třinácté patro docela střízlivým pohledem na tuhle lákavou sci-fi myšlenku. A vůbec nevadí, že člověk tuší, kam celý film směřuje. (1 109.) ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho nuceného, předvídatelného a trochu překombinovaného závěru. Jinak se totiž jedná o slušnou variaci na téma, které během krátké doby spolu s patrem varioval jak Matrix, tak Smrtihlav. Pokud vám ovšem nevadí lacinější look a trochu méně přesvědčivé zpracování, čeká vás chytrá sci-fi která nabízí dostatek prostoru pro zaujetí diváka a bohužel i celkem značnou část promarněného potenciálu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré sci-fi, pre mňa to bolo teda poriadne prekvapenie, samozrejme v tom dobrom. Ide vlastne o taký matrix v malom, len za omnoho menej peňazí a pritom kvalitatívne skoro na rovnakej úrovni. Príbeh je naozaj zaujímavý a preto aj udržuje v napätí. Asi v polovici filmu som si myslel, že som to už pochopil, ale nepochopil. Nakoniec bolo všetko inak a priznám sa, že tá varianta sa mi páčila omnoho viac ako moja úvaha. Koniec bol už potom predvídateľný, vlastne som chcel aby to tak skončilo a podarilo sa. Presne podľa môjho gusta. Odporúčam každému fanúšikovi sci-fi, určite nebude sklamaný. 85/100 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sci-fi, ke které jsem se dostal se značným zpožděním. Jak vidno, tak Inception s Capriem zdaleka nebylo první v řadě. Už tady ten nápad byl ovšem ne tolik rozvinutý. Jakmile se ty dimenze zamíchají je to trochu chaos, ale drží to pohromadě. Konec trochu zdivočelý, ale rozhodně ne zklamání. 75% ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film si to sviští na sinusoidě, jednou nahoře, jednou dole. Asi budu trochu SPOILERovat, tak bacha! Zajímavá myšlenka, která mě postupně upoutávala (první vstoupení do "hry"), zklamávala (strašně předčasné odhalení "konce světa", po kterém u mě film naprosto ztratil na zajímavosti, stačily by titulky a byl bych spokojen...), upoutávala (asthon v druhém světě), zklamávala (happy-ending), upoutávala (hudba u titulků :)). Jakmile jsem se dozvěděl, že všechny postavy jsou počítačové simulace, bylo mi to úplně všechno jedno, jako bych hrál Mafii nebo Tetris, je mi docela šumák co se stane s nějakým pixelovým panákem. Na druhou stranu, zakončení je vcelku stylové, nízky rozpočet by mohl být znát mnohem více, vizuálně je to povedená sci-fi, slabší brácha Matrixe... Alison Lohman, i když asi na 3 vtěřiny, mě potěšila.3,5* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)
  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)

Reklama

Reklama