Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas nespútanej halloweenskej párty v starom cintorínskom dome sa partii študentov podarí objaviť mystickú knihu, za pomoci ktorej nechtiac oživia surového vraha s nadľudskou silou Devlona. Na rovnaký cintorín si to v tú noc namieri aj pätica detí, ktoré si tu chcú otestovať svoju odvahu. Na pomoc im vyráža Dr. Cardan (Hugo Stieglitz), ktorý jediný pozná spôsob, ako rozbesneného Devlona zastaviť. (Karamanlis)

(více)

Recenze (22)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mexický slasher s nádechem mysteriózna, který ke konci zajde i do zombie naháněčky? Osobně nejsem vůbec proti, kor když to nevyjde křečovitě a trapně. Naopak, tenhle horror si buduje atmosféru hned od začátku, a s naprostou jistotou se někde uprostřed mění v pěkný nervák s řadou slušných mordů v italském stylu. Navíc závěr, kdy zombie vylézají z hrobů a rakví, je díky parádní hudbě a krásnému barevnému nasvícení pomyslnou třešinkou na nahnilém dortu. Škoda jen příliš okaté demence a slepoty většiny zúčastněných, kteří nejsou schopni objevit mrtvolu snad ani ve své posteli. Rozšíření bodycountu o pár dětských hlav by taky prospělo. Každopádně jako celek působí Cemetery of Terror až nadmíru dobře. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co kdybych tě, děvenko, vyvrhnul?" Na mexických horrorech je znát jejich někdy neviditelné, jindy jasně viditelné spojení se Španělskem. Nalezneme zde vše typické pro anglo-italsko-španělský horror. Tajemný dům, hřbitov, Černou knihu k vyvolání Satana, krvavé vraždy i ohnilé zombie (ještě že nejsou všichni ve Spolku přátel žehu...), pavučiny, mlhu, noc ( Ameriku tak připomene jen Halloween). Účtování s oběťmi bych shrnul na: střeva, hrdla, stříkance. Ale i když jsou nebožáci trháni, jen občas přijde ke slovu sekera, mrzačeni a vražděni, nejde o to nejlepší v celém filmu. Já jsem ocenil především atmosférické scény na hřbitově a v domě hrůzy, podbarvené výbornou hudbou (Chucho Zarzosa). Hudba je ostatně velmi nevyvážená, občas nepříjemně kolovrátková až k discu 80.let, pak zase neuvěřitelně strašidelná se vzdechy a kvílením, až běhá mráz po zádech. Paradoxně nejslabší částí jsou oživlé mrtvoly vylézající z hrobů. Udělané jsou perfektně, jen jsem měl stále pocit, že někde vyjukne M.Jackson a já se ocitnu v Thrilleru... nejspíš na tom měli zásluhu i zmateně prchající děti, které se zombíkům stále nedařilo pochytat a roztrhat... Příjemný a zábavný horror! ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Žiadne folklórne skreslenia, ani miestne klišé, na aké sme zvyknutí z amerických filmov z mexického prostredia, v Cemeterio del terror nenájdeme. Naopak, tento horor je dobrá voľba pre milovníkov hororovej Itálie zašlých čias. Chladná a uhrančivá atmosféra s chumáčmi hmly, magická kniha, zanedbaný cintorín, stará hacienda pokrytá pavučinou odkazuje na Fulciho horory The Beyond a Dom pri cintoríne. A čo viac, ešte aj ten zombíi z úvodu pripomína Karamanlisa s D´Amatovho Rosso Sangue! Vo výbere prostredia aj hudby mali tvorcovia naozaj šťastnú ruku. Surový útok nemŕtveho hneď na začiatku filmu dáva tušiť, čo bude nasledovať: pomerne svižné tempo príbehu a zvládnuté gore. Keď je však partia mladých párikov kompletne vyhladená a na scéne sa objavia deti, ktoré sa helloweenskymi tekvicami idú hrať na cintorín, nastáva zlom a bezprostredné násilie sa mení na zastrašovanie. To však neuberá nič na pôsobivosti tohto hororu, ktorý skončil v najlepšom. Musím vyzdvihnúť atmosféru aj zjav zombiov, ktorí rad za radom vstávajú z hrobov v rôznom štádiu rozkladu. V záverečných titulkoch som si všimol, že ich hrali herci s rovnakými priezviskami - možno príbuzní... Aké autentické!! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi teda nesedlo.Mix všech možných žanrů,které mi k sobě neseděli.První půlka se ještě dá,ale druhá půlka už mě hodně nudila.V druhé půlce se sazí na kvantitu(zombíků),nikoli né na kvalitu příběhu.Abych nebyl jen kritickej,tak měl tenhle film i pár dobrých momentů,nějakou tu gore scénu,ale pokud mám něco opravdu vyzdvihnout-tak to je atmosféra.Místy byla opravdu hutná.Ale jako celek to u mě propadlo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po GRAVE ROBBERS další (a taky celkem slušný) mexický nadpřirozený slasher od režiséra Rubéna Galinda Jr., s tím že na posledních 15 minut se to zvrhne do regulérního zombie hororu s hordou zhrobůvstalých umrlců. Záporákem je zde zesnulý (a následně omylem zase oživený) šílený satanista a masový vrah Devlon, versus šestice teenagerů a poté (to drama se odehraje na Halloween) parta dětiček pobíhajích sem tam po hřbitově. To mě štvalo, že děti prostě (SPOILER) nikdo nepovraždí, protože by to bylo moc nekorektní, čili ke konci už moc zabíjení nebude, přesto že se navíc přidá banda zombíků. Ale alespoň se to předtím vykompenzuje na těch mladistvých (/SPOILER). Oproti GR je tu slabší vrah a vraždy. Týpek ale zabíjí zběsile holýma pařátama, což taky není špatný. A podobně jako v GR je vrahovi vidět do ksichtu jen minimálně, takže chcete-li se nechat překvapit (ono zase taková bomba to není), tak neklikejte. Ještě bych vytknul určitou občas otravnou šablonovitost - jinak ale dobrý. Respektive docela dobrý. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Ide o prvý mexický gore film. (Arsenal83)
  • Film bol v čase svojho uvedenia v mexických kinách veľmi úspešný, napriek tomu, že mal zároveň veľmi nepriaznivé ohlasy zo strany špecializovaných médií, ktoré upozorňovali najmä na mnohé diery a nezrovnalosti v zápletke. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v júli a auguste 1984 v Brownsville, Texas celkovo 6 týždňov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama