Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byla to náhodná smrt nebo rafinovaná vražda? Wade Whitehouse je šerifem v malém městečku ve státě New Hampshire. V životě ničeho nedosáhl. Je alkoholik, s manželkou Lillian se rozvádí, a ani dcerka Jill se s ním necítí dobře. Jediný, kdo mu rozumí a bere ho takového jaký je, je jeho současná milenka Margie. Na začátku lovecké sezóny zahyne bohatý obchodník. Příčinou byl údajně náhodný výstřel z jeho vlastní zbraně, avšak Wade pojme podezření a začne případ na vlastní pěst vyšetřovat jako možnou vraždu. Jeho posedlost jde až za hranice únosnosti. Na jeho vznětlivé povaze a osobním neštěstí se totiž podepsal surový otec... (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

3* ale jen za výkony Nolteho a Coburna, protože ti zahráli solidní magory. Jinak příběh mi přišel dost slabý. Chyběly nějaké příběhové kotrmelce, trošku rafinovanosti. Depresivní zasněžená krajina je fain, ale např. v Simple Plan využita mnohem lépe. Mimo to já si nemyslím, že zasněžená krajina je depresivní, právě naopak. Závěrečné vysvětlení chování Nolteho mi přišlo slabé. Škoda, že nebyl více zapojený Dafoe a trochu více pitvány rodiné problémy. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím. I když jsem měla chuť několikrát to vypnout, nakonec jsem vydržela a tenhle film dokoukala. Nick Nolte zahrál výborně, ale celkově to odsejpalo až moc pomalu. Zase jeden z příběhů, kdy se z normálního člověka stává pomalu lidská troska, které v životě nic nevychází, počínaje dětstvím a do toho ta posedlost za každou cenu přijít na kloub jedné nešťastně nehodě-vraždě, no ano, ta posedlost toho hodně rozpoutala. ()

Reklama

gombarix 

všechny recenze uživatele

Takové jakési nevyužité (Schrader je patrně lepší scénárista než režisér), polopatický komentář to pro mě místy dost zabíjel (tu Dafoeovu roli bych celou vyškrtl). Chvílemi působí televizně. Škoda, Nolte tady podává ohromný výkon a Coburn je mu důstojným otcem (ale toho Oscara dostal evidentně spíš za zásluhy - ne že by si ho nezasloužil, ale Noltemu by za tento film slušel víc). ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o špatný film, navíc v mnohém trošičku připomíná legendárního Taxikáře. Jen prostě to trošku drhne, příběh je takový rozvláčný a někdy je tam až moc dějových linií. Na druhou stranu Nolte je excelentní, takhle hrát jsem ho v životě neviděl. Příliš teda nechápu Oscara Coburnovi, protože hraje sice dobře, ale nic extra to podle mýho neni. Když už Oscar, to radši ten Nolte. Jinak je tam úžasná atmosféra, takovou depku jsem dlouho neviděl, sníh tomu nádherně dodává. Škoda, že postava Willema Daofe je tam jen do počtu, to je fakt strašná škoda. Každopádně ten film za vidění stojí, ale je to na půl cesty mezi třema a čtyřma. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu hodně uškodila hudba, která pořád jen nějak hučela a tlumeně duněla. Jinak to bylo takové poněkud rozvleklé drama, v němž hrál vcelku přesvědčivě Nick Nolte chlápka propadajícího se stále hlouběji do hlubin utrpení. James Coburn, jako alkoholický a násilnický otec, budí v divácích přesně ty emoce, jaké má. Možná to chtělo jiné tempo, aby to mělo trochu švih. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Režisér a scénárista Paul Schrader se během příprav k natáčení sešel s Jamesem Coburnem, kterého požádal, aby se na svou roli opravdu svědomitě připravil a věnoval jí veškerý svůj talent. Coburn mu na to odpověděl: "Takže vy po mně chcete, abych doopravdy hrál? To dokážu, moc lidí mě o to sice nikdy nežádalo, ale dokážu to." Za svou roli posléze získal Oscara. (MrCreosote)
  • Role Glena Whitehouse (James Coburn) byla nejprve odmítnuta Paulem Newmanem a Jamesem Garnerem. Oba ji kvůli její pochmurnosti a hrozivosti považovali za příliš náročnou na zahrání. Coburna nakonec doporučil sám Garner. (MrCreosote)
  • Paul Schrader zadaptoval rovnomenný román Russella Banksa. (Svadbos)

Reklama

Reklama