Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Recenze (822)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kritika povrchnosti životního stylu a pokřivených hodnot biznismenů z Wall Street, střižená do zábavného slasher thrilleru s podtóny černé cynické komedie. Baleovi role sociopata sedí na jedničku, film dobře vypadá a je svižně sestříhán, ale působí stejně povrchně a chladně jako kritizovaný subjekt. Třeba sexuální scény překvapí otevřeností, ale nejsou tak osobní a hlavní postavu definující, jako třeba ve Studu. Spíš jen chtějí překvapit a šokovat ve vodách hvězdně obsazeného mainstreamu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Sonda do mozku jistého živočišného druhu z Wall Streetu, který se vyžívá v drahých společenských oblecích, zásadně značkových věcí, plácá na sebe všelijaké mentolové, hydratační a peelingové masky, pravidelně navštěvuje solárka, v okruhu svých přátel žvaní o ničem a vydává to za seriózní hlubokomyslé úvahy. Jeho měřítkem úspěšnosti je mj. vzhled jeho vizitky, kterou rád poměřuje se svými stejně postiženými kámoši a aby byl free a cool, chodí na párty šňupat koks. Ve skutečnosti je tak znuděný svojí citovou prázdotou, že se baví celkem "originálním" způsobem - zabíjí. Z těch myšlenkově prázdných kravaťáků je někdy člověku tak na blití, že ty vraždy v porovnání s nimi nejsou ještě tak zhnusující. A abych řekl pravdu, ty vraždy jsou na celém filmu to nejméně zajímavé. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Horor s monstrem, které bylo stvořeno kapitalismem. Film místy stejně nepřijemný a nepředvídatelný jako jeho protagonista. Jen škoda, že se knihy hned po její vydání nechopil Kubrick. 60% Zajímavé komentáře: faced, JohnnyD, Vitason, MIMIC, silent cut, saladín., TotalFilm, Haymar ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úmyslně kontroverzní thriller. Vadí mi to? Vůbec ne. Bat(e)man Bale je v roli psychotického finančníka naprosto přesvědčivý, stejně tak vykreslení celého toho vysokospolečenského prostředí. Jak je to s realističností samozřejmě netuším, ale přesvědčit se o tom na vlastní kůži netoužím ani v nejmenším. Horror movie of the year ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak docela nevím, co tím chtěl básník (lépe řečeno režisérka) říci. Plno brutality, arogance a povýšenosti ze strany hlavního hrdiny, kterého hraje Christian Bale sice dobře, ale mohlo to být ještě lepší. Nejvýraznější postavou je tak Willem Dafoe, ten ale zase nemá až tak moc prostoru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

„ Len nevojdite do cesty Patrickovi Batemanovi lebo zaručene nebudete ušetrení, a keď vás teda neminie nerobte si z toho hlavu, lebo v tom prípade sa nedá už nič robiť. Proste každý má samozrejme iné záľuby, na naše nešťastie ale s ním prichádza taká zvrátenosť mysle ako keby spolu s ním prišlo na zem aj samotné peklo!“ V tomto texte bude viac vítiek než pochvál a začnem v prvom rade s režiserkou - pri tomto brutálnom projekte sa ocitla dosť nečakane žena a to Mary Harron , čo ma dosť prekvapuje ako sa mohla pustiť do niečoho takého, svoj postoj k projektu jednoducho nezvláda na takej úrovni ako by sme si určite priali, miestami až moc povrchné - pasívne, či už sú to dialógy pri konverzácii manažérov, alebo neprepracované vedľajšie postavy ktoré vyznejú jednoducho do prázdna, hlavnou kostrou nesúrodého deju sa tak stáva len samotný Christian Bale, ten všetku pozornosť stiahne len na svoju postavu a tým aj zachraňuje celý projekt aby neskĺzol len do bezduchej vyvraždovačky akých je v dnešnej dobe požehnane. ... Psychológia príbehu je budovaná na umeleckom štýle v živote ústrednej psychopatickej postavy a tá ma svoj účel zakotvení v tom že svojim obetiam navnadzuje uvoľnenosť, jednak vďaka uhladenému prostrediu bytu ale aj pohodovej hudby od Whitney Houston či Phila Collinsa. Nadobudnutá dôvera sa u nich premieňa v určitú citovú ľahkosť aby sa odpútali od svojich všedných problémov a naplno sa mohli oddávať sexuálnym hrádkam ale keby vedeli čo príde po peknej až drsnej nehe... Herecké obsadenie: ani neviem ako to je možné ale ešte keď bol Christian Bale dosť neznámy si svojou úlohou Patricka Batemana dokázal celý film ukradnúť pre seba a to sa tu objavia aj ďalšie neskoršie hviezdičky ako Reese Witherspoon ako jeho milenka Evelyn, Jared Leto ako kolega z práce Paul Allen s peknejšou vizitkou a to vie fakt nahnevať, Willem Dafoe ako prezieraví detektív Donald Kimball , či aj Josh Lucas ale tento menoslov je doslova popri výkone Bale úplne prehliadnuteľní, s nich sa stávajú len nevýrazní štatisti. „ Po vzhliadnutí tohto filmu som nadobudol úplný strach a nielen z postavy s filmu ale v prvom rade zo samotného Christiana Bale, sám neviem keby som ho osobne stretol či by som pred ním od strachu neušiel, svoje úlohy psychopatov stvárňuje bravúrne. “Rozpočet $7miliónovTržby USA $15,070,285Tržby Celosvetovo $34,266,564 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Toto je pořádné a nejen Americké psycho!!! Bateman na jednu stranu klidný, bohatý, úspěšný a hezký. Na druhou naprostý maniak, vrah a fanoušek prostitutek. Zabití recepčního kvůli tomu, že si sám splete hotel. Bušení do prostitutky a sledování svého vypracovaného těla v zrcadle. Hrátky s motorovkou. Machrováním se svojí "skvělou a novou" vizitku, kterou ostatní po chvíli obdivování zatratí kvůli jiné. Někdy opravdu pochybují o tom co všechno mělo znamenat a jestli výsledek byl účelem, ale jinak jde o opravdu slušnou psychárnu. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Skutecne drsny thriller o tom, ze dnesni odlidstena spolecnost umoznuje zlocinu vesele bujet i v podobe uchylek jakou trpel jeden hodne pritazlivy, uspesny a bohaty predstavitel nastupujici generace. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Ta závěrečná "pointa" mě spíše dosti zklamala. Jinak ale výborný Bale (mám ho rád už od Říše slunce), dobře jsem se bavil u jeho hudebních přednášek během příprav vraždy. Smál jsem se i u jeho závěrečného běsnění (doufám, že to tedy mělo být k smíchu). Dafoe je fajn, ale tady moc prostoru neměl. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super scénář a vnitřní monology hlavního hrdiny, kterého Christian Bale zahrál opravdu geniálně. Hodně se mi také líbily scény s Willemem Dafoem. Akorát škoda toho podivného konce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Keď už metrosexuálny psychopat, tak poriadny...... 100 percentný Christian, ktorému bola táto rola ako ušitá, ťahá totiž tento film úplne sám čo je veľká škoda. Ešte trošku prepracovanejší, viac morbídny a zvrátená dej a bolo by to presne podľa môjho gusta ......... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Americké psycho je zobrazení života moderního metrosexuála a jeho postavení ve společnosti. Peníze,sex, společenské postavení, vždy se objeví někdo kdo má víc a každý očekává od vás, že se budete snažit mnohem více. Tenhle film hlavně pojednává o odstranění konkurence tou nejlehčí cestou. Zabít je ! Christian Bale zde předvádí drtivý herecký výkon, který je hodný i Oscara. Geniální film. 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak teda nevim, bylo to takovy divny. Jako kdyby film nemel poradnej scenar, bud je parta v hospode a nebo dela Bale uchylnosti. A zaverecna pointa byla taky nejaka divna, clovek se do toho pak zamotal a nedavalo to smysl. Vrazdy jsou provedeny docela dobre a napeti je taky slusne vystupnovany, jen by reziserka pri nejakym brutalnejsim zaberu nemusela porad davat na stranu kameru a natacet jen Balea s silenym vyrazem. Celej film tu stoji na Baleovi a ten si strihnul fakt paradniho uchylacka, kdyz ho to vzdycky chyta, nebo jak popisuje situaci proste nema chybu. Jen toho uz ke konci bylo trosku moc. Mozna jsem od filmu cekal moc, ale na vic jak na 3* to nevidim. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle mě nejvíc dostalo až na druhý pokus. Miluju tu scénku kdy Jared Leto prezentuje svoji novou vizitku s vodotiskem. A Christian Bale je šílenec. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo na tento film všetci tak nadávajú. Myslím, že Bale ukázal čo dokáže a Batemana vykreslil úplne dokonale. Skvelo mu sekundoval Dafoe ako neúspešný detektív. Podľa mňa je ten film potrebné brať ako hodne nadsadenú komédiu. Tie preslovy o hudbe vždy pred vraždou sú dokonalé ! ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V dávných dobách ještě hodně, hodně předtím než se stal Batmanem a začal dohlížet s hlasem postiženým rakovinou hrtanu na město Gotham, se Christian Bale dal na temnou stranu a pod maskou nevinnosti nejdříve šuknul a následně kuchnul každou kráčející škvíru co se mu dostala do bicepsových spárů. Občas přidal i dva a půl chlapa. Když zrovna z nudy neházel po holkách motorovou pilu, nebo nemasakroval kolegu sekerou, tak se zaručeně pozoroval při šukání v zrcadlech co měl po celé ložnici a opět zatínal své bicepsy. To že není tak genitální jak si o sobě myslel zjistil co nevidět a najednou po něm šli všichni v čele s detektivem ála Šerlok Houmles a Bale se ocitl lidově řečeno ... no víte kde. Konec filmu je óda na blbost a já jsem šťastná, že nyní má Batman podstatně lepší role. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Strašlivá sonda do života úchylného vraha. Drsné, kruté, bezcitné, to vše bravurně vykreslené naprosto vynikajícím Christianem Bale. ()

Reklama

Reklama