Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

H34D 

všechny recenze uživatele

Na kanadskou produkci jsem se vždy díval poněkud skepticky + když vidím neznámého režiséra, důvěru v jeho debut to ve mě rozhodně nezvedá. Naštěstí Boondock Saints jsou velice příjemným překvapením a ukazují, že i z mála jde vytřískat nečekaně hodně. I přes nízký rozpočet jde o velice svěží podívanou, založenou na jednoduchém (ale účelném) komiksovém nápadu, rozjetou v nikterak komplikovaném scénáři a korigovanou Tarantinem inspirovanou režií. Dva bratři doslova na život a na smrt bojují za dobro světa... Má to akci, má to styl, má to drive, co víc chtít? 8/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Klérofašistická jednohubka. ;-) Nemá to hlavu ani pätu a nedáva to celkovo vôbec žiadny zmysel. Navyše ten koncept "našli sme bordel a teraz si cez flashbacky vysvetlime, k čomu tu vlastne došlo" sa aj napriek skvelému Vilémovi už asi v polovici filmu opotrebuje. Miera zábavnosti je však stále značná, hlášky a krvavé nápady sú namixované slušne. Vládne samozrejme "dejová línia" s mačkou. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

No Sleep Till Boston! Těžce namachrovaná katolická mrda. No, katolická mrda není asi to nejlepší označení, ale irští McSaints prominou. Tohle rouhání na kouli do řepy naštěstí nestačí a u nás v pekle vládne po skončení filmu nepokryté nadšení! Jo. Už jste zkoušeli vychovat kočku, která se vám prochází mezi chlastem, berettou? Nezkoušeli? Výsledek je levnější, než tapeta od Pollocka. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zapomenuta perla kinematografie. Originalni myslenka, skvele vybarvene postavy (koktavy a klejici hospodsky, onanujici Ron Jeremy), drsny humor, skvely scenar a jeste lepsi zpracovani, jemuz vevodi briliantni vykon Willem Dafoea - jeho ztvarneni tepleho agenta Smeckera je vedle Bobbyho Peru z Wild At Heart asi jeho nejlepsi. A pak ta irska hudba na konci...a rolicka Rona Jeremyho - nelze jinak nez 5* proste. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dva samozvaní andělé spravedlnosti drceni mlýnkem nevýrazné dialogové ‚post-tarantinovštiny‘, které nepomůže ani snaha o rázný vypravěčský styl. Duffy celou situaci nahozuje velice ledabyle, bez důrazu na absurdno celé zápletky (jedna kočka to nespasí) a komiksovou nadsázku, ze které to čerpá. Hlavní dvojka přesná, Dafoeův detektiv jakbysmet, ale všichni se potácí v situaci, která začíná i končí u úvodního kázání v kostele. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Gerard Parkes, který hraje irského barmana "Doca", také hrál roli "Doca" v dětském seriálu Fraggle Rock (1983-1987). (Chatterer)
  • Příjmení detektiva Dollyho je Alapopskalius. (Chatterer)
  • Connor a Murphy v celém filmu používají pistole Beretta 92f. (Chatterer)

Reklama

Reklama