Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Cival 

všechny recenze uživatele

MACHO GRANDE STYLE. Výborný scénář, jenž čerpá hlavně z comicsů, hýří vtipem a debutující Troy Duffy poprvé (a zatím naposledy) servíruje jednu nádhernou akci za druhou. Nečekejte nášleh ve stylu HK kickass movies, jen levnou, ale jaksepatří efektní kanonádu ve slowmotion stylu s říznými riffy za zády, kterou čas od času probleskne výborný nápad Duffyho. Prostě paráda! Třešinkou na dortu je Dafoe v roli homosexuála-geniálního detektiva. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská poetika, hodně násilí místama opepřeného nadsázkou, "fuck" za každým druhým slovem, svižná Duffyho režie s několika vizuálními vychytávkami, která maže handicap v podobě jednoduchého scenáře a nízkého rozpočtu. Ale také musím částečně souhlasit s betelgeusem a už mně ty taratinovské klony pomalu přestávají bavit. Ne každý totiž umí tak skvěle skloubit násilí s absurdním humorem, jako právě Tarantino, nebo Guy Ritchie. Duffy těch světlých chvilek má jenom pár (hlavně scéna s nešťastným zmasakrováním kočky). PS: Ovšem Dafoe v roli geniálního detektiva je tady klasa! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Veritas & Aequitas...k těmhle slovům se snažím mít blízko, ale u takhle nářezové nejlépe řečeno asikomedie se opravdu nehodí hlubokomyslně filozofovat. Nebýt Willema Dafoea a jeho lahůdkového výkonu, dal bych těmhle pološíleným Irčanům maximálně sedmdesátku. Skvělé postavy a akce, kvalitní vtípky, nezvládnuté sesazení scén co do atmosféry (nebo možná povedený režisérský tah z rodu "umím i něco HODNĚ jiného než čekáte") a dost chabý konec, přes který se dostaneme do závěrečných titulků a od nich zase k atmosféře nebo spíš vyznění celého filmu. Jestli šlo o pokus o nějakou kontroverzi a vyvolání nějakého toho přemýšlení, nepovedlo se - paradoxně díky výborně odvedené práci. Jako gangsterská komedie totiž Boondock Saints nemají asi do tří čtvrtin stopáže chybu. I přes moje výtky a výhrady je to na 80%, protože "There is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men." ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. O tomto filmu jsem v životě neslyšel, doporučil mi ho až kolega Coldrexx, a o to víc jsem z něj nadšen. Tarantino styl je očividný, ne sice tak k dokonalosti vybroušený jako u samotného Quentina, ale přesto skvěle funguje. To znamená vysoká kadence hlášek, spousta krve, divný postavy ... z nichž vyniká geniální agent FBI. Už dlouho mě nějak film takhle nezaskočil, už dlouho jsem se tak nenasmál. Paráda. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Klérofašistická jednohubka. ;-) Nemá to hlavu ani pätu a nedáva to celkovo vôbec žiadny zmysel. Navyše ten koncept "našli sme bordel a teraz si cez flashbacky vysvetlime, k čomu tu vlastne došlo" sa aj napriek skvelému Vilémovi už asi v polovici filmu opotrebuje. Miera zábavnosti je však stále značná, hlášky a krvavé nápady sú namixované slušne. Vládne samozrejme "dejová línia" s mačkou. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dva samozvaní andělé spravedlnosti drceni mlýnkem nevýrazné dialogové ‚post-tarantinovštiny‘, které nepomůže ani snaha o rázný vypravěčský styl. Duffy celou situaci nahozuje velice ledabyle, bez důrazu na absurdno celé zápletky (jedna kočka to nespasí) a komiksovou nadsázku, ze které to čerpá. Hlavní dvojka přesná, Dafoeův detektiv jakbysmet, ale všichni se potácí v situaci, která začíná i končí u úvodního kázání v kostele. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem dokonalé. První filosofický akční film. Bezchybná akce, proklatě čený humor, naprosto dokonalá hudba, perfektní herecké výkony, brilantní kamera a především velice zajímavá myšlenka. Jít tenhle film do kin, udělal by díru do světa. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $30,471Tržby Celosvetovo $411,874Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,555,783 //počet predaných kusov 244,701Tržby za predaj DVD v USA $16,951,597 //počet predaných kusov 317,228║ veľké ale veľké prekvapenie, dokonalý akčný úlet, obsadenie na jednotku, každá hláška či dialóg tu má svoje miesto, scénky vypiplané k dokonalosti, tak Guy Ritchie má konkurenciu a riadnu /100%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Troy Duffy .. Lahůdkový, levný nikoliv však laciný, osobitě funkční ba geniální akčňák! ___ A Bůh pravil: Nikdy by neměla být prolita krev nevinných, zato krev viníků nechť teče proudem. Tito tři svatí nechť smetou zlo z povrchu Země jako Božím zásahem. ___ Macho grande style. _ 90%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný rozjazd (kombinácia Ritchieho & Tarantinovskej poetiky) sa postupne režisérovi dejovo rozpadá a dopredia naneštastie každou minútou vystupuje čoraz väčšia nútená vykonštruovanosť samoľubého formálneho experimentovania brutálneho videoklipového razenia, čím s blížiacim sa záverom prerastá počiatočná sviežosť a hravosť v opakujucú sa nudu. Záverečné moralizovanie s evidentnou snahou o hlbší významový presah to celé ešte len zhoršuje, čo je škoda, pretože film obsahuje viacero zapamätania hodných scén (jednoznačne vedie tá s mačkou) a skvelý výkon W. Dafoea. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovej film pro mě. Hodně násilí, hodně střílení, hodně fuckování, hodně černého, gangsterského humoru a v hlavních rolích supercool Sean Patrick Flanery a Norman Reedus. Nesmím zapomenout na ujetého Willema Dafoe coby geniálního gayovskýho detektiva. Režisér Troy Duffy je pro mě masér, hlavně tím co předvedl při té "rekonstrukci přestřelky" něco takového jsem nikdy předtím neviděl a bylo to dost cool. Fakt maséřina, kdyby takhle vypadala filmová adaptace Punishera chrochtal bych blahem a předl jako kočka. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Pokrevní bratři se jali zaplnit mezeru na trhu a sestavili bujarou řachandu pro ty, kterým připadá Tarantino příliš složitý. Úctu si zachoval pouze W. Dafoe – i když nechápu, jak se do tohohle díla mohl navézt. Zbylý postavy někdo znásilnil, ztrapnil a vychrchlal před kameru a podle všeho to byl ten samej exot, co sesmolil ty hard-bitten nigga dialogy a narval je hlavním hrdinům do huby. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost. Film plný krve, násilí, střílení, vraždění, hlášek, modlení a skvělých hereckých výkonů .. Co více si v akčním filmu přát ? William Defoe, zde předváděl tak nadřazený herecký výkon, že z fleku bych mu mrskl 4 oscary, zde jsem si ho fakt zamiloval a ujížděl jsem na něm a to doslova i do písmene!! Jedna velká jízda. 100% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Svěží a zábavná akční podívaná, kterou pro mě táhne hlavně Dafoe(zábavná postava). Příběh nikterak záživný, s hlavními postavami nesympatizuji, ale ani naopak, prakticky mě moc nezajímali. Akční scény perfektní. Suma sumárum, příjemná oddychovka. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příběh možná pokulhává, vedlejší postavy se při menší nepozornosti mohou lehce zaměnit a závěrečné vyšší poselství jsem ani po letech nerozluštil (Satira? Varování? Obojí?), ale nevadí mi to. Symfonie na krev, akci a zpomalené záběry totiž obsahuje snad vše, co si fanoušek žánru může přát a divákovi jde po celou dobu velmi příjemně naproti. Když přičtu Dafoeho excentrickou exhibici, hned se jakékoli zápory hledají mnohem hůř. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je úplně neuvěřitelné, že jsem o tomto filmu NIKDY neslyšel, nevěděl a neznal ho ... až typ od kámoše z csfd mě na něj přivedl. Vůbec nechápu, jak mi taková pecka, stará aktuálně 10 let mohla proklouznout tak, že bych se o ní třeba jen dozvěděl ... No prostě se stane ... Jedná se o naprosto excelentní záležitost, všechno zde už bylo popsáno. Film stojí zejména na myšlence, která je vyobrazena dvěma "trestajícími" mladými sympaťáky a pak snad z celých 50% stojí na hereckém výkonu a roli Williama Dafoeho, jenže si zde dle mého odehrál celoživotní roli a film jako takový si vlastně díky tomu, co zde předvádí, úplně "přivlastnil, strhl na sebe" ... A to osobně tohoto herce nemám vůbec rád ... Perfektní, mírně ujetý a bizardní akční film plný akce, krve, střílení a ...modlení ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jestli máte na krku nějaký zločin, někoho jste unesli, znásilnili nebo nedejbože zabili, prosím Vás nejezděte do Bostonu! Jste-li vymahači, překupníci, jezdíte autem moc rychle, ukradli-li jste byť jenom krabičku od sirek, nejezděte, prosím Vás, do Bostonu! Spravedlnost tu totiž vzali do rukou bratři McManusovci a to jsou zatvrzelí stoupenci Boží a nejednáte-li podle svatých přikázání, najdou si Vás a v tom lepším případě Vám "jenom" upálí zadnici...u všech Svatých, tenhle film měl potenciál stát se opravdovým kultem!...snímek s koncentrací slova "fuck" třikrát do jedné minuty stopáže bohužel nefunguje jako celek, ale spíše jako sled několika scén...ty scény jsou ale naprosto dokonalé!...první tři jména v závěrečných titulcích zahráli životní role, herectví Willema Dafoea je prostě...dost! nebudu Vám říkat, jaké to je, opravdu stojí za to si tento film sehnat, půjčit, ukradnout...nééé! hlavně ho nekraďte v Bostonu! ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Všechna Scorseseho gangsterská likvidovačka lidí narvaná do celovečerního snímku. Troy Duffy servíruje každou gangsterskou vychytávku, kterou nastolil Tarantino, Scorsese, nebo De Palma, ale nevadí mi to. Pokud by BOONDOCK SAINTS zavítal do kin, stal by se kultovkou a SEVEN PSYCHOPATHS vedle BOONDOCK SAINTS působí jako laciná děvka. ()

Reklama

Reklama