Reklama

Reklama

Onna hissacuken

  • Japonsko 女必殺拳 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá expertka na bojová umění Li Koryu přijíždí z Hong Kongu do Japonska, aby zde našla svého nezvěstného bratra. Ten je vězněn mafií v podzemní věznici pod obří vilou a jsou na něm prováděny pokusy s drogami. Vila je velmi dobře střežena opravdovými experty mnoha bojových umění. Podaří se mladé hrdince prorazit tyto stráže a bratra zachránit? V jejím nelehkém úkolu jí pomáhá excelentní mistr v bojových uměních, Seiichi Hibiki (Sonny Chiba). (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Mol 

všechny recenze uživatele

Strašná vykrádačka Leeovskejch filmů. Koryu řve, dělá pohledy a pohyby jako Bruce. To samé i ostatní, ale všem chybí ta lehkost a grácie. První půl hodinku jsem si musel pustit na dvakrát a až na potřetí, když jsem se k tomu vrátil, tak jsem to dokoukal, ale jen velmi těžce. Z každý akce, každýho úhlu kamery nebo přímo nějakýho záběru vidím Leeho. I hlavního záporáka obwolverinovali a to mi asi vadilo na tomhle filmu nejvíc. Mno a například ta bojová scéna s nundžaky. Boha to spíš vypadalo, jako soutěž, kdo tím točí rychlejš, než zastrašování soupeře. Prostě omlouvám se fandům Sonnyho, ale za mě ne. Lee je jenom jeden. Dragon will never be forgotten, always in our hearts. You are missed. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Rozšupnutá karaťácka márovačka, tentoraz s ženskou predstaviteľkou v hlavnej úlohe. Tá prichádza do Japonska aby našla svojho brata agenta, ktorého zajali mafiáni a teraz do neho niekde v pivnici ládujú more drog. Štýlovo odporný záporácky kápo so slnečnými okuliarmi disponuje celou armádou bizarných búchačov od disco imitácie Bruca Lee cez kňaza s harpúnou až po amazonky z Thajského pralesa. Tých všetkých bude treba rozlámať, takže sa vo väčšine filmu hlavne zhusta karatizuje. To je samozrejme len dobre aj keď tentoraz ani dejová línia nie je urobená zle. Choreografia bitiek nie je extra špičková, a viackrát je vidieť že údery dopadajú mimo, ale sú obvykle ozvláštnené aspoň zaujímavou kamerou, takže vo výsledku sa na to pozerá dobre. Každopádne hrdinka aj všetci ostatný karatoši sú dobrý len do chvíle než na scénu vojde Sonny Chiba a vtedy je jasné kto je tu naozajstný KARATE KING, pretože nikto na neho nemá. Zaujímavosťou je, že Sonny si to tu zase raz rozdá s tým notorickým hnusákom, ktorého už dvakrát zmasakroval aj v sérii Street Fighter. Film fajnovo graduje a finálna rubačka je vskutku poriadny karate bordel, vrátane krvavých fatalít medzi ktorými vedie parádne pretočená hlava a vytrhnuté črevá. Niektoré zábery sú aj dosť komické - absurdné saltá, netopiere na špagátikoch v podzemnom tuneli, alebo súťaž kto dokáže roztočiť nunčaky na viac machov a neodpúta sa pritom od zemskej gravitácie. Veľa akcie a skaratizovaných maníkov, takým filmom viac netreba. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašná akční karate řežba, která je sice trošku poplatná svý době, kdy kopy a údery zcela zjevně padaj půl metru vedle nepřitele, ale je to natolik dynamický a i docela svižný, že to ve výsledku až zas tak nevadí a jelikož se to tady z 86ti minut dobrejch 70 neskutečně řeže, tak to ani nemá čas nudit, navíc se člověk na konci dočká až skoro splatterových scén, kdy stříká krev, tečou střeva z břicha a doslova se ukrucuje hlava na čemž se ruku v ruce podílej stejnou měrou Etsuko Shihomi a Sonny Chiba, samotnej Chiba se tu ale zas tolik neprezentuje, je tu spíš vedlejší postava na výpomoc, předvede jen pár soubojů, ale vždy to stojí za to, naproti tomu Shihomi to tam řeže od začátku do konce a ještě se u toho stačí bezva usmívat.. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ženy - bojovníčky a film, to nešlo dohromady asi nikdy. Aj toto je ďalší z dôkazov. Absolútne nevieryhodné scény súbojov (kopance 1-2 m od hlavy či iných častí tela, pomalé súboje, prestávky, aby choreografia vôbec fungovala), navyše okorenené o jeden z najiritujúcejších prvkov vo filme - vysoký ženský škrekot. Nechýbajú karate frajeri a zápletka s pašovaním drog. Ešteže je tam Čiba, na jeho jediného sa oplatí pozerať. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po veleúspěšném Street Fighterovi/Gekitotsu! Satsujin ken (1974) a jeho dvou dalších pokračováních přišla v té době další japonská "karateřezničina". Tentokrát zde dostává prostor zejména herečka jménem Etsuko(Sue) Shihomi a Sonny Chiba (hlavní protagonista Street fightera) zde plní spíše roli tzv. "special guest star". Děj filmu je jako vždy docela jednoduchý. Hlavní hrdinka přijíždí z Hong Kongu aby našla svého ztraceného bratra. Ten je unesen mafií a jsou na něm v podzemní věznici dělány pokusy s drogami atd. Etsuko Shiomi musí vymlátit snad stovku všelijakých bizardních "martial arts zrůd", aby mafii kompletně zničila. To by se jí zřejmě nepodařilo, kdyby občas na scénu, zejména ve finále, nenastoupil doslova grandiozní "karateřezník" Sonny Chiba a trochu jí nevypomohl... Film je v podstatě jedna velká rubárna, podobně jako klasický "Street fighter", ale nejedná se o pokračování (zavádějící anglický překlad), ale naprosto jiný film (který se dočkal několika pokračování). Pro příznivce těchto japonských "explotation-karate" klenotů je to rozhodně bomba. Musím uznat, že hlavní protagonistka opravdu umí. Ovšem, těch pár soubojů a závěrečný nástup Sonnyho je dechberoucí. Rychlost, technika, tvrdost ... prostě parádní záběry! Také musím pochválit kameru, se kterou to jak známo japonci při soubojích příliš neuměli. Zde kamera zabírá perfektně obě (všechny) postavy, vše je krásně přehledné. Přílišná brutalita a "fatality" se nekonají až do závěru, kde se jich pár objeví a opět mi z nich spadla čelist a málem zlomila palec u nohy ... kdo tohle v té době vymýšlel, to mi hlava nikdy brát nebude. Film se mi zdál celou dobu na 4* , ale po nástupu Sonnyho a závěrečné megařežbě to prostě prdnu klasicky na plný počet. Je to pecka ... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama