Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No já měl problémy abych neusnul a nakonec jsem fakt asi 15.minut prospal. Když jsem se vzbudil a zjistil,že nikdo ještě neumřel bylo jasné -- o nic jsem nepřišel. Bylo toho velmi málo co by se mi líbilo snad asi úvodní scéna je nej z celého filmu. No a když na konci strhl víle masku tak jsem si vzpomnel na Arniho v Predatorovi a jeho posvátnou větu... ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

penízky od téhle zoubkové víly, bych teda opravdu nechtěla.. to bych ji snad radši platila já ať nechodí :-D v určitých momentech se trošilnku bojíte... někdy se i leknete.. ale je předvýdatelné kdy a kde :) ale spíš Vás to nudí a přejete si tak už ji zabte né?? ale stejně se kouknete do konce, jestli se tak opravdu stane ;) ()

Reklama

foundation 

všechny recenze uživatele

Som sam prekvapeny do akej miery ma to bavilo. Na svedomi to ma urcite ten ,da sa povedat originalny pribeh / Zubna Vila ako obluda s porcelanovym ksichtom to je dooost dobre /, celkovo dobra sledovanost pocas celej jazdy / a hlavne zo zaciatku to bolo az neumerne dobre :)/a sympaticka minutaz vdaka ktorej sa to cele nesnazi zbytocne sa natahovat tam kde uz vazne nie je treba. Jednohubka, ale pre mna stravitelna lepsie ako som si myslel. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V městečku Darkness Falls se vypráví tento příběh: Když dítěti vypadne poslední mléčný zub, přijde si pro něj tajemná "Zubnička" (čarodějnice, kterou před mnoha lety obyvatelé Darkness Falls nepravdivě obvinili a upálili) a vymění jej za zlatou minci. Dítě se nesmí na čarodějnici ani podívat, jinak se stanou hrozné věci. I Kyle tento příběh mockrát slyšel, a když onen okamžik nastal, nečekaně pohlédl čarodějnici do tváře. Rozzuřená čarodějnice ale neublíží jemu, ale zabije jeho matku. *blik* O 10 let později se Kyle vrací do svého rodného města, aby pomohl zachránit bratra své dětské lásky. A spolu s celým městečkem bojovat (a jednou pro vždy) zničit čarodějnici ... První dvě třetiny filmu jsou super, pečlivě budované napětí - kdy neviděné (ale slyšené) vystraší mnohem víc. Ale v poslední třetině se film změní ve zmatenou jízdu, kdy chvilku netušíte kdo je vlastně čarodějnice a kdo ne (dělám si srandu, čarodějka je jen jedna). Samotné finále filmu (vlastně celá majáková scéna) je už úplně ujetá - doporučuju vypnout televizi tak 20 minut před koncem a nenechat si pokazit dojem z celého filmu... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Asi chápu všechny ty námitky a výhrady proti tomuhle filmu, jenže jak se dívám okolo, jsem jeden z mála, co se u něj vážně bavil. Darkness Falls má slušný spád, hodně krátkou stopáž a místy funkční napětí (začátek je dokonce výborný a rozhodně navnadí). A i přesto, že zoubková víla je plně digitální, její ksicht se rozhodně povedl (hold Stan Winston no...). Kašlete na scénář, serte na kameru - tohle je prostě "fun without brain" a jako jednohubka funguje zcela sebejistě. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 20. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Darkness Falls: The Tragic Life of Matilda Dixon" Joa Harrise. (Terva)
  • Keith R. A. DeCandido napsal podle filmu stejnojmennou novelu. (Terva)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama