Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jooo tak tohle měl být asi moderní horor. A všecko špatně. Napětí ani za nehed by se nevešlo. Samotný příběh má sice originalní motiv, ale to jaký z něj vylezl film! Uff! Maska "víly" ubohá a trapná. A samotný příběh přehlídka odkoukaných výstupů z jiných béček a těch největších klišé. Dojde i na lekačku se zvířaty, ale fakt nevyděsí. Mizérii podtrhuje i úděsné digitalní finále. Ještě že to trvalo celkově jen 70 minut + asi desetiminutové strašně cool titulky. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jsem si skoro jistý, že jsem zubní vílu už někdy předtím hodnotil, i jí udělil komentář. Ale asi budu muset začít psát vulgární komenty jako verbal, aby mi je přestali mazat, nebo jinak nevím, co s tím už. K filmu jen dodám, že atmosféru má docela slušnou, s hodně vydařenýma lekačkama i solidně zpracovanou Matyldou. Nejpodařenější scény jsou v policejní stanici, ve výtahu a v závěru. Nepovedené a nepromyšlené naopak všechny, které se točí kolem aut. Amíci asi nemají v autech vnitřní osvětlení.(?) Přitom by stačilo nechat nastartované auto a zaplé osvětlení a přečkat do rána. Ale to by pak nebylo tolik napínavé. :) Prostě blbost no, což bije přímo do očí a snižuje kvalitu a celkový dojem. Jinak ale super duchařina s poměrně krátkou stopáží, takže se to dá v pohodě zvládnout bez újmy na zdraví. 55% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Začátek opravdu stylový. Párkrát jsem se i lekl a to solidním způsobem. Celý snímek je velice slušně propracovaný. Vynikající děj a hlavně napětí doprovází velký kus filmu. Zvuk je asi nejsilnější stránka (např.: Skřeky obludy), které nahánějí strach a mráz po zádech. I kamera není žádná tragédie. Výhodu vidím také v tom, že není zbytečně dlouho natahován jako jiné horory. Můžu říct pro ty, kteří nejsou tak nároční, tak by je měl tento snímek zaujmout... 6/10 = 65% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Boogeyman, Jeptiška, Bloody Mary apod., z tohohle ranku je i Darkness Falls o zoubkové víle. Stejně sterilní duch zabíjí stejně sterilně tak, aby to nešlo moc vidět a mohlo se na to dívat široké věkové pole diváků. Víla vypadá jak poletující Fantom opery, úmrtí ani nestojí za řeč (jen trocha krve a hovno nula nic), příběh je tuctový a pokud jste viděli jeden z výše jmenovaných filmů, víte skoro přesně o co a kdy zhruba půjde a jak bude bubák vypadat a zvukově se projevovat. Pozitivní se mi jeví fakt, že to mělo docela spád a s ničím se to moc nezdržovalo a ze základní premisy bubáka, který se bojí světla se film snažil vyždímat co to dalo. A (jen) proto jdu až na dvě. Ale že by mě to nějak vyděsilo nebo to mělo tomu alespoň trochu příznivou atmosféru, to se ani říct nedá. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento film si zaslúži oveľa lepšie hodnotenie, už len preto že veľa podobných filmov dopadá katastrofálne. Natočiť príbeh o víle "Zubničke" bol skutočne dobrým nápadom, obzvlášť keď sa jedná o krvilačnú pomstychtivú beštiu. Keď som bol malý tak som si tiež pár zubov nechal pod vankúšom a dúfal som, že si tam nájdem nejaké tie korunky, ale miesto toho som dostal vynadané, že či mi už naozaj nešibe. Ale späť k filmu. Úvod bol naozaj pekne napínavý a musím sa priznať, že niekedy som ani nedýchal (o zimomriavkach nehovoriac), preto som sa celkom tešil na to čo príde ďalej. A nesklamal som sa. Film pekne plynul ďalej, hlavnú postavu v podobe víly si tu užijete pomerne dosť, čo sa v obdobných filmov nestáva často. Scény v lese alebo na policajnej stanici sú veľmi dobre natočené a tu mi ani nevadí, že sú málo osvetlené (veď ide o hustý les a v druhom prípade vypadla elektrika preboha). O výbornom zvuku (hlavne hlas Zubničky) a vizuálnych efektoch ani nehovoriac. A som rád, že som nedal na niektoré negatívne komentáre...niekedy je risk zisk :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Keith R. A. DeCandido napsal podle filmu stejnojmennou novelu. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Darkness Falls: The Tragic Life of Matilda Dixon" Joa Harrise. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 20. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama