Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a stará dáma (E16)

(epizoda)
  • Francie Maigret et la vieille dame (více)

Maigreta navštíví starší dáma z velmi vlivné a zámožné rodiny Bessonových. Stará paní se domnívá, že ji chtěl někdo otrávit. Její služka totiž vypila vodu s kapkami na spaní a zemřela, tato sklenička byla původně určena paní Bessonové. Analýza prokáže, že roztok obsahoval arsen. Madam Bessonová pořádala ten večer oslavu svých narozenin, v jejím domě se tedy pohybovalo mnoho lidí, včetně jejího nevlastního syna, poslance Charlese Bessona se ženou a dětmi, dále jeho bratr Théo a také její dcera Arlette, která u ní tu noc přespala. Jak Maigret zjistí, stará paní není moc oblíbená, s dcerou Arlettou se často hádá, moc se nesnese ani s poslancovou ženou, podle ní si Charlesův otec kdysi tuto podřadnou prodavačku z cukrárny, svobodnou matku, vůbec neměl brát a už vůbec jí neměl kupovat takové zbytečnosti, jako drahé šperky… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

bohus75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná kriminálka, někdo na fóru napsal. Souhlasím, takže pro mě rozhodně dívatelný seriál. Půlhvězdu přidává tehdejší Francie, i když tady si na ni zdatně hraje třeba dejvické nádraží :-) Další hvězdu přidává Bruno Cremer, jako Maigret je naprosto přesný. Ani dabing vůbec není špatný. No a kdo chce dostoupat na pětihvězdičkový vrchol, pustí si rozhlasové adaptace s nedostižným hegemonem českého hereckého nebe a mým největším oblíbencem Rudolfem Hrušínským... ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret a stará dáma -  pre mňa známi príbeh , ktorý som si prečítal a mám ho aj v pamäti z rozhlasu, kde Maigreta famózne stvárnil Rudolf Hrušínsky..   Tomuto dielu dávam  75%... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět další pětihvězdičkový Maigret. Tenhle případ patří v maigretovském cyklu k mým nejoblíbenějším a celkově je zcela určitě jedním z nejlepších vůbec, i co se předlohy týče. A tohle zpracování se naštěstí také povedlo. Vpravdě simenonovské, perfektně obsazené. Není co vytknout, Špičková detektivka v tom nejklasičtějším střihu. Chcete-li začít s Cremerovým Maigretem od těch nejlepších epizod, tohle je rozhodně skvělá volba. 90%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama