Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (174)

W.Dow 

všechny recenze uživatele

Jak vznikl scénář nebo spíše myšlenka na film? Dovedla bych si představit, že si dotyčný pustil Raid, místo podtácku na pivo použili omalovánky s Disney princeznami své ratolesti a někde na stěně visel plakát Xeny Princezny bojovnice k tomu :D Představitelka chrabré princezny rozhodně má charisma a akční scény zvládá divákovi prodat, ústřední pár záporáků stejně tak odvede svou práci, no a zbytek osazenstva je vyloženě do počtu a maso na porcování. Film vznikl za pár drobných a předpokládám že spíše se vyrabovaly ze skladu rekvizity ze všeho možného, co aspoň trochu tematicky sedělo, a k tomu špetka laciného CGI když to jinak nešlo. Jenže, ono ve výsledku to spíš přidává filmu na jakési neotesané Béčkové kráse, protože tohle je jeden z těch počinů, kde musíte přistoupit na jeho hru, nesnažit se v něm hledat logiku, vyčítat prosťoučký scénář, tady jde jen o nezastavující akční zábavu v kulisách dětského zámku. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla Kingová přešitej Joey nebo naopak (nebo i nějak jinak, co já vím) a na konci král nerušil jen domluvený sňatky, ale dovolil od včil přešívání všem, co si o něj řeknou, tak by tu možná  ten rating klesl ještě níž.  Feministická propaganda naštěstí nedráždí zásadně bělobřiché hochy (možná i vyholené holky, co já vím)  UŽ tak jak LGBTQBFLMPSVZ+-=, a tak se nám  tu daří držet mírný nadprůměr.  Pro mě to byla zábavná variace na Hru smrti mistra Lee, kteroužto sice nemá šanci překonat svou hlavní hvězdou,  ale jinak je to i o chlup lepší než většina "bruslařských" filmů obecně. K čemuž tedy není třeba mnoho, to je nutné podotknout.  Příběhově tu ustrneme zhruba na úrovní epizody z Herkula páně Sorbó, koneckonců tam jsme i stran kulis a kvality středo- staro- nebo bůhvíjakvěké výbavy a la plast, hliník a dřevotříska. Nicméně stříká tu krev a estrogeny!  V druhém díle pak možná dojde i na progesteron nebo sňatek s Linh (a rating v hajzlu). Já se ale bavil souboji, bavila mě i labilita Kingové (už podruhé v krátké době) a užíval jsem si nenáročnou akční , choreograficky vymazlenou (mnohdy velmi vtipně) veskrze zábavnou jednohubku a tak díky za tip pane Rimmere, Judasi Arnolde!  Rytíř plachtí čtyři patra! ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Rebelka a emancipovaná bojovnice pro děvčata odrostlá panenkám... Další variace na "holky sobě" tentokráte ve fantasy kulisách...Chtělo to více realističnosti nebo aspoň nadsázky a humoru, abychom uvěřili, že tahle princezna vykuchá rytíře v plné zbroji, i když mladá rusovlasá King se toho opravdu nebojí...O asijských mistrech bojových umění a zázračné čínské masti ve "středověkých" kulisách raději pomlčet...Ale vzpomínám na videoklip, kde běhali černí rapeři v brnění - to byl teprve kulturní bizár... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Princezna se nechtěla vdát za zlého krále, a tak ji zavřel do věže a hrozí, že vyvraždí její rodinu a poddané. Jenže tahle Princezna umí kung-fu a všem nakope zadky. Akční komedie vystavěná na pohádkových základech nabízí velmi solidní bitky, sympatickou hrdinku, nadhled a krátkou stopáž. A nic víc. Na druhou stranu od začátku hraje fér a ani nepředstírá, že by něčím víc měla a chtěla být. Režisér Le-Van Kiet předvedl za malé peníze, že má Hollywoodu co nabídnout. Snad si toho tedy někdo všimne, docela rád bych od téhle party viděl něco většího a ambicióznějšího. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Joey King ako princezná radšej nie, má čudne pozliepané časti tváre a pripomína Šebovú. A keď tu nechutne grgala ako prasa, nevyzeralo to už vôbec sexy. Film má pekné kostýmy, ale väčšinou ide o také krvavé rúbanie hlava nehlava, kde tridsaťkilová princeznička jasne vyhrá. Škoda efektného obesenia Ukrajinky, fandil som jej a neviem, či sa v súčasnosti smie na žltomodré devy útočiť. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama