Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

choze 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejhorších pokračování všech dob. Na jedničce jsem byl v kině dvakrát v jednom týdnu a strašně se pak těšil na dvojku, která se podle logiky čtrnáctiletého kluka - pokud chtěla překonat jedničku - musela jistě odehrávat v dvoupatrovém autobuse :) Dvojka, natočená podle scénáře původně určeného pro třetí SMRTONOSNOU PAST, je předražené těžkopádné monstrum, které se tupě drží schématu jedničky, přičemž důsledný koncept vertikálního (výtah), horizontálního (bus) a horizontálně-verikálního pohybu (metro vyjíždějící z podzemí na ulici) nahrazuje pouhým střídáním terénu (země, voda vzduch). Stejně jako originál i ji v podstatě tvoří tři akční scény - úvodní originální a nervydrásající akci s výtahem nahradila naprosto fádní honička motorky s dodávkou, autobus vystřídala loď (kterou je narozdíl od busu naopak nutné za každou cenu zpomalit) a nastavovaný závěr s metrem zase nastavovaný závěr s nudnou honičkou motorového člunu se vznášedlem. Plus opět jeden zahořklý padouch, který chce napravit na sobě spáchanou křivdu, hrdina vydávající se v jednu chvíli pod inkriminovaný dopravní prostředek a camea velitele zásahovky a černocha, kterému Keanu zlikvidoval dveře u auta. Na místo tvrdého poldy Keanu Reevese nastupuje sladký vdavkůchtivý hoša Jason Patric, postava Sandry Bullock je tu zcela zbytečná a navíc je za úplnou hlupačku a Willem Defoe záporáka nemile odflákl. Dokonce i ti řadoví cestující, co na lodi uvíznou, jsou oproti těm z autobusu nesympatičtí a otravní a de facto až do chvíle, kdy nad neovladatelnou lodí vyjde slunce, je film o ničem. Ale nad masivním katastrofickým závěrem s vyhýbáním se tankeru (tomu říkám tělo na tělo), o jehož silně počítačovou explozi ale nakonec stejně nepřijdete (miluju Hollywood), a vjezdem do přístavu musí zaplesat srdce každého kluka. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to docela šlo, pak už to nešlo. První akce, sladká Sandra, ohava-terorista Willem, ale záchrana cestujících či další ta omáčka kolem byla fakt k uzívání, takže se toho dalo hodně dělat (jít na záchod či pro čaj, podívat se ven, zdali tam neprší, protáhnout se, začíst se do své oblíbené knihy, atd. atd.) PS ze svých oblíbených činností libovolně doplňte, na kterou jsem, podle vás, zapomněl ;-) ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Tohle je typicky špatné pokračování, kdy se studio snažilo vykřesat další peníze z úspěšné jedničky. Scénář rozhodně není tak kvalitní jako v předchozím díle, Jason Patrick není Keanu Reeves a Sandra už je lehce okoukaná. Jedním z mála kladů je Willem Dafoe, který je záporákem jak se sluší a patří a jetím jediným bodem, kterým dvojka drží krok s jedničkou. De Bont se sice snažil, ale s chabého scénáře už nedokáza lvytvořit ani průměr. Tenhle film zkrátka upadá v zapomnění hned po prvním shlédnutí a po dalším jsem ani netoužil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $48,608,066Tržby Celosvetovo $164,508,066║ Po prvej perfektnej Nebezpečnej rýchlosti prišla teda riadna sprcha. Príbehová tlápačka beznádejne smerujúca do preplácaného cieľu, taká nešťastná sebaparódia. Neskutočne vyhodení rozpočet do premrštenej báchorky. /30%/ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slabsie, aj ked stale pozeratelne. Reziser ostal ten isty - Jan De Bont, akurat doslo k trochu viac zmenam. Po prve, nehra tu vyborny Reeves, prostredie jazdiaceho autobusu na letisku sa zmenilo na neovladatelnu lod s par pridavnymi dopravnymi prostriedkami /lietadlo, cln/. Pochvalu si vsak zasluzi Sandra Bullock, ktora odviedla primerany herecky vykon a zaporak s charizmou +uz postarsia Lois Chiles /bondovka Moonraker/. Aj ked to uz nemalo na namakanu jednotku, nadpriemerne hodnotenie dam za zaverecnu scenu : 69 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Proslýchá se, že film byl natočen podle nepoužitého scénáře ke třetímu dílu série Smrtonosná past (od r. 1988). Tato informace není úplně pravdivá. Nápad na druhý díl Nebezpečné rychlosti byl z hlavy režiséra Jana de Bonta, který o nepoužitém scénáři ke Smrtonosné pasti vůbec nevěděl. Studio Fox nicméně pár nápadů ze zmíněného scénáře převzalo. (WolfR)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama