Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

bourec 

všechny recenze uživatele

V tomhle pokračování, který jsem si dnes připomenul, je těch nesmyslů a hlavně nepovedenejch scén velký množství. Dafoe jako záporák nedostačující, Patric jen zespoda nakukuje Keanu Reevesovi na tkaničky. Karambol lodě v přístavu se jeví jako pátej díl nějaký parodický série. A navíc tomu filmu chybí víc akce. Nepovedený. Já některý starší filmy bral na milost s přihlédnutím k současný tragický přiteplený produkci. Tenhle to ale nebude. Uberu hvězdu. 40%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Scenár je dosť pritiahnutý za vlasy, to priznávam. Ale ja milujem veľkokorozpočtový popcorn a toto je jeden z nich. Z počiatku ( v dobe premiéry ) som aj ja snímok nepovažoval za mimoriadne vydarený, postupom času a po viacerých zhliadnutiach som si ale film veľmi obľúbil. Nejako u mňa dozrel. Technicky perfektne zinscenované dielo ( úžasné je hlavne záverečné ´´hladké´´ priplávanie Morskej legendy do prístavného mestečka ), pri ktorom ma trošku mrzí ten neúspech. Stratilo síce to neuveriteľné tempo prvej časti, je to však stále zábavná letná akčná jazda. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Velice, velice ubohé pokračování bez hlavy a paty. Při scéně kdy několikatunová loď vklidu projíždí skrz město a zabije ještě víc lidí než přepravuje, jsem se sám sebe ptal, jestli to scénárista a režisér mysleli vážně. Předpokládám, že se scénárista při psaní postupně zhulil do němoty, bohužel psal dál. Hlavně si dávejte pozor, aby vám do stožáru nenarazilo letadlo - to totiž bývá příčinou výbuchu celé lodi (tankeru). Willem Dafoe je správnej padouch, ale sám tuhle hrůzu nezachrání. Na konci sem se bál, že ta debilní loď se snad nikdy nezastaví, ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dala bych si Camelku !!" - "Copak nemáš nikotinovou náplast ??" - "Ta mi pomůže jedině, když ji sbalím a vykouřím.." ;) V prvním skvostném bijáku nesměl autobus zastavit, protože jinak by všichni umřeli, tentokrát však De Bont motiv převrátil, když loď naopak zastavit musí, protože jinak by všichni umřeli.. Divák sice jen těžko umře nudou, protože De Bont je znovu very Fast and Furious, nicméně původnímu nesmírně inspirativnímu snímku se nepřiblíží ani na dohled.. Varováním se mohl samozřejmě stát pečlivě si své role vybírající Keenu Reaves, který ze sequelu hned zkraje vycouval.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak slabší než první díl to rozhodně je, ale přesto mě film bavil a jedná se slušné pokračování, které není nějak ničím pokažené. Sice se začátek trochu vleče, ale pak se film rozjede. Hlavní hrdina vedle Sandry Bullock je Jason Patric, který se neuvěřitelně podoval Keanu Reevesovi z prvního dílů. Vybrán byl dobře, to samé platí i o hlavním záporákovi - Willem Dafoe. Příběh to má velmi dobrej, napětí zde funguje dost dobře. Hudba je téměř dokonalá opět. Jedničku to nepřekoná, ale i tak je dvojka solidní film, takže se divím relativně nízkému hodnocení na CSFD. Ale každýho věc názoru. Mé hodnocení je 82% = **** ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Ropný tanker má ve filmu název „Eindhoven“. Stejný název nese i holandské město, ve kterém se režisér Jan de Bont narodil. (slatkac)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 160 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama