Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (289)

POMO 

všechny recenze uživatele

Štandardná akčná bejkovina s motorkou, lietadlom, loďou, skúterom, motorovou pílou a cool hudbou od Marka Mancinu. O niečo horšie ako Vodný svet, no stále dostačujúco zábavné. Hoci občas inak, než tvorcovia zamýšľali. A záver je bombastický. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za závěrečnou akci, jedna za Willema Dafoe. Celkově dvě a to je až moc pro tenhle hodně nepovedený sequel. Snad si po několika propadácích De Bont spraví reputaci "dvojkou" Lary Croft....PS: A nespravil :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám velice rád první Nebezpečnou Rychlost, takže asi takhle: "Smrk, fňuk, ne, takhle vážně né!" Jo, pánové a dámy, tady vidíte, že i nastavovaná kaše se musí umět uvařit, jinak z toho vzejde (takováhle) hrůza. Imperativy druhého dílu jsou naplněny (místo autobusu máme vizuálně i lifestylově atraktivní megaloď), ale ono tu bohužel vůbec nic nefunguje - kromě ujetého záporáka Willema Dafoea - a na nějaké srovnání se stařičkým Ohrožením Britannicu doporučuji zapomenout, jinak se akorát vytočíte. Příklad filmu využitelného pouze v rámci párty s přáteli, ideálně lehce ovíněnými, a vůbec nejlépe je-li mezi nimi věčný rejpal do přehnaností a nelogičností filmového světa, protože jediný způsob jak z tohoto náhrobního kamene Jana De Bonta vytěžit nějakou zábavu, je poslouchat onoho posledně zmíněného člena party zejména při scéně zastavování lodního šroubu:)) 40% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to docela šlo, pak už to nešlo. První akce, sladká Sandra, ohava-terorista Willem, ale záchrana cestujících či další ta omáčka kolem byla fakt k uzívání, takže se toho dalo hodně dělat (jít na záchod či pro čaj, podívat se ven, zdali tam neprší, protáhnout se, začíst se do své oblíbené knihy, atd. atd.) PS ze svých oblíbených činností libovolně doplňte, na kterou jsem, podle vás, zapomněl ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě že to má podtitulek Zásah.Zásahl jsem leda tak zbytečně do mé pěneženky. Marně jsem za to čekal něco jako akční jízdu. Ta jedna * je pouze sa Sandru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $48,608,066Tržby Celosvetovo $164,508,066║ Po prvej perfektnej Nebezpečnej rýchlosti prišla teda riadna sprcha. Príbehová tlápačka beznádejne smerujúca do preplácaného cieľu, taká nešťastná sebaparódia. Neskutočne vyhodení rozpočet do premrštenej báchorky. /30%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zásah? Jedna paní povídala... Vedle jak ta jedle a nezachrání to ani moje oblíbená diblice Sandra Bullock. Sled nudných historek z výletní lodi, kterou ovládá šílený vývojář bezpečnostního softwaru, naředil absolutně nevýrazný Jan de Bont užvatlanou a naivní love story a korunoval docela pěkným výbuchem a efektní závěrečnou lodní bouračkou. Na akční film hodně mrzutě málo... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Po Twisteru asi De Bonta někdo zabil a nasadil místo něj dvojníka - jinak nevím, co se to s obrovskou nadějí akčního filmu stalo (stejný průser byl pak i Zámek hrůzy). Člověk, který dokázal kdysi dostat z filmu tolik adrenalinu, natočí pokračování nejlepšího akčního filmu všech dob tak nezajímavě. I to finále je natočeno naprosto nestrhujícím způsobem. A taková sračka stála 140 milionů dolarů. Kolik hladových krků v Africe se mohlo nasytit! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla "áčkovým odpadem", tohle je už nádherný příklad odpadu béčkového. Je to asi tak stejně pitomé,a navíc neuvěřitelně nudné. Na druhou stranu byl však vyměněn neškodný Hopper za slušně "škodného" Dafoea, který tak představuje doslova jediný klad filmu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina: 1. Tell Me Is It True - UB40 ,2. My Dream - Shaggy ,3. Make Tonight Beautiful - Tamia ,4. Crazy (Phil Chill 12in) - Mark Morrison ,5. Speed TK Re-Mix - TK ,6. A Namorada - Carlinhos Brown ,7. The Tide Is High - Maxi Priest ,8. I Feel The Earth Move - Leah Andreone ,9. Never Give Up - Common Sense ,10. You Can Get It If You Really Want It - Jimmy Cliff ,11. Some People - Rayvon ,12. Every Breath You Take - Betty Wright , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Můj vztah k tomuto paskvilu se rovná téměř nenávisti. Jan de Bont vzal vlastnoruční akčně-romantický infarktový finiš prvního dílu, céčkovým vysvětlením ho sešrotoval a poslal Sandru brzdit parník. A tím také tuhle potenciálně velmi výdělečnou sérii poslal do odpadních vod. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ale vážne – aká je šanca, že sa človek dostane dvakrát do tej istej situácie? OK, loď nahradila autobus a „nesmieme zrýchliť“ „musíme spomaliť“, ale inak je to to isté. Či skôr (a tu už sa dostávame k hlavnému problému)... chcelo by. No ale nie je. A to ani omylom. Dennisa Hoppera som nikdy nemal rád, ale psychopata hral skvele. Willem Dafoe (ktorého som v dobe, kedy som na to šiel do kina, pokladal za ukrutne starého a pritom nemal ani 43 rokov) sa snaží, ale s tak mizerne napísanou rolou nemal príliš veľa šancí urobiť niečo zaujímavé. Stále je to ale oveľa lepšie, než Sandra Bullock, ktorá v jednotke fungovala na jednotku (ehm), ale tu nefunguje vôbec. Nevraviac o neskutočne mdlom Jasonovi Patricovi, ktorý nahradil parádneho Keanu Reevesa a dá sa povedať, že mu to navždy zničilo kariéru. Na Nebezpečnej rýchlosti 2 je vidieť ohromný rozpočet (stála o neskutočných, absolútne šialených 130 miliónov viac): gigantická loď, jej luxusné priestory, davové scény, obrovské výbuchy, exotická výprava. Lenže všetko je to strašne nezáživne, matne, nudne, fádne a mdlo natočené, až tomu ťažko uveriť. Ale je to tak. Humor skoro vôbec nefunguje a pokusy o žmurknutie na fanúšikov neprekonateľnej jednotky sa potácajú na hranici zlého sna a nočnej mory (spomínate si na chudáka, ktorému Keanu zlikvidoval auto?). Jednotka bola na svoje pomery drsná, prežitím si nemohol byť istý nikto. Tu je všetko neškodné a bezzubé (je až smiešne, aký dôraz tvorcovia kladú na to, aby bolo jasné, že tu takmer nikto neumrie, najviac asi pri finálnej likvidácii záporáka, kedy je jasne ukázané, že dané miesto bolo včas evakuované od civilov). Po dvojke Jurského parku ďalšia bombastická a pritom nudná dvojka (rovnako, ako on, i Nebezpečná rýchlosť 2 sa vo finále vydáva do mesta... a aj tu je to neskutočná zívanica). Rád by som tomu dal aspoň mizerné 3*, ale videl som to v kine a tempo bolo mimoriadne zaspaté (čo je fakt v ostrom kontraste s dynamicky svižnou jednotkou). Odvtedy som to v televízii videl veľakrát a stále ma to nudilo. Takže nie, 2* budú v pohode stačiť. A keď nie, tak nie. Je neuveriteľné, že v rovnakom roku nielenže vznikol aj druhý film o megalodi, ale že bol neporovnateľne vydarenejší (samozrejme Titanic). Pikoška: vo vedľajšej úlohy pasažierky sa predstavuje Patrika Darbo (to je tá, ktorú aj s jej seriálovou mamou vyrazili už po prvej sérii Kroku za krokom). Film s rozpočtom 160 miliónov ich na celom svete zarobil trápnych 115. Kino Považan NMnV 1997 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je mi jasny, ze tvurci chteli vytezit z uspechu prvniho dilu, takze je to jen takova kopie, kde melo bejt ale vse ve vetsim, ale ze by to byl vylozene propadak, to urcite ne. Tim, ze se dej ale odehrava na lodi tak trochu vymizelo to napeti prvniho dilu, sice se opet neda zastavit, ale postavy v podstate behaj po palube, takze to je normalni akcni film. Ale precejen to je az na par hluchejch mist opet neprerusovana akce. Navic zaporak v podani Dafoea je snad jeste lepsi nez Hopper. Sandra je taky v pohode, akorat misto perfektniho Reevese tu je radoby drsnej blbecek Jason Patric, kterej na to fakt nema. O hodne slabsi nez prvni dil, ale v porovnani s jinejma akcnima filmama to je prumer, takze to ty 3* da. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Né tak dobré, jako když se záběrem řítil splašený autobus, ale přesto slušné a nenudící. Sandra Bullock a její nový boyfriend si jen přesedli do luxusního parníku, scénáristé jim sehnali patřičně vyšinutého záporáka, aby mohli znovu "zasahovat" a frčíme dál. Jejich úkolem je teď zastavit výletní loď Mořskou Legendu, která má namířeno přímo do srdce karibského přístaviště. Celé tohle dobrodružství staví na kukuči Sandry Bullockové, akčním a dynamickém pojetí většiny scén a na charismatickém projevu Willema Dafoe, to zbylé kolem, včetně příběhu, je stejně tak toporné a úsměvné jako herectví Jasona Patricka. Hodláte-li si tento film pustit, čekejte přehlídku motorových strojů, mejdan s pijavicemi a velkolepé finále!! 160 miliónů dolarů(rozpočet)/164,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nezvládnuté pokračování, které bezstarostné, akční a zábavné jedničce nesahá ani po kotníky. Keanu chybí a Sandra nezvládá. Zbylo pár štěků a spousta vaty. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, na kterej jsem kdysi dávno zavítal do kina. To je v mym případě hodně velká vzácnost, protože nesnášim sledování filmů v kině. Ani nevim, co mě na ten film tenkrát tak nalákalo, ale vzpomínám si, že tenkrát v tom roce 1997 mi to přišlo jako naprostá bomba. Po letech moje nadšení z filmu nějak vyprchalo, ale musim uznat, že finální zaparkování lodi ve stylu kapitána Schettina je docela efektní. Navíc soundtrack obsahuje pár písniček od UB40 a Sandře Bullshit to taky slušelo víc, než ve Speed 1. Abych pravdu řek, tak mně se snad tohle pokračování líbí o trochu víc, než jednička. ()

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama