Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z hrušky dolů. V dnešní době se to moc nestává, protože si vše hlídají studioví producenti, ale v minulosti se občas stalo, že druhý díl byl neskutečná srágora oproti veleúspěšné jedničce. Nebezpečná rychlost 2, je nebezpečně hloupý a nepodařený film, který podle mého názoru Sandru Bullock na dost dlouho potopil, Jason Patric se pro jistotu nestihl nikdy ani vynořit a jediný kdo tenhle propadák v čase ustál byl Willem Dafoe. Na zbytek hereckého ansámblu scénáristé po pár minutách zapomněli, takže posádku tvoří banda nesympatických človíčků až běda. Na pěst byl rovněž námořník, který nám neustále komentoval jakou rychlostí loď jede, později bourá. Na závěr když konečně zastaví nebo je zastavena nám pro jistotu ještě dvakrát stačí připomenout že jede 0 uzlů za hodinu. Brrr, mám to za sebou. 20% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jednička která mě v dětství dostala, tak tu mám rád do dneška. Dvojku jsem nikdy neviděl celou a ani jsem o nic nepřišel. Po dokoukání mi utkvěla jen scén loď vs. přístav, to bylo fajn. Ale jinak je to film bez akce, napětí či nějaké lepší jízdy. Navíc plno postav mi přišlo až moc pitomích a plno scén až moc přitažených za vlasy. A i když se jedná o jeden z nejslabších filmů pana Bonta, tak to šlo. Ale nic převratného to nebylo. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Špička lode cinkajúca na kostolný zvon, je exemplárny príklad De Bontovho kreatívneho zúfalstva, nezdravo sílenej originality a absencie náznaku zdravej miery. Že som sa pri tom šúlal na koberci, asi nebol zámer. Ja len nechápem ako môže človek, ktorý natočil také perly ako Speed a Twister začať robiť takéto crapy. Mimozemšťania existujú! 20% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Napůl blbost a napůl dobrý akční snímek. Některé záběry a výbuchy jsou doopravdy zdařené, ale konečný nájezd do města je už dost směšný a shazuje to celý tento snímek. Jsem natolik zmatený ohledně ohodnocení tohoto filmu, že fakt nevím. ... Nooo film je to asi na jednu hvězdičku, ale díky mojí oblíbenkyni Sandře dám 2 hvězdičky a basta fidli. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už je o hodně horší než jeho předchůdce, tohle už jenom čerpá ze slávy prvního dílu. Tady docela výrazně chybí Keanu Reeves, který prvnímu dílu udával tempo, sice zůstala Sandra Bullock, ale ta se tady bohužel moc nepředvedla a ten novej rádoby hrdina Jason Patrick je hodně ubohej, jedinej kdo to aspoň trochu zachraňuje je William Dafoe, který aspoň dobře hraje, ale špatný a neoriginální scénář mu toho moc nedovoluje ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Ropný tanker má ve filmu název „Eindhoven“. Stejný název nese i holandské město, ve kterém se režisér Jan de Bont narodil. (slatkac)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 160 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama