Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, na kterej jsem kdysi dávno zavítal do kina. To je v mym případě hodně velká vzácnost, protože nesnášim sledování filmů v kině. Ani nevim, co mě na ten film tenkrát tak nalákalo, ale vzpomínám si, že tenkrát v tom roce 1997 mi to přišlo jako naprostá bomba. Po letech moje nadšení z filmu nějak vyprchalo, ale musim uznat, že finální zaparkování lodi ve stylu kapitána Schettina je docela efektní. Navíc soundtrack obsahuje pár písniček od UB40 a Sandře Bullshit to taky slušelo víc, než ve Speed 1. Abych pravdu řek, tak mně se snad tohle pokračování líbí o trochu víc, než jednička. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Velice, velice ubohé pokračování bez hlavy a paty. Při scéně kdy několikatunová loď vklidu projíždí skrz město a zabije ještě víc lidí než přepravuje, jsem se sám sebe ptal, jestli to scénárista a režisér mysleli vážně. Předpokládám, že se scénárista při psaní postupně zhulil do němoty, bohužel psal dál. Hlavně si dávejte pozor, aby vám do stožáru nenarazilo letadlo - to totiž bývá příčinou výbuchu celé lodi (tankeru). Willem Dafoe je správnej padouch, ale sám tuhle hrůzu nezachrání. Na konci sem se bál, že ta debilní loď se snad nikdy nezastaví, ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Po až pohádkově příjemné cestě bez trnů narazil do Jan de Bonta, obdivovaného hitmakera, parní válec. A začal s ničením jeho pracně dělané kariéry. Co přineslo pokračování nejlepšího akčního filmu všech dob? Podle některých nudu a šmíru, podle jiných jen nudu, jenom pozitivnějších reakcí aby se člověk dohledal. Já bych jednu takovou napsal. Vlastně se mi ten film hodně líbil. Myslím, že hodně lidí to hodnotí právě z pohledu prvního dílu. A to je chyba aspoň v tomto případě. Přijde mi nepoměr hodnotí-li někdo průměrné béčko s jedním výbuchem a trapným dějem za dvě a megafilm za sto milionů, co nenaplnil očekávání, stejně. Nebezpečná rychlost 2 je trochu zmatený, mírně klišoidní, silně nelogický, ale rozhodně ne bezdějový a nudný film. Má ucházející kameru, odpovídající efekty. Nechci tu prokazovat subjektivnost hodnotících, ale skutečně byste šli do stejně nízkých vod, kdyby to nebylo pokračování Speed? Mně se to pořád hodně líbilo (vyjma absence Reevese, ale Dafoe to zahojí) a bez srovnávaček by určitě vymizeli hodnocení odpadní a jednohvězdové. Tečka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

De Bont se v podstatě vyčerpal už na prvním dílu a tak je sequel už jen pouze vyčpělá akční jízda, která nemá drajv, strhující tempo ani hlavní hrdiny kterým fandíte. Patrick se sice snaží seč mu síly stačí, ale děravý scénář mu moc možností vyrovnat se Reevesovi z jedničky nedává. Sandra se z drsné řidičky změnila v praštěnou buchtu, která člověku začne lézt na nervy asi tak po patnácti minutách. Finále je velkolepé a docela fajn, jinak je to zbytečně natahovaná a silně nedotažená akční jízda. Hloupé a zbytečné pokračování. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dala bych si Camelku !!" - "Copak nemáš nikotinovou náplast ??" - "Ta mi pomůže jedině, když ji sbalím a vykouřím.." ;) V prvním skvostném bijáku nesměl autobus zastavit, protože jinak by všichni umřeli, tentokrát však De Bont motiv převrátil, když loď naopak zastavit musí, protože jinak by všichni umřeli.. Divák sice jen těžko umře nudou, protože De Bont je znovu very Fast and Furious, nicméně původnímu nesmírně inspirativnímu snímku se nepřiblíží ani na dohled.. Varováním se mohl samozřejmě stát pečlivě si své role vybírající Keenu Reaves, který ze sequelu hned zkraje vycouval.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Ropný tanker má ve filmu název „Eindhoven“. Stejný název nese i holandské město, ve kterém se režisér Jan de Bont narodil. (slatkac)
  • Při finální scéně se Annie Porterová (Sandra Bullock) téměř srazí s autobusem linky 33, který směřuje do Downtownu. V autobusu stejné linky se odehrával děj předchozího filmu Nebezpečná rychlost (1994). (bejkovec)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 164,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama